Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault Sandero RS: škoda, že se u nás neprodává

Aktuality
Karel Směšný | 09.10.2015
dalších 5 fotek
Oblíbené rychlé hatchbacky stojí v porovnání s běžnými verzemi pořádný balík. V Brazílii se však Renault rozhodl prodávat nabroušenou, ale hlavně dostupnou variantu sandero, kterou u nás koupíte pod značkou Dacia. Stojí v přepočtu jen 358 tisíc korun.

Sandero se v zemích Latinské Ameriky prodává jako Renault, Dacii tam prakticky neznají. Francouzká automobilka má zřejmě k španělsky a portugalsky mluvícím zemím větší sympatie než k domácímu evropskému trhu, jinak si to nedovedeme vysvětlit. Proč jinak by divize Renault Sport vyvinula speciálně pro tamní trhy Sandero RS s poctivým atmosférickým dvoulitrem, které za málo peněz nabídne opravdu hodně?

Možná za tím stojí přísné emisní limity, které zdejší automobilky nutí nasazovat miniaturní drahé turbomotory. V Brazílii však není žádný problém nabídnout v říši automobilů ohrožený motorový druh, jakým je atmosférický benzínový čtyřválec s výkonem 108 kW. K tomu přidejte šestistupňovou manuální převodovku s krátkými drahami a hmotnost lehce přes 1 100 kilo.

Výsledkem je schopnost Renaultu Sandero RS zrychlit z nuly na stovku za 8 sekund a maximální rychlost 202 km/h. Původně levné lidové auto se změnilo také vzhledem. Stojí na litých sedmnáctipalcových kolech a že se nejedná jen tak o něco obyčejného, prozrazují i výrazněji tvarované nárazníky, zadní difuzor, dvojitá chromovaná koncovka výfuku nebo křídlo na pátých dveřích. Auto vypadá dobře, má dobrý motor a mělo by i dobře jezdit – o to se prý stará tvrdší podvozek.

Renault Sandero RS je tedy jakousi vstupenkou mezi schopnější auta pro zákazníky s omezeným rozpočtem (v přepočtu stojí zhruba 358 tisíc korun). Škoda, že se jej u nás nedočkáme…

Hodnocení článku
4.0 z 5 (80%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
bitner, 09.10.2015 18:33
Nechapu sice, k cemu potrebuje 4valec 2 laufy, ale jinak je to nadhera.
Proc se neprodava u nas (notabene za 360 000) je uplne jasne.
Protoze EU pokuty za CO2, protoze Euro 6 a protoze Clio RS.
Uz ten Megane Grandtour GT 220 s NEPRIMOVSTRIKOVYM motorem za 560 je maly zazrak.
PetrT, 09.10.2015 21:19


Taky už je to doprodej, potom smůla. Nic podobného na trhu nebude.
Navíc ty nové Renaulty jsou hnus fialovej, to jak zprznili Espace je strašný. Nové Megane je taky síla. Snad jen ten Talisman bude ok.
V Sanderu jsem byl vezen v té uplně nejsociálnější výbavě a vzhledem k tomu kolik stojí dobré auto.
GT220, 11.10.2015 21:50
Neprimovstrik je vyhoda...plnotucny objem a manual rovnez, ano, je to doprodej, ale jeste chvili na trhu bude, pokud nekdo brousi ve vodach ostrejsich kombi a ozeli samosvor a je ochotny tolerovat krapet vyssi spotrebu, tak to auto stoji za uvahu. Cena je dobra. Sandera je skoda kvuli te oldschoolovosti, bylo by zajimave sledovat jak by zamichalo kartami a zda by skutecne v ramci skupiny kanibalizovalo jiny ostrejsi model...
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů