Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

SUV od Škody? Prý to bude Kodiaq (VIDEO)

Nové modely
Blaháček Marek | 02.01.2016
foto: autor
Pryč se showmanem, Auto Bild už ví, že nové velké SUV bude Kodiaq. Právě toto označení je totiž automobilkou registrováno u Úřadu průmyslového vlastnictví.

A to nejsou všechna jména, která má Škoda registrována. Dalšími jsou názvy Iron a Polar, což by mohly být další dvě menší SUV, které automobilka už v minulosti avizovala a které budou představeny v dalších letech. Už v roce 2017 se máme těšit i na nástupce Škody Yeti a crossover odvážných tvarů vycházející právě z největšího SUV s domnělým názvem Kodiaq.

Až sedmimístné SUV bude představeno už v příštím roce na podzimním autosalonu v Paříži. Je známo, že bude postaven na stejné platformě (MQB), jako nový VW Tiguan, který bude ale samozřejmě menší. Kodiaq prý bude mít v nabídce dva zážehové motory, konkrétně 1,4 TSI a 2,0 TSI. Diesely jsou jasné - různé výkonové varianty nejnovějšího 2,0 TDI. Výbava by měla být hodně podobná té v Superbu, novinkou má být head-up displej i wi-fi.

Novinka bude cílit především na asijské státy, zejména Čínu, kde je po vozech typu SUV opravdu velká poptávka. Zatím ale není známo, kde se bude vůz vyrábět, ani jak bude vypadat. Nicméně některé představy grafiků se můžete podívat na přiloženém videu. Já osobně jsem na novinku hodně zvědav. A co vy? Myslíte si, že bude mít u tuzemských zákazníků úspěch?


Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Paul, 04.01.2016 10:50
Název supr a o celkový úspěch se nebojím. Bude politicky korektnější než prémiová SUV a pochopitelně za menší peníze, ale jakkoliv nejsou korejská SUV špatná, nebude mít tu rýžovou pachuť, která spoustě lidem vadí.
David V, 06.01.2016 16:21
Nedávno došlo k zajímavému objevu. V Améru picli medvěda, který se ukázal křížencem mezi ledním medvědem a Grizzli. Vymysleli pro něj název Pizzli, což je taková částečná složenina, a to je přesně to nejlepší označení pro SUV, které není ani kombík ani off-road.
Jediný rozdíl je, že tomuto novému plemenu medvědů údajně moc šancí nedávají, zatímco SUVéčkám se ve městě docela daří.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů