Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Superb druhé generace - jak se s ním jezdí?

Recenze uživatelů
Ilja Balogh (30) - Česká republika | 07.09.2016
foto: autor
Ako spokojný a veľký fanúšik Superbu1 som sa rozhodol pre kúpu Superb 2. generácie po FL. 1.4 TSI 92 kW 200 Nm, vo výbave Elegance plus, dnes už Style.
Značka:Škoda
Model:Superb
Typ:druhá generácia po FL.
Karoserie:sedan
Objem motoru:1400
Palivo:benzin
Rok výroby:2015
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:20
Najeto km nyní:41800
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:1
Průměrná spotřeba:6.4
Předchozí vozidlo:Škoda Superb

Ako spokojný a veľký fanúšik Superbu1 som sa rozhodol pre kúpu Superb 2. generácie po FL. 1.4 TSI 92 kW 200 Nm, vo výbave Elegance plus, dnes už Style. Predtým som mal v Superbe 1.9 TDI PD85kW, a tak som si po pravde nevedel predstaviť do tak velkého auta ako je Sup2 1.4 TSI motor, ale po testovacej jazde u predajcu som bol velmi prekvapený krásnym a celkom živým motorom, nad 3500 ot i športovy zvuk a motor krásne ide až do 5500 ot. A to je věc, ktorá ma najviac prekvapila na aute, motor nieje až tak agresivne ostre vyhnaný výkonnostne ako silnejšie varianty. Posobí takým vlačnejším dojmom, ale výkon tam pritom je cítiť.


V nízkych otáčkach sa motor chová vďaka turbu ako staré známe TDI, takže nie je potreba stále podraďovať a vytáčat motor. V obci sa dá íst v pohode 50 km/h na 5. rychl. stupen, 6 sa dá zaradiť v 80km/h.
Samozrejme to nie je motor na závodenie, ale myslím, že na bežné jazdenie úplne dostačujúce a dá sa sním aj zviest. Auto sa najlepšie cíti na dialnici a rýchlostných cestách, pri 150km/h motor točí 3000 ot a spotreba sa drží na prijateľných 7l. Dlhodobú spotrebu mám 6.4. Napriklad cesta Brno - Košice a spät 1000 km, 2 dospelí ľudia + plný kufor s klimatizáciou so spotrebou 6.2 l.


Ako najväčší pokrok vidím oproti 1. generácii okrem dizajnu, v podvozku, auto lepšie zatáča na okreskach a je tuchšie naladené. Stále spomínam s usmevom ako na okreskach sa starý Sup rozhúpal ako loď na mori a bežná Fabia s 1.2 htp ma obehla.
Možno čo by som vytkol sú 18 palcové kola s profilom 225/45, na naše cesty (Česko - Slovesko) je to proste moc. Doporučujem radšej 17 a v zime 16.
V zime mám 16palcové pneu 205/55 a je to velmi poznať na kvalite jazdy.

Super vec sú Bi xenonové svetla s led denným svietením hlavne v noci pri dlhej ceste, dvoj zonova digi klimatizácia, pohodlne vyhrievane a el.pametove sedacky, dobré nastupovanie vďaka veľkým dverám, parkovací asistent. Superb sa mi vždy páčil aj tým, že má vzadu ohromne veľa miesta. Ja mám 188 cm a za seba si pohodlne sadnem a este si dám nohu cez nohu a obrovský kufor myslim, že ma 610 l , ktorý sme my s manželkou nevyužili snáď ani raz. Ok, niekdo si može povedať, načo potom také veľké auto? Ja to mám pre svoj pocit, mám proste rád veľké autá. Za pochvalu ešte stojí 6stupnová mauálna prevodovka a brzdy.

Tak to boli klady a teraz nejaké negatíva: Hned ako prve start-stop. Úzky interier, aj keď po FL sa exterier vďaka svetlam a maske ako keby rozkročil, tak v interieri všetko ostalo pri starom. Auto pritom nie je úzke, veď má šírku 1817 mm, ale posobi proste úzko. Čo by som ešte rád spomenul, je úzky sedák vpredu a zbytočne nalepený na stredový tunel, pritom od dveri je obrovský až zbytočný priestor.
Celkovo Superb na mňa posobí luxusne, ale nie tak, ako Superb prvej generácie, to bolo pohodlnejšie auto a také povedal by som masívnejšie (old school). Zase pre moju manželku bol Superb prvej generácie ťažko ovládateľný, hlavne na parkovanie a cítila sa v tom ako v tanku, zato nový Superb si nievie vynachváliť pre menši veniec volantu, samočiné parkovanie a pre taky ľahší celkový dojem z auta.

Zatial Sup jazdí bez poruch, olej mením každých 15 tis km, auto by som si rád nechal min 10 rokov.
Auto bolo kupované ako predvádzací model a za zvýhodnenú cenu ako odchádzajúca generácia. S cenou zrovnateľnou s Octaviou 3 v stejnej výbave a motorizácii.




KladyZápory
desing  úzky interiér  
motor  úzke sedačky vpredu  
spotreba  start stop system  
podvozok    
   





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
2
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
2
Prostornost
1
Pružnost motoru
2
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
3
Spotřeba
1
Výhled z vozu
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.54
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.3 z 5 (86%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
finding, 07.09.2016 22:39
pánové co člověk to názor... já na S1 najel bezmála 400tkm a pravdou je že S2 je tvrdší,nicméně nevadí mi to (ano mohlo by to být lepší ale není) co ale nedokážu snést je jaksi "gumový" charakter podvozku O3, nevím jak jinak to napsat, prostě gumový, taky tapecírung resp. jeho zvuky na nerovnostech mi evokují pocit jako bych jel krabici od banánů, což S2 nedělá ale paradoxně S3 už taky trochu jo...

S1 bych řekl si také nechal hodně líbit (pokud se houpal skoro bych viděl vinu v tlumičích a čepech), S2je stabilnější v přímým směru v zatáčkách bych řekl že možná S1 mírně lepší...


majiteli poklonu za včasné výměny oleje, specielně u tohoto motoru (jako jiných tsi) se prodlouží životnost o mnoho desítek tkm!
ctverak, 09.09.2016 07:25


SII máme ve firmě a současně i OII a můžu říct že superb je o něco pohodlnější.
Jestli je OIII lepší než dvojkový superb nevím, ale standartní OIII s vlečnou zadní nápravou je podle mnohých názorů tvrdá a uskákaná jako prase, překvapivě modely OIII RS jsou pohodlnější a to zřejmě díky zadní víceprvkové nápravě což je případ i verze 1,8TSi.

Abík, 10.09.2016 06:31
Auto koupíte, nebo dostanete nové. Jezdíte s ním a na jeho jízdní vlastnosti po známých trasách si pomalu zvyknete tak, že vám ani nepřipadá jak se postupně mění. Pochopitelně, že k horšímu. Jak říkají odborníci, nastává inherence jízdních vlastností. Když tu náhle vám začne cosi vzadu poklepávat, zejména na horších vozovkách. Auto má najeto necelých 80 tis. km. Servis zjistí, že je vadný levý zadní tlumič. A tak vám doporučí, s ohledem na stav ujetých km vyměnit všechny 4. Oni totiž ty ostatní tlumiče vykazují vykazují z bídou 50 až 60% účinnost jako studené. Což potom, když jsou zahřáté dlouhou jízdou. Spolu s tím vyměníte i pneumatiky. Najednou zjistíte, opět jízdou po stále stejných trasách, že řídíte úplně, ale úplně jiné auto. Auto lépe zatáčí, drží stopu, volant do zatáček méně utahujete, zejména do těch hrbolatějších. Doslova musíte zpomalit jízdní tempo a na jiné jízdní vlastnosti si zvykat. A tak se koloběh opakuje. Ze zkušenosti považuji 120 tis. uj. km na tlumičích za krajní mez pro bezpečnou jízdu. Už jsem nejezdil přes 1,3 mega km.
Zdeny60, 10.09.2016 06:57


Tak to mě pojeb

Po 80tkm tlumiče na 50% účinnosti??? Já jsem byl loni na STK se svým starým Subaru legacy z roku 2006 a mnechal jsem si zkontrolovat spodek - tlumiče, pevnost závěsů a brzdy na nové moderní stolici (třepačka). A ´ted tě asi budu šokovat: po 11 letech a 230tm mánejhorší tlumič (PP) účinnost přes 70%!! Ostatní jsou mezi 80-85%!!!!!!!!!!! PO 11 letech. Auto jezdí z 85% okresky na Šumpersku. Asi to ti blbí japonci neumějí udělat, aby jim po 3 letech tlumiče vytekly a zákazník musel koupit za nemalý peníz knečně nové

Jinak se mohu vyjádřit k OIII 1,6 dýzl z roku 2016 (kupováno do firmy letos v únoru a současný nájezd cca 40tkm). Děs a běs. Více slov netřeba. Uskákané, hlučné, jízdní pohoda na nule, protože nad nějakých 100km/h vzadu slyšíš jen hučení od zadních kol a vítr. O motoru se nevyjadřuji, ten docela ujde. Ale auto jako celek by mi domů nesmělo. A obzvláště za ty nekřesťnský prachy!!! Holt , český stádo sliní blahem, když si tohle dovezou domů. Usedu do svýho starýho pekáče a připadám si jako Alenka v řiši divů. Tak tohle je ta Simply never Obě staré oktávky 1, co jsem měl, s 1,9TDI, jak jinka,. byly co do komfortu jízdy daleko lepší, než tato O III. Stačí jen v práci vzít O II s 1,9 a je to hned znát. Čím novější, tím horší.
Klouzan, 18.09.2016 15:13
Ja si take myslim,ze 120tkm je na tlumice po nasich cestach akorat.Samozrejme,ze najedete klidne 300tkm.Ale uz proste nefunguji.A testy tlumicu,tem tedy neverim zatim vubec,mozna uz jsou nejake spolehlive,ale zatim o nich nevim.Absolvoval jsem jich nekolik s ruznymi auty od francouze,koncernove auta a treba japonec,napr Nissan Maxima a nikdy mi neukazaly horsi nez 70% a pritom uz byly podle jizdnich dojmu ko.Vymenil jsem a uplne neco jineho.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů