Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Seat Cordoba 1.6 GLX

Recenze uživatelů
Martin (28) - Košický kraj | 14.05.2006
foto: TipCars.com
Seat Cordoba som si vybral preto, lebo sa značne podobal na VW Polo a bola to lacnejšia varianta skoro v rovnakom prevedení a zaujal ma práve sedan kvôli svojmu výzoru športovo rodinného auta a chcel som ho práve aj s touto motorizáciov.
Značka:Seat
Model:Cordoba
Typ:1.6 GLX
Karoserie:sedan
Obsah motoru:1595
Palivo:benzín
Rok výroby:1995
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:152 000
Najeto km nyní:206 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:3 roky
Průměrná spotřeba:7,8 l
Předchozí vozidlo: 
Keď som ho kúpil aj s toľkými najazdenými kilometrami, vedel som, že ma čaká servis na celom aute, ale postupne. Vymenil som olej, prezul na zimné gumy, dal na geometriu (neveril som predchádzajúcemu majiteľovi), vymenil predné dostičky a kotúče, dal nové zadné obloženie. Tlmiče boli zatiaľ v poriadku, tak ostali. Zo štartovaním nebol žiadny problém ani pri tuhých mrazoch na pôvodnej batérii, ale mala už svoje odťahané, tak som dal novú, aby som nebol prekvapený. Po zime na výtlkoch mi vytiekli tlmiče (všetky 4), tak som dal nové a nové boli aj pneumatiky s rozmerom 195/50 R15. Auto sa stalo stabilnejšie, ale prenášali sa rázy do vnútra, takže pre pohodlných nič moc, ale kvôli zadnej tuhej náprave zadok pri prejazde zákrutov na nerovnosťiach odskakoval, ale spredná náprava držala, takže s ním som bol tak na 85% spokojný. Niekto by povedal, že na nižšom profile odchádzajú ložiská a čapy, nie je to prevda, aspoň u tohto vozu, mal som feldu a tieto veci som menil po každej zime. Čo sa týka motora, nemal som s ním absolútne žiadny poblém, šlape ako hodinky, hoci je zasteralý a s nízkým výkonom oproti konkurencii, ja som naň nedal dopustiť, kľudne zvládol aj 6 000 ot. a dokázal som sa ponaháňať aj s výkonejšími autami. Spotreba bola samozrejme podľa spôsobu jazdy. Pri pokojnej jazde urobím aj 5,5 l/100km, ale ani pri mojom besnení to nebola hrôza, 9,4 l/100 km. Pri pravidelnom servise motor šlape aj teraz, len už počuť alternátor a vodnú pumpu, ale to je zanedbatelné. Takže na záver. Pri počiatočných investíciach, ktoré som pokladal za dôležité, ma auto po motorickej stránke nesklamalo a bolo mi dobrým sluhom. Auto by potrebovalo možno väčšie zadné bubny, aby brzdilo o niečo lepšie, lebo ubrzdiť zo 190 km/h na 100km/h chcelo začať skôr, lebo rýchlo vedli a to by bolo moje mínus pre toto auto: BRZDY.
KladyZápory
motor (spoľahlivosť) brzdy
veľkosť kufra veľkosť otvoru kufra
stabilita zadná náprava
  
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
4
Design
2
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
3
Ovladatelnost
3
Prostornost
2
Pružnost motoru
2
Řazení
1
Řízení
3
Sedadla
2
Spotřeba
2
Výhled z vozu
2
Zavazadelník
2
Celkové hodnocení - průměr:
2.21
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
kukinek, 14.05.2006 20:19
mám obdobnou zkušenost ještě s favoritem (karbecem),zrychlení taky lepší... a maximálka - no jak kdy foukl výtr)))
anonym, 15.05.2006 10:20
190 ? He he ! No. Chtelo by to zapnout GPS a porovnat rychlost s tachometrem. Nekdy to dela 10 az 15 %
gravedigger, 15.05.2006 12:28
volkswagen bezne podhodnocuje vykony. at uz se to tyka max. rychlosti nebo vykonu motoru. tyto 1,6 kdyz jsou dobre zajete, tak bezne davaji pres 60kw
RoCa, 16.05.2006 11:54
Chtel bych teda majiteli jenom rict, ze musi jezdit jako cune. A je to jednu jestli ma cordobu, feldu nebo BMW. Z prispevku, jsem pochopil, ze se jedna o velice "DYNAMICKEHO JEZDCE" a od tech na silnicich radeji dal. Jinak ja mam sesty rok nove koupenou Feldu 1,3 MPi. Mam najeto 97 000 Km a jsem s ni naprosto spokojeny. Za tu dobu co ji mam, do ni liji benzin s kazdych 15000km polosyntetiku olej. Pouze jsem v servisu menil nefunkcni teplomer chladici kapaliny a nove leve svetlo, rozbite od kaminku. To je vse. Jsem spis klidnejsi ridic, takze pohoda. Mejte se.
bRANO, 02.10.2006 16:26
Vcelku dobre auto.Pri 250 000 km.moze nastat problem s prevodovkou.Ono sa netreba cudovat,ked vatsina majitelov nemeni olej v prevodovke.Inak vcelku dobre auticko.Akurat dost sadne zadna cast ked to nalozite.Co sa samozrejme nepaci,tlmicom a pruzinam.Tie potom su zrele na vymenu.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů