Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Seat pracuje na prvním vlastním SUV

Aktuality
Karel Směšný | 27.03.2014
Španělská automobilka plánuje uvést nový model na trh v roce 2016.

Rozhodnutí o zařazení SUV do nabídky Seatu se dalo očekávat. Vozy tohoto segmentu se v Evropě těší velké oblibě – ročně si zákazníci koupí více než milion těchto automobilů. Evropský trh s SUV v minulých letech výrazně rostl a stejný trend se očekává i v blízké budoucnosti.

Předseda představenstva společnosti SEAT Jürgen Stackmann prohlásil: „SUV je důležitým pilířem budoucí strategie naší společnosti a významným krokem na cestě k trvale udržitelné ziskovosti.“ Na designu a vývoji vozu automobilka pracuje už dva roky, podle dosavadních plánů má být prodej nového modelu zahájen v roce 2016. Na novém SUV pracuje Technické středisko SEATu v Martorellu. V tomto závodě se podle původních plánů měla vyrábět také nová Škoda Snowman, nakonec se ale bude montovat v Kvasinách.

Z výrobních linek mladoboleslavského závodu Škody Auto sjíždí Seat Toledo, dá se tedy předpokládat, že se u nás bude vyrábět i španělské SUV.

Hlavní úkol nového vozu je jasný – pomoci značce zlepšit její ekonomickou situaci. V minulém roce Seat prodal 355 004 automobilů, při přelomu tisíciletí to ale bylo přes půl milionu vozů ročně. Bývalý šéf automobilky James Muir prohlásil, že je nutné prodeje dostat alespoň na 640 tis. aut ročně, aby bylo zajištěno fungování automobilky v budoucnu.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů