Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault Vel Satis 3.5 V6 Initiale

Recenze uživatelů
tomáš (32) - Prostějov | 17.09.2007
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Renault Vel Satis 3.5 V6 Initiale | foto: tomáš
Koupili jsme vel satis z jediného důvodu: motor V6 3.5 původem z Nissanu, typ VQ35, dává se do jeho modelů 350Z, Murano, Infiniti FX35, ale také do Renaultu Grand Espace.
Značka:Renault
Model:Vel Satis
Typ:3.5 V6 Initiale
Karoserie:limuzína, sedan, hatchback
Obsah motoru:3498
Palivo:benzín
Rok výroby:2003
Typ řazení:sekvenční
Najeto km při koupi:130 000
Najeto km nyní:140 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:cca tři měsíce
Průměrná spotřeba:11 l/100 km
Poruchy:žádné
Předchozí vozidlo:Nissan Maxima
Ostatní aspekty vozu jsme neznali. O to větší bylo naše překvapení: to auto je bomba, takhle pohodlné, prostorné a po všech stránkách praktické auto jsme snad ještě neměli.

Vlastníte vůz značky Renault? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE!

Většina lidí nás od "rendlů" zrazovala, ale tyto zkušenosti se omezovaly převážně na dieselová provedení, proto jsme je nebrali příliš v potaz. Auto jsme koupili ojeté v bazaru v Napajedlích, nové bylo prodáno v Kroměříži a jsme třetí majitelé, mělo najeto cca 130 tkm - tedy čas, kdy se projeví chyby.
Žádné však nejsou, provozní opotřebení vozu jako brzdy apod. není problém - sada kotoučů a desek na obě nápravy se dá i s prací sehnat do 10 tisíc, spojovačky (kosti) stojí cca 1 000 Kč jedna, olej (plná syntetika) s výměnou a s filtrem stál 2 500 Kč, jiné věci na autě nejsou ani výhledově potřeba opravit či vyměnit.
Strach jsem měl z automatu, ale ten řadí sametově, má i určitou inteligenci - je schopen rozpoznat jízdní styl a podle toho řadí, při klidné jízdě dá pětku v sedmdesáti, pokud držím nohu na plynu, točí až k omezovači.
Navíc mohu zodpovědně prohlásit, že při řízení tohoto vozu si odpočinu: pohodlnější "křesla" nejsou ani v MB S-klasse, mimo masážní funkce, ale to je jiná liga. Stejně tak interiér: zpracování, kvalita materiálů a "architektura" je jedinečná - dřevo je skutečně dřevo a kůže je krásná, voňavá i po čtyřech letech.
Jízdní vlastnosti jsou skvělé, s ohledem na velikost, váhu a hlavně výšku až překvapující, ale je znát, že se auto o dost lépe cítí na dálnici. Při rychlosti kolem 210 km/h je to nejlepší highway-express pro pět dospělých a pohodlně usazených cestujících, co znám.
Na vrakovištích je, jak jsem si ověřoval, dostatek dílů a ceny jsou velmi příznivé. Světlo (xenon) do 5 tisíc, nárazník 2 tisíce, blatník 1 500 Kč. Ovšem nejlepší na něm je poměr výkon/cena. Ukažte mi jiné čtyři roky staré auto s pořizovací cenou 1,5 mil. Kč, které je k mání za méně než čtvrtinu původní ceny. Dieselové verze s menší výbavou, obvykle dovoz, jsou k mání za přibližně stejnou částku.
Díky vám, národe "TDíčkářů", milovníků fabií či octavií a passatů, díky za to, že ač nejsme majetní, mohli jsme si koupit tento vůz. Mohu ho každému vřele doporučit.
KladyZápory
motor manuál by byl asi lepší
interiér  
exluzivita - druhé potkáte málokdy  
výbava  
cena ojetého  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
1
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? asi ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
1
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
1
Prostornost
1
Pružnost motoru
1
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
1
Spotřeba
2
Výhled z vozu
2
Zavazadelník
2
Celkové hodnocení - průměr:
1.21
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.1 z 5 (82%)
Hodnoceno: 18x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 18.09.2007 18:47
No tak jako dneska mám za sebou služebku v Toledu II s tou skvělou klimatizací od koncernu... Kolik bylo stupňů? Dneska cca kolem 20°C. Fakt je ten, že sme tam byli 4 v tom autě, ale ta klima to neměla šanci uchladit... což se v Kappě stát fakt nemůže...:)
anonym, 18.09.2007 18:50
S thesisem jeste uvidim, me vyhovuje, ze ho skoro nikdo nema a je v postate za slusnou cenu. (pocitam ze bych ho sehnal ted za cca 10-12000ecek). Z lanciema jsem byl velmi spokojen. (Dedra, delta, thema,) To nevim, zapremyslim, je to otazka pristiho podzimu. Ve vyberu mam i 166 (2.4jtd min 110KW a radsi vyssi, nebo mozna new cromu s 150k MJTD1.9 - jako predvadecka jela uzasne- venku je tusim dnes kolem 12000ecek). Byl jsem vzdy velmi spokojen, jak auta jeli, abych s Thesisem klesl, to by me ranilo. Dik za brouka do hlavy, zatim jen tak vazne premyslim. Svoji Kappu jsem kupoval tady na inzerat a kupoval jsem ji opravenou , asi pres strechu, mozna i vic, prodavajici se mi jevil jako velmi solidni. Ale podle poucek bych ji nemel vubec brat. No, zariskoval jsem, vzdy kupuji spise srdcem a necekal jsem tak bezporuchovy prubeh. (pravda, vetsinu veci si na tom delam sam a je to muj konicek. )Je to i vcetne upravy od Bit Power.Samozrejme, vysypat se muze cokoli a kdykoli a kdekoli. Jiná auta ve vyberu nemam, nebot Delphi do auta nechci a vstrikovaci system kladivo majzlik taky ne.
A k te tepelne pohode, kazdy to vnima jinak, kdyz jsem mel v 1989 favorita, tak treba taky pekne topil, ale teplo bylo tak nejak prehrate a interier neprilis prohraty, treba rapid , ktreho jsem mel taky soubezne byl mnohem prijemnejsi.
S nekterymi auty jezdin sluz, nektere jsem mel a treba kappa je lepsi i nez opel vectra c s dvouzonovou klima, (kterou mam a od krere jsem si dost slibova - mam radsi fresno a mlada teplo - nejak jsem si nevsiml dvouzonove reg. - radsi jednozonova a kvalitni(hracky v fabii a oct.I nic moc, jeste horsi je stara croma(r.v.96) O II mi uz dost vyhovuje (subjektivne stejna jako lancia). Myslim, ze dost rozhoduje presnost nastavene teploty a reakce na zmeny.Ale kazdy mame jiny pohled a i zkusenosti. Jo chvilku jsem mel i pasika s klimatronicem a byl taky dost dobry/r.v.98/, akorat nevim, kde jsou ty spotreby kolem 4l
na100km. Mel jsem tdi 81 kw a predchozi majitel bohuzel nechal chipnout u asi abc tunning a prubeh zespoda tragicky - obcas zacal cukat, a pri srovnatelne jizdespise eko (70% dalnice cca 110-130, mimo ves cca 100 mi jezdil pasik za cca 5.3, kappa s prehledem do 6l (presne nevim, spis 5.5), croma tdi 5.3, vectra 2.2dti do 5l, marea jtd 1.9 77kw bit power 5.5. Srovnatelne celkem +- v chybe. To jen tak pro zajimavost, zase subjektivni hodnoty.
anonym, 14.11.2007 12:05
Mám zkušenost, Renault Laguna 2,2 dci, 2003, jak říkají tuninkáři, plná palba...:) Koupil jsem ho, když to mělo něco přes dva roky, serviska, bomba...prvních cca 15 tis perfekt, prostě super kup...dalších cca 10 tis opravdu la bomba...v chorvatsku praskla kladka /cca 15 tis Kč/ ještě že se nerozsekla celý motor...za další měsíc mě chytla elektorinstalace, škoda cca 80 tis Kč..oprava laicky cca 15...:), každou chvíli nějaká kravina, řádově tisíce každý měsíc, skřípání od přední nápravy...motor je totiž těžký....oprava měla stát cca 15 tis Kč...no měl jsem ho půl roku a naštvanej jsem ještě teď...:)) Ale Lagunu od roku 2006 bych si klidně koupil...soudruzi z francii si ty prdele konečně už nakopali. Jinak mít v dnešní době auto a spotřebu 11 l, to musí být jantar...proto ty auto stojí co stojí a až se něco posere, tak tě ten můj názor potvrdí...to uvidíš ty ceny...stejné jako v servisu jaguara atd....
anonym, 26.12.2007 01:12
Renault je strašná mr.ka.
anonym, 01.05.2008 11:55
no srovnávat 5 se satisem, to docela sedí. jináč asi spousta keců, myslíte že passaty jsou lepší?
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů