Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Roomster - jak ji hodnotí majitel?

Recenze uživatelů
HoNZA (33) - nerozhoduje | 28.04.2008
foto: TipCars.com
Škoda Roomster se na našich silnicích i přes svůj kontroverzní a často diskutovaný vzhled již zabydlela. Co na ni říká uživatel, který s ní za rok najel přes padesát tisíc kilometrů?
Značka:Škoda
Model:Roomster
Typ:1.4 16V
Karoserie:kombi, VAN, MPV, SUV
Obsah motoru:1.4
Palivo:benzín
Rok výroby:2007
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:56 000
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:15 měsíců
Průměrná spotřeba:6,9
Poruchy:zatím nic
Předchozí vozidlo:Audi A3
Roomster jsem pořídil jako nový v lednu 2007. V základní výbavě s projektorovými světlomety, mlhovkami, centrálním zamykáním na dálku, automatickou klimatizací, rádiem Panasonic a krytem přihrádky před spolujezdcem.

Vlastníte vůz značky Škoda? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE!

Na auto jsem dostal slušnou slevu - celkově bylo za 377 000,- . Navíc jsem dokoupil ještě gumové koberce a zástěrky blatníků.
Za více než rok se mi sešly následující zkušenosti:
Vzhled: Mně se roomster líbí, ženě ne... Zadní okno je šikovné na couvání, auto končí 'sklem'. Hodně se špiní boční a zadní dveře a zvláště zrcátka, při jízdě v zimě je to protivné. Zrcátka sama jsou velká a dobře ukazují. Nárazník vepředu je ve stejné rovině jako světlomety, a tak mám o ně strach, zatím se jim ale nic nestalo. Modrá základní barva je hezká, ale rychle se špiní.
Interiér: Prostorný a celkem šikovně vyřešený - ve srovnání se starší fabií má mnohem lépe vymyšlené odkládací prostory, držáky na nápoje jsou i ve dveřích. Jen se zde chytá špína a prach. Celá palubní desla je z tvrdých plastů, ale na pohled je elegantní a snadno se čistí. Přední sedadla jsou pohodlná, nic mi na nich neschází, i když mám 190 cm. Vzadu je místa skoro příliš - hlavně na výšku. Tři autosedačky se sem také vejdou, i když jsme museli vybírat konkrétní typy - prostřední sedačka je úzká, a tak jsme museli najít nějaký kompromis... Zadní sedačky jsou dost daleko od těch předních, a tak mi děti neokopávají záda. Kouzla se sedačkami, na které je reklama, se dělat dají, ale prakticky je nepoužívám - základní kufr mi slouží k naprosté spokojenosti. V zimě není problém interiér vytopit a v létě uchladit. Sériové reproduktory jsou celkem slušné.
Motor: Na takové auto je to dost slabý motor, což mě dost překvapilo - v autosalonu jsem se svezl s 1.2 HTP a pocitově je dynamika skoro stejná. Zpočátku jsem jezdil za 7,5 litru, což mě děsilo, ale cca po 5 000 km se spotřeba snížila na 6,7-7,0 litru. Pokud se snažím, dá se jet i za 5,5 l, ale pak se jenom šourám. Po dálnici si řekne o 7 l. Ve městě také. Motor je málo pružný, až cca od 4 000 otáček je živější. Motor je hlučnější, ale má celkem šmrncovní zvuk. Olej používám 0W-40 Shell.
Převodovka: Perfektní - má přesný a jakoby měkký chod. IV. a V. stupeň jsou dlouhé a auto na ně zrychluje dost neochotně.
Brzdy: Výborné. Nevadnou, i když jsou vzadu jen bubny.
Podvozek: Používám pneumatiky Michelin Energy na 15'' ocelových discích. Na zimu jsem sehnal Pirelli Snowtrac z druhé ruky, ty jsou super. Auto je stabilní i ve vysokých rychlostech. Je citlivé na boční vítr, ale nic tragického. Pružení a tlumení je slušné - výrazně komfortnější než fabia a srovnatelné se starší A3.
Celkově jsem spokojený, ale radši bych si připlatil za silnější motor.
KladyZápory
prostor motor
brzdy spotřeba
klimatizace hlučnost
světla  
pohodlí  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? asi ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
2
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
4
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
1
Prostornost
1
Pružnost motoru
4
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
1
Spotřeba
3
Výhled z vozu
2
Zavazadelník
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.79
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
3.6 z 5 (72%)
Hodnoceno: 8x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 13.09.2008 22:45
vole za 2.9 l jezdím
kikinka20, 08.02.2010 17:26
Ano, přesně tak. Lidé mají v tomto článku psát, jaký mají uživatelé zkušenosti s tímto vozem. A né aby sem psali nejací pitomci, co jezdi bůhví jak hnusnejma kárama, jak je škoda hnusná. Je to osobité auto, prostě se líbí nebo nelíbí.
Uvažuji o koupi auta. Přemýšlým o renaultu meganoj či fluencoj. Jde mi hlavně o peníze, chci se vejít do 300 tisíc. Ale když se koukám na tu spolehlivost vozů, tak začínam uvažovat o roomsteroj, poté co vyšel článek, že je v Německu nejspolehlivější. Nerada bych do auta pak rvala jen prachy kvůli poruchám.
Proto se na roomstra zajdu aspoň podívat a sednout si do něj, abych věděla a co jde, než tady začnu trapně pomlouvat.
Pánovi moc děkuji za hezký článek
honzik240, 02.05.2017 08:55
Dobrý den,

měl jsem možnost si prohlédnout Škoda Roomster z roku 2008, který měl najeto 100.000 km dovezený z Německa.
Interiér ani karoserie neoznačovala nějaký větší nájezd kilometrů, ale zarazilo mě opotřebení volantu a řadící páky + koroze výfuku.
Je reálné aby vůz na fotografiích měl najeto 100.000km ?

Foto
https://1drv.ms/f/s!AvykofrKjd2Bn3U0UgHt4nq3DNRD

Nemám zkušenost se Škodovkami, ale je možné .. že do Fábií a Roomsterů byly používány tak nekvalitní plasty ?

Díky za zhodnocení

, 02.05.2017 09:43
Mozne to je, otec ma fabii se stejnym interierem a Volant I saltpaka belt ohmatane velice brzy


P.s. Odkaz take blbe vlozeny, na mobilu neotevru, lidi naucte se vkladat pres url, tohle je jak v pomocne skole
Giorgio, 02.05.2017 19:38


Ano, je to možné. Navzdory všeobecnému povědomí v českých hospodách škodovka nevyrábí superauta a kvalita materiálů je čím dál horší. Volanty, které nejsou čalouněné kůží, se začínají drolit už od 60 tisíc km. Trpěly tím už volanty ve starých octaviích I, ale novější typy "s úsměvem" a hranatým airbagem jsou na tom ještě hůře. Dokonce bych v tomto případě řekl, že na 100 000 km a škodovku ten volant ještě vypadá dobře.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů