Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault Mégane

Recenze uživatelů
Martin () - nerozhoduje | 04.10.2007
foto: km77.com
Nejen kladné zkušenosti uživatelů se objevují v naší rubrice a samozřejmě i ty poněkud kritické zde mají své právoplatné místo. Jednou z nich je i nelichotivé hodnocení vozu Renault Mégane, jež nám zaslal pan Martin.
Značka:Renault
Model:Mégane
Typ: 
Bližší označení:1.6 16V
Karoserie:hatchback
Obsah motoru:1600
Palivo:benzín
Rok výroby:2003
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:30tis
Najeto km nyní:70tis
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:11 měsíců
Průměrná spotřeba:7
Poruchy:stále svítí a pak zhasíná nějaká kontrolka
Předchozí vozidlo:Opel
Auto jsem koupil z nouze a protože bylo za dobrou cenu (200tis). Vůbec se mi nelíbilo a trochu jsem se obával reakce okolí i spolehlivosti. Oboje obavy se potvrdily. I po roce jsem považovaný za exota. Pokud jde o poruchy, pořád svítí nějaké kontrolky a po čase z ničeho nic zase zhasnou. Jednou se do řídící jednotky dostala voda a auto dělalo šílený věci. Nešlo nastartovat, pak nešlo zhasnout, nefungoval tachometr ani otáčkoměr, pak to pořád ukazovalo rychlost 180km/h i když jsem stál na místě. Dvakrát jsem měnil fajfku na svíčku - je v tom indukčka a 1ks stojí 1500Kč. Podle servisu běžná věc. Už 2x se mi stalo že když se blížil servisní interval, auto začalo při rozjezdu chcípat. Prý stačilo odmáznout něco v počítači a bylo to zas OK - pravděpodobně způsob jak donutit jet zákazníka do servisu. Třikrát jsem měnil žárovku vepředu (H7???). Výměna je docela zážitek a hrozí zlomení ruky. Přední pásy u řidiče se špatně navíjejí, resp. skoro vůbec. Ale jinak zatím žádný problém. O auto vůbec nedbám, jen liji benzin a vyměňuji olej. Mám jiné priority než auto.
Prvním šokem byla spojka. Strašně ostrá, takže jsem si chvíli zvykal, než jsem se bez zatažené ručky bezpečně rozjel i do prudkého kopce. Druhý šok byly brzdy. Takhle ostré brzdy jsem u žádného auta nezažil. Chvíli mi trvalo, než jsem byl schopný brzdit tak, aby se spolujezdec nalepený na přední sklo na mě nedíval s vyčítavým pohledem. Další šok byly otáčky motoru a s tím spojená hlučnost. Při 130 km/h motor točí 4tis ot/min a už je dost slyšet. Při rychlosti nad 150 km/h je hluk už nepříjemný a nedovedu si představit jet s autem někam dál. Nejvíc jsem s tím jel 190 km/h a to bylo skoro na hluchátka. Tachometr při 50km/h ukazuje podle stacionárních radarů v rámci rozlišení přesně.
Pokud jde o jízdní vlastnosti, na suchu nemám problém, ale na mokru a hlavně na sněhu si autem nejsem vůbec jistý, netuším co udělá. Možná to je způsobené vyšším posazem sedačky, ale auto vůbec necítím „na zadku“. Párkrát jsem měl pocit, že brzdy nefungují tak jak mají. Hlavně při dobržďování na sněhu, když jsem skoro stál, začalo zabírat ABS a auto vůbec nezpomalovalo. Takhle jsem málem 2x skončil v kufru jiného auta.
Spotřeba je silně závislá na stylu jízdy. Při dodržování rychlostních limitů, pomalé akceleraci a využívání kinetické energie se dá jet kolem 5,5 l/100km, při rychlejší jízdě není problém se dostat na 9 l/100km. Průměr mám kolem 7 l/100km. Počítač měří s odchylkou +- 0,3 l/100km. Spotřeba měřena na plnou nádrž (60 litrů). Motor do 4 tis. otáček vůbec netáhne, od 4 tis. začne trochu jet a na 5,5 tis. končí, maximum je kolem 6 tis., pak se zapne omezovač. To je docela nepříjemné při předjíždění.
U auta mi chybí 6-tá rychlost, která by aspoň trochu snížila otáčky motoru a tím hluk při 130 km/hod a výše. Další nedostatek je stahování okének, kdy u spolujezdce jdou ovládat okénka jen při nastartovaném motoru. Takže když vypnu motor a mám stažené okénko, musím znovu nastartovat abych ho zavřel. Další problém vidím v okamžité spotřebě, kdy počítač ukazuje spotřebu 0 jen při rychlosti nad cca 40km/h. Když jedu třeba 40 na dvojku bez plynu, do motoru teče benzín, a ukazuje to cca 1.5 l/100km. Někomu by mohl vadit plastový a trochu strohý vnitřek. Klimatizace se mi zdá že není moc výkonná, ale možná bude potřeba doplnit chladivo.
Tohle auto bych si už asi nekoupil, hlavně z důvodu nepříjemného hluku při vyšší rychlosti. Ale na popojíždění nebo do města může být docela OK.

KladyZápory
cena  vysoké otáčky motoru - hluk  
 poruchovost  
 okénka jen při puštěném motoru  
   
   





Spolehlivost
3
 
Provozní náklady
3
 
Cena náhradních dílů
3
 
Dostupnost náhradních dílů
3
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? asi ne

Hodnocení
Brzdy
3
Design
3
Dílenské zpracování
3
Dynamika motoru
3
Jízdní komfort
3
Ovladatelnost
3
Prostornost
3
Pružnost motoru
3
Řazení
3
Řízení
3
Sedadla
3
Spotřeba
3
Výhled z vozu
3
Zavazadelník
3
Celkové hodnocení - průměr:
3
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 07.10.2007 21:41
pouze u vozidel která jsou celá v elektrice a ještě navíc musí být vybavena impulzním ovládáním
kuko, 08.10.2007 16:40
taky tě máme rádi....
anonym, 08.10.2007 17:13
Tak Renalt je v pohode??? To je opravdu nesmysl!!! Je mi 33 a v zivote jsem mel pres 30 aut. Opravdu. Od 18 let jsem proste blbnul, mel auto 2 mesice pak prodal a tak porad dokola. Zacinal jsem trabantem, pak honda a tak dale. Nicmene z financnich duvodu jsem si vloni koupil megane II 1.9dCi Dynamik. Vpodstate plna vybava auto na 17 kolech, fakt moc hezke na pohled. Jizdni vlastnosti ma fakt paradni to je fakt. V zime si nicmene nejsem vubec jisty co udela (prezouvam na 16ky). A ted poruchy ktere jsem mel za rok: odeslo turbo a vzalo s sebou motor, kdo zna motory dCI vi o cem mluvim, dale vzalo katalyzator, vypadava mi 6ka kdyz na ni pridam plyn, rozbil se mi moturek praveho predniho okna a blbne mi ctecka startovaci karty. Musim rict, ze je to naprosto nejvetsi SHIT kterej jsem v zivote mel. Mozna jsem mel smulu nicmene aut jsem mel dost a renaulta si opravdu uz nekoupim. Vse vyse uvedene je naprosta nezkreslena pravda. FUJ RENAULTU!!!
stowaway, 09.10.2007 07:41
To jsem moc nepochopil...pokud píšete o spotřebě na volnoběh, ta se udává v litrech/hod a do tohoto režimu se počítač přepne po zastavení. Mně zatím nikdo nedokázal vysvětlit, proč při brzdění motorem na pětku mám na displayi nulu, a při jiných rychlostech naskakují čísla...k tomu se chci, zatím marně , dobrat...nicméně asi mi to zůstane utajeno...
anonym, 11.10.2007 21:15
No na Octavce je domaci alepson ten nazev SKODA, ale kvalita poslednich let u Renaultu je pod bodem mrazu (posledni podareny model byl asi ten R19) a te Skodovce nestiha konkurovat. Octavku mam a nezda se mi ze bych sezral svet jen se mi libi a chtel jsem ji vyzkouset tak ji ted mam. Mel jsem uz vice jak 15 aut ruznych znacek a jsou auta kvalitni i nekvalitni. Znacka je vec nazoru kazdeho z nas. Me nejvice vyhovuje design nemeckych aut. Renault ma podle me design hodne podareny, ale to je jedine plus v mori minusu ktere ma po strance poruchovosti elektroniky.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů