Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Superb Kombi 2,0 TDI 140 kW 4x4 DSG - český sen

Testy
František Mašek | 29.08.2016
dalších 34 fotek
foto: autor
Vrcholný model s vrcholnou dieselovou motorizací, nejlepší výbavou a v kombíku? To je sen mnoha českých domácností. Přesně tomuto autu jsme se podívali na zoubek.

Superb třetí generace je bezesporu dobře postavené auto. Tím mám na mysli nejen design, ale také slušnou koncernovou techniku ve spojení s praktičností vlastní automobilce Škoda. Když k tomu připočteme oblíbenost domácí značky, z které plyne i vyšší zůstatková hodnota (auto si drží cenu lépe než konkurence), je jasné, že prodeje nebudou malé. Jenže náš kousek malinko vyčnívá z davu. Je to totiž kombinace toho nejlepšího, co může modelová řada Superb nabídnout. Máme v testu nejsilnější dvoulitrový diesel ve čtyřkolce s automatickou převodovkou DSG ve výbavě Laurin & Klement a s řadou dalších příplatkových prvků. Cenový rozdíl oproti nižší výbavě Style je 115 tis. Kč.

Prostornost vévodí - v porovnání s předchozí generací došlo ke zvětšení rozvoru náprav o 80 milimetrů. Zvětšil se také rozvor kol. Místa je tak v interiéru superbu opravdu hodně. Ve výbavě Laurin & Klement si dokonce může zadní cestující jednoduše odsunout přední sedačku spolujezdce ještě více dopředu a zároveň je možné upravit i sklon opěradla. Pokud budete Superb využívat jako rodinné auto, vězte, že dozadu vedle sebe umístíte dvě autosedačky a jeden podsedák, tři autosedačky jsou pak s otazníkem. Dva deštníky v předních dveřích vypadají jako zbytečnost, avšak za dobu testu jsem je využil hned 2x.

Motor: Zatím nejsilnější diesel nabízí 140 kW a 400 Nm od 1750 otáček za minutu. S jediným turbem je tak točivý moment dostupný relativně pozdě. Nepomáhá tomu ani převodovka DSG, která s podřazením nespěchá. Nejvíce je laxní rozjezd znát při výjezdech z křižovatek, kdy je třeba počítat s pomalejší akcelerací do doby, než se motor dostane do středních otáček. Naopak skvělé je pružné zrychlení, a to i při vyšších dálničních rychlostech. S autem jsme jezdili jak při plném zatížení, tak prázdní. Výkonu bylo vždy dostatek a rozdíl v akceleraci byl neznatelný. Spotřeba však hodně závisí na jízdním stylu. Při opravdu dynamické jízdě se můžete dostat až na 9,5 litrů, pokud jste zastánci eko jízdy, stlačíte apetit k šesti litrům. Naše celková průměrná spotřeba byla lehce přes sedm litrů, konkrétně 7,3 l/100 km.


Adaptivní tempomat má jen nejvyšší verze Laurin & Klement. Funguje do rychlosti 160 km/hod.
Jízdní vlastnosti: Poprvé jsme měli možnost vyzkoušet adaptivní podvozek DCC, který je ve výbavě Laurin & Klement standardem. Můžete si vybírat ze tří přednastavených jízdních režimů (Comfort, Sport a Normal). Změna tuhosti tlumičů je znát, mně osobně však nejvíce vyhovoval režim Normal, který odpovídá naladění vozu nevybaveného adaptivním podvozkem. Auto se chová ve všech jízdních režimech klidně a předvídavě. V zatáčkách je znát vysoká hmotnost, s kterou souvisí i nedotáčivost, které však při výjezdu pomáhá systém 4x4 s Haldexem páté generace. Ten pracuje naprosto skvěle. Otázkou ale je, zda jej dostatečně využijete a zda vám bude stát za příplatek 65 tis. Kč, za zvýšenou hmotnost cca o 100 kg a s tím související nárůst spotřeby (cca o 0,5 l/100 km) i za mírně zhoršenou dynamiku na suchém povrchu.

Co se mi líbilo:

Fungování pohonu 4x4, praktické vychytávky ve spojení s velkým vnitřním prostorem, atraktivní vzhled vozu, výkon nejsilnějšího dieselu dostačuje ve většině situací

Co se mi nelíbilo:

Pomalá odezva převodovky DSG, vyšší hmotnost a s tím spojená těžkopádnost v ostrých zatáčkách, vyšší spotřeba, odlesky chromových mřížek kolem otvoru ventilace v levém zpětném zrcátku, cena se může dostat lehce přes 1,2 mil. Kč.


Příplatková výbava u testovaného vozu:

Auto Light Assist - dynamická korekce světelného paprsku díky kameře umístěné za předním sklem
Lane Assist
Rear View Camera
Sklopné tažné zařízení
Potah sedadel – kůže s ventilací předních sedadel
Nezávislé přídavné topení s dálkovým ovládáním
Panoramatická posuvná střecha
Automatická třízónová klimatizace Climatronic
KESSY s alarmem – bezklíčové odemykání, zamykání a startování


Hodnocení
Brzdy
2
Design
1
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
3
Prostornost
1
Pružnost motoru
1
Řazení
3
Řízení
3
Sedadla
2
Spotřeba
3
Výhled z vozu
2
Zavazadelník
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.93
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Technický popis
Karoserie
Typ
Kombi
Rozměry a hmotnosti
Délka (mm)
4856
Šířka (mm)
1864
Výška (mm)
1477
Rozvor (mm)
2841
Rozchod kol vpředu (mm)
1584
Rozchod kol vzadu (mm)
1572
Počet míst (os.)
5
Objem zavazadlového prostoru (l)
660
Motor
Typ
Vznětový
Počet válců
4
Zdvihový objem (ccm)
1968
Max. výkon kW (k)/ot./min.
140/3500
Max. kroutící moment Nm/ot./min.
400/1750-4000
Spotřeba
Město
5,4
Mimo město
4,1
Kombinovaná
4,6
CO2 (g/km)
119
Palivová soustava
Palivo
Diesel
Objem nádrže (l)
66
Výkony
Max. zrychlení (0-100km/h) s
7,8
Max. rychlost (km/h)
233
Převodovka
Typ převodovky
Automatická
Přenos hnací síly
Pohon
4x4
Cena
Cena nejlevnější verze v základní motorizaci (Kč)
645900
Cena testovaného vozu bez příplatkové výbavy (Kč)
1052900
Hodnocení článku
2.6 z 5 (52%)
Hodnoceno: 36x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
stréc od piva, 02.09.2016 20:24
pokud bych byl česká rodina a měl zbytečný milion,tak si nekoupím takové auto pro sedláky,ale za stejné peníze už mohu mít Cčkový kombík od Mercedesu...případně Volvácka V60ka...

ale to se asi nehodí do zdejšího Viva la Škoda....
Zvirak, 02.09.2016 21:32
tak přesně s touhle nádherou jsem měl tu čest a musím říct, že to bylo velké zklamání. Pružnost na ten výkon BYLA opravdu UBOHÁ!!! Jak to v recenzi zdůvodňujou vahou ca 1500kg, tak to je nesmysl. Moje 98kW Stilo má stejnou hmotnost 1515kg a je živější. Ten výkon v superbu zabíjí dle mého DSG, a to hodně. Sup jede klidně i ve vyšších rychlostech, podvozek ok, za to je docela blbě odhlučněnej, za 1,2 mega by to mělo vypadat jinak. Od 140km/h je šílenej hluk od zrcátek (a od pneu, ale s jinýma pneu to může být jinak)
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů