Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Seat Leon 2,0 TDI Stylance

Recenze uživatelů
Michal (30) - Praha 4-Háje | 09.03.2007
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Seat Leon 2,0 TDI Stylance | foto: Michal
V záruce mi bylo vyměněno turbo kvůli "houkání" v rozsahu otáček cca 1 700 - 2 000. Kromě turba mi ještě cvakalo něco ve ventilaci. Nyní mi nefungují dvě tlačítka Climatronicu. Možná že je to až dost na úplně nové auto.
Značka:Seat
Model:Leon
Typ:2,0 TDI Stylance
Bližší označení:103 kW
Karoserie:hatchback
Obsah motoru:1968
Palivo:nafta
Rok výroby:2006
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:2 500
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:2 měsíce
Průměrná spotřeba:6,4
Poruchy:Výměna turba, oprava ventilace v záruce
Předchozí vozidlo:Nissan Almera
Motor 2,0 TDI - výborný, co se týče výkonu a spotřeby. Je však velmi hlučný a projevuje se již x-krát zmiňovaná nekultivovanost chodu. Auto se při stání při volnoběžných otáčkách lehce otřásá. V záruce mi bylo vyměněno turbo kvůli "houkání" v rozsahu otáček cca 1 700 - 2 000 při mírném zrychlování i při následném puštění plynového pedálu.
I po výměně turba však toto "houkání" slyšet je, i když trochu méně. Jsem trošku na pochybách, zda vůbec byla výměna turba nutná a zda to není charakteristický zvuk pro tento motor 103 kW. Pokud máte někdo podobnou zkušenost s tímto "houkáním", tak mi prosím napište, rád bych věděl, jak to s tím je.
Podvozek: je super, auto drží na silnici perfektně, sportovně laděný podvozek však přenáší nerovnosti a auto trošku drncá. To však nepovažuji za závadu.
Vnitřek: super sedačky, příjemná řadicí páka a volant. Horší je design přístrojové desky. Ten bych si představoval trošku jinak u takového vozu. Zavazadlový prostor je slušný, dají se sklopit zadní sedačky, vznikne tam však schůdek, který brání při nakládání větších předmětů do auta. Také kladně hodnotím autorádio, které je tam již výroby. Hraje velmi slušně, bohužel jen obyčejná "cédéčka".
Spotřeba: město okolo 7 litrů a mimo město 5,5 - 6 litrů. Předpokládám, že si to trošku po zajetí sedne.
Vnější design: nádherné auto! Jsem z něj nadšený, líbí se mi, že se za ním občas i někdo otočí.
Závady: kromě výše zmíněného turba mi ještě cvakalo něco ve ventilaci. V servisu rozebrali přístrojovou desku a zjistili, že tam je zapadlý kus propisovací tužky, zřejmě již z výroby. To mě tedy velmi pobavilo. Nyní mi nefungují dvě tlačítka Climatronicu, takže je objednaná nová řídící jednotka klimy, bude opraveno v záruce. Možná že je to až dost na úplně nové auto a tak doufám, že to bude už poslední závada.


KladyZápory
Nízká spotřeba Hlučný motor
Slušný výkon motoru Design přístrojové desky
Pěkný design  
Sedačky  
  





Spolehlivost
2
 
Provozní náklady
3
 
Cena náhradních dílů
4
 
Dostupnost náhradních dílů
3
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? asi ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
1
Dílenské zpracování
3
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
2
Prostornost
2
Pružnost motoru
2
Řazení
1
Řízení
2
Sedadla
1
Spotřeba
1
Výhled z vozu
3
Zavazadelník
3
Celkové hodnocení - průměr:
1.79
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Pepe, 10.03.2007 07:28
No tak nevím, otáčejí se lidi za tím autem, nebo za tím kraválem? A když je to o Seatu - o kolik je větší Altea XL než "normální" Altea?
Dusan, 11.03.2007 21:58
U mne tyhle nove Seaty vypadly ze souteze kvuli naprosto zoufalemu vnitrnimu prostoru. Sedacky jsou mozna kvalitni, ale co je to platne kdyz sirka "kokpitu" vpredu je zdaleka nejhorsi ve sve tride, dokonce i v nizsi tride by bylo tezke najit v tomto ohledu horsi vozidlo. To vsechno jeste po vzoru VW Group Seat vylepsil nepochopitelnou nelogickou a zcela zbytecnou "vzperou" na stredovem tunelu, ktera tlaci do nohy, ktere se do pro ne vyhrazeneho prostoru proste nevejdou.
Fakt hruza. V novych Seatech si pripadam jak ve Fabii. I v obycejne nikterak velke Octavii II je podstatne vice mista a o premiantech tridy jako je Focus II nebo Civic ani nemluvim.
Marcus, 14.03.2007 21:40
No tak Leon designově ujde, ale Vel Satis je fakticky nepovedený design,skoro bych řekl odporné auto. A za pár let ale bude ještě hnusnější. To je cena nadčasového přemodernizovaného designu!!!
Lock, 24.04.2007 14:29
Fábie a o třídi jinde??? Mám možnost s oběma vozy jezdit Ibizu má brácha a vpráci mám už druhou fábku ono spíše záleží na jaký auto trefíš.
anonym, 03.08.2007 19:09
ty si koko t a velky
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů