Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

SAFE DIESEL spojuje české majitele poškozených aférou Dieselgate

Aktuality
Michal Štengl | 02.04.2016
foto: Michal Štengl
V České republice vznikla první platforma, která chce hromadně hájit zájmy majitelů, resp. uživatelů automobilů koncernu VW vybavených motory s podvodným softwarem. Právní služby bude zajišťovat advokátní kancelář BBH.


„Máte automobil s cinknutým dieselovým motorem? Pokud ano, patříte mezi oběti nevídaného podvodu koncernu Volkswagen. Volkswagen Vám pravděpodobně způsobil škodu. Jste-li poškozeni, náleží Vám řádná kompenzace.“

Tak přesně tento text se dočtete na webových stránkách www.safediesel.cz, kterou provozuje stejnojmenná společnost SAFE DIESEL. Tu založili Petr Effenberger a Vladimír Neuman s cílem chránit zájmy a prosazovat nároky spotřebitelů, majitelů automobilů z produkce koncernu Volkswagen, jichž se dotýká emisní skandál. „Jsme přesvědčeni, že podvádět se nemá. A že pokud se někdo k podvodu z jakéhokoliv důvodu uchýlil, musí nést odpovědnost. Tím větší, čím větší je jeho moc a vliv. Zatím se nám zdá, že přijetí odpovědnosti ze strany koncernu Volkswagen a jeho dceřiných firem je spíše vlažné,“ říká Vladimír Neuman a dodává: „Kromě toho, drtivá většina jednotlivců v České republice nemá odvahu, znalosti ani prostředky k účinné obraně proti mašinerii gigantické korporace. Někdo jim musí podat pomocnou ruku“.

Ve spolupráci s renomovanou advokátní kanceláří BBH chtějí dosáhnout toho, aby i čeští majitelé byli odškodněni. „V USA nabídl Volkswagen minimální odškodnění ve výši 1000 amerických dolarů. Naším cílem je, aby odškodnění v ČR nebylo nižší než minimální odškodné v USA,“ píše se na jejich stránkách. Primární snahou této společnosti ale není dohnat tuto kauzu do nějakých vleklých soudních sporů, spíše chtějí vyvolat diskuzi.

„Chceme získat takové množství registrací, nad kterým nebudou automobilky moci jen tak mávnout rukou. Chceme výrobce závadných vozidel přesvědčit, že občané Evropské unie nejsou spotřebiteli druhé kategorie a že s nimi musí zacházet stejně jako s Američany. Že se ke svému problému musí i v České republice postavit čelem, nejen slovy, tak jako dosud, ale především konkrétními činy. Pro postižené spotřebitele budeme požadovat adekvátní vyrovnání,“ doplňuje Petr Effenberger.

Poškození majitelé se mohou bezplatně registrovat na stránkách www.safediesel.cz, stačí uvést jméno, příjmení, email, typ auta a jeho VIN kód. V současné době jsou v systému zaregistrovány již první stovky klientů. Webové stránky jsou první krok v dlouhodobé kampani, kterou bude zaštiťovat špičková PR agentura Ewing PR Jiřího Hrabovského.



Hodnocení článku
3.8 z 5 (76%)
Hodnoceno: 13x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
tipcarsweb, 04.04.2016 16:18
Kdo odskodni nas ostatni, kteri to tady 20 let dychaji? A dokonce naprava ani neni povinna.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů