Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Rolls-Royce Wraith pro náročné - naživo v Praze

Nové modely
František Mašek | 19.11.2016
Minulý týden se v Praze představil Rolls-Royce Wraith Black Badge. Co je zač a jak se liší od ostatních modelů?

Už letos na jaře byla na ženevském autosalonu představena luxusní edice s názvem Black Badge. Nároční zákazníci si ji mohou za příplatek 39 tis. EUR objednat u modelů Wraith a Ghost. Jde o sérii úprav, která má za cíl auto odlišit.

Po vizuální stránce lze změny oproti klasickému modelu Wraith najít například v úpravě sošky Spirit of Ecstasy, dekoru kolem masky chladiče, lakování víka zavazadelníku, lakování spodních přívodů vzduchu a koncovek výfuku v tmavším odstínu kovu. Proměnou prošlo i logo značky tvořené dvěma propojenými „R“ (na přídi, bocích i zádi karoserie). U varianty Black Badge je atypicky ztvárněno ve stříbrné barvě na černém pozadí. V interiéru pak najdeme karbonové obložení s hliníkovým prošitím.

Změny jsou ale i pod kapotou. Konstruktéři Rolls-Royce u vidlicového šestiválce s objemem 6,6 litru mírně zvýšili výkon motoru o 30 kW (oproti aktuálnímu modelu Ghost) na výsledných 450 kW při současném posílení točivého momentu o 60 Nm (na 840 Nm). Auto má i přepracované nastavení vzduchového odpružení, novou hnací hřídel a modernizovanou osmistupňovou převodovku.

A cena? K výše uvedenému příplatku si připočítejte ještě necelých osm milionů korun. Celkem se tak vůz dostává na částku 10 959 000 Kč. vč. DPH. Pro vážné zájemce můžeme přidat informaci, že se vůz aktuálně objevil i v naší inzerci.

Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů