Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault Scénic 1.6 8V 66 kW a zkušenosti při 156 tis. km.

Recenze uživatelů
Ondra (31) - Česká republika | 04.07.2013
foto: TipCars.com
Já jsem s tímto vozem maximálně spokojen. Když nekašlete na běžnou údržbu a dáte autu to, co potřebuje, tak vám dobře a dlouho slouží.
Značka:Renault
Model:Scénic
Typ:1.6 8V 66 kW
Karoserie:MPV
Objem motoru:1 600
Palivo:ethanol
Rok výroby:1997
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:142 000
Najeto km nyní:156 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:1,5 roku
Průměrná spotřeba:7 l
Poruchy:zatuhlý krokový motorek na volnoběžné otáčky, špatná kostra v zadních lampách
Předchozí vozidlo:Audi 80

Já jsem s tímto vozem maximálně spokojen. Když nekašlete na běžnou údržbu a dáte autu to, co potřebuje, tak vám dobře a dlouho slouží.

Řazení by mohlo být přesnější (byl jsem zvyklý na precizní Audi), ale dalo se na to zvyknout.

Brzdy jsou více než dobré, i lehké polechtání brzdového pedálu má dosti silný účinek, což je nevýhodou pouze tehdy, když do auta sednu po týdnu ježdění s dodávkou, kde jsou brzdy měkčí, neboť při prvním brzdném manévru manželka div nevyletí čelním sklem, ale to je jen můj problém. Když nejezdíte v jiném autě, tak to nikomu problémy dělat nebude.

Co se týče oprav, pak jen běžná údržba - rozvody, náplně, kostra vzadu, silentbloky motoru a převodovky, čepy, svíčky, cívky a zapalovací kabely (to pro jistotu, protože originální SAGEM prý odcházejí).

Spotřeba taky ujde, na benzín jsem se pohyboval od 6,5 l do 7,5 l (těch 7,5 l bylo v létě s klimoškou). Na ethanol mám spotřebu 7 - 8,7 l (těch 8,7 l jsem měl, když jsem jel do Brna a zpět rychlostí cca 130 - 150 km/h), což ujde, kolem rychlosti 100 km/h to žere kolem 7,5 l ethanolu, to je při ceně 23.50 Kč výtečné.


Pohodlí Francouzům vyšlo na jedničku, protože i po dlouhých cestách mě vůbec nebolí záda, to je u mě docela zázrak (v boxerovi trpím jak kůň).

Variabilita interiéru je taktéž na výbornou. Pro rodinu se dvěma či třemi dětmi výtečné (každá sedačka se dá libovolně nastavovat a i prostřední má plnohodnotný pás).

Celkově musím říci, že mě renault mile překvapil, jako další si asi koupím novějšího Scénica nebo Space, a ženě (až děti odrostou) asi Twingo.

KladyZápory
Pohodlí Řazení by mohlo být přesnější
Spolehlivost Mohlo by být v pozinku
Jezdí na ethanol, takže výborné provozní náklady Konektory v zadních světlometech
Variabilita interiéru  
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
1
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
2
Dílenské zpracování
3
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
2
Prostornost
1
Pružnost motoru
2
Řazení
3
Řízení
2
Sedadla
1
Spotřeba
2
Výhled z vozu
2
Celkové hodnocení - průměr:
1.92
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.8 z 5 (96%)
Hodnoceno: 4x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
rojack, 04.07.2013 22:29
o to nic, ovšem najetých 14tis.km ještě vůbec nemusí nic znamenat. Až budete mít jako já najeto se stejně starým ojetým vozem (šunkou podobné lidové značky) 60 tis. km a utraceno cca 80 tis. na opravách a tlouct se do hlavy, co jste to koupil, napište, můžeme si vzájemně poplakat.
firefighter32, 05.07.2013 09:42



Tak, tak, podobná zkušenost, při nynějších 170 000 km a koupi auta se 110 000 km obdobná či ještě vyšší investice do oprav, což by nebylo ještě to nejhorší, ale závady typu, že praskne brzdové potrubí při brždění v křižovatce nebo auto začne při předjíždění cukat (jednou z důvodu zanesené palivové soustavy, jednou kvůli špatnému snímači polohy škrtící klapky) a člověk se pak bojí jet na nějakou větší vzdálenost, tak to už trochu naštve.
Jinak spotřeba se stejným motorem cca 7,6 l, po asi 4 plných nádržích s aditivem na pročištění palivévé soustavy se mi snížila na 7,1 l.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů