Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault Twingo 1,2 16V

Recenze uživatelů
Ing.Oldřich Osmík (50) - Chotěboř, Havlíčkův Brod | 13.04.2007
foto: TipCars.com
Hledáte vhodné auto do městského provozu? Renault má pro Vás model Twingo. Chcete vědět, jaké jsou dlouhodobé zkušenosti jeho uživatele? Čtěte následující článek.
Značka:Renault
Model:Twingo
Typ:1,2 16V
Bližší označení:Twigo
Karoserie:hatback
Obsah motoru:1149
Palivo:benzín
Rok výroby:2001
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:51 000
Najeto km nyní:125 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:4. rok
Průměrná spotřeba:5,2
Poruchy:Zazlobilo vstřikování po použití benzinu s příměsí vody.
Předchozí vozidlo:Renault Twingo 1,2 8V
Jezdím s tímto typem vozidla 10. rok. Mám najeto s tímto typem (více vozy) více jak 400 000 km. Poslední twingo je dovoz z Německa s výbavou: plná elektrika, ABS, celoskleněná střecha, 4 airbagy, rádio s ovládáním na volantu.

Vlastníte vůz značky Renault? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE!

Převážně je využíváno jako servisní vozidlo. Celoročně bez garážování při realizaci doporučené údržby se dokáže odvděčit spolehlivostí a malou spotřebou. Je to nenáročné auto vhodné pro 2 osoby se zavazadly pro kratší cestování. Absolvoval jsem s ním i velké cesty jak v letě, tak v zimě za velkých mrazů, i ve vysokých horách, často i po hodně nekvalitních silnicích. To vyžaduje větší pozornost věnovat brzdám a podvozku vozidla.
Na daleké cesty by byl vhodnější jiný typ vozidla. K moři jsem s ním také několikrát cestoval a vždy mě dovezl bez problémů zpět. Bohužel za tu dobu také servisní autíčko poznalo, jak chutná náraz felicie ve více jak 50-km rychlosti, patrového autobusu v 70 km/h, náraz Opelu Astra, který nezvládl řízení, a bláznivě po ledě jedoucího BMW. Vždy mě autíčko ochránilo a ti druzí byli nepojízdní. Je s podivem, že i z místa nehody autíčko dojelo po svých do servisu.
Zpočátku mě překvapilo poměrně rychlé opotřebení ložisek v předních kolech (cca 60 000 km), opotřebení brzdových destiček (cca 30 000 km) a brzdových kotoučů (cca 60 000 km). Nejhorší závadou byla porucha dobíjení a porucha startéru. To zvládl jiný servis za velmi přijatelné peníze na počkání, narozdíl od značkového servisu. V Praze po mě například chtěli ve značkovém servisu za výměnu startéru 21 000 Kč při čekací době 3 dny. Ten jsem za dvacetinu částky sehnal jako použitý a za 30 minut vyměnil sám. Původní porouchaný mám opravený.
Twingo je živé, úsporné autíčko pro nenáročné řidiče, vhodné na kratší cesty a nákupy do města. Při složení zadních sedadel odveze bez problémů i pračku.
KladyZápory
nízká spotřeba vysoká cena prací ve značkovém servisu
dobré manévrovací schopnosti předražené originální náhradní díly
solidní servisní intervaly opakovaně nesolidní přístup ve značkovém servisu
živý pružný chod motoru opakovaně špatný servis elektrovybavení
výkonné brzdy absence výkonnějšího motoru





Spolehlivost
2
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
4
 
Dostupnost náhradních dílů
2
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
1
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
3
Ovladatelnost
1
Prostornost
2
Pružnost motoru
1
Řazení
2
Řízení
2
Sedadla
2
Spotřeba
1
Výhled z vozu
2
Celkové hodnocení - průměr:
1.69
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
3.3 z 5 (66%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
autor příspěvku Twingo, 02.05.2007 08:12
Potvrzeno policií a soudněznaleckým posudkem ve všech případech. na doporučení DAS. Vždy byly dost pocuchané plechové díly. BMW mělo smůlu na chladič. Autrobusu upadl brzdový válec a světla (asi "kvalitní" údržba) a Felicie měla smůlu na to, že ji vytekl chladič a uvolnil se motor z lože. A přidám ještě jednu zkušenost. Střet v 8km/h rychlosti mezi Ford Mondeo a výsledkem nárazu neopatreného řidiče Fordu byla škoda na Fordu taková, že ho museli odvézt na vozíčku a na Twingu to odneslo světlo, kapota a blatník + menší rovnání (cca 15000) - opět potvrzeno soudním znalcem..
autor příspěvku Twingo, 02.05.2007 08:21
Asi mám velký pech, ale někteří komentátoři znají jen "bum do čela nebo do zadečku". Při troše štěstí a někdy i zkušeností může nehoda probíhat jinak a výsledkem je nepochopitelný úkaz nepochopitelný lidem s nízkým IQ, kterým říkáme "blbci za volantem", kteří ty nehody způsobují.
autor příspěvku Twingo, 02.05.2007 08:22
Mohu poslat fotky:
šmoula, 06.05.2007 08:03
On český človíček stále bere míru ostatním kolem sebe na tkz.IQ,ale co takhle něco málo z etiky,v hodnocení EQ.
To už je bohužel hodně lidem na hony vzdálené,....Jr
anonym, 20.04.2008 08:39
O twingu uvažuji, že bych si ho koupil.. Na diskuze se koukám rád , posouvají recenzi dál, zjistíte víc názorů na automobil a můžete tak objektivněji posoudit co je pravda a co asi ne. Přispěje víc majitelů recenzovaného typu i pár lidí co má třeba dost zkušeností s auty. V této diskuzi jsem se o twingu nedozvěděl lautr nic. díkes
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů