Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault Laguna 2.0i 16V

Recenze uživatelů
Lubomír MALÝ (34) - Hubálov | 08.04.2006
foto: Lubomír MALÝ
Tento vůz jsem si koupil jako svou druhou Lagunu. Předchozí model byl řada I, tento je ve stejné řadě, ale po faceliftu. Již po zkušenostech s prvním vozem jsem byl hodně spokojený.
Značka:Renault
Model:Laguna
Typ:2.0i 16V
Bližší označení:RXi
Karoserie:hatchback
Obsah motoru:1998
Palivo:benzín
Rok výroby:1998
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:78 000
Najeto km nyní:108 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:3
Průměrná spotřeba:8,7 l
Poruchy:bezporuchový
Předchozí vozidlo:Renault Laguna
Laguna s motorem 2.0i 8V RXE byla spolehlivá, rychlá a úsporná. Proto jsem si také později koupil novější verzi, která má oproti původní vyšší výkon. U obou vozidel jsem preferoval palubní počítač a digitální klimatizaci, elektrické ovládání zrcátek a všech oken. S oběma vozy jsem maximálně spokojen. Jedná se o pohledný, sportovně vypadající automobil, který je uvnitř (dle mého názoru), nejpovedenější a nejestetičtější mezi vozy stejné třídy. Ovládací prvky jsou dobře řešené. Za celou dobu provozu jsem neměl zásadnější problém, krom běžných výměn brzd a výfuku.
Hlavně motor 2.0i 16V je podle mého vynikající. Má velký zátah, zrychlení i max. rychlost. Je to kombinace motoru Volva a Renaultu. Při srovnání s vozidly F Mondeo, Š Octavia a BMW 3 je v poměru ceny a výbavy jasně nejlepší. V základu má výbavu, kterou i ty jmenované značky nabízí pouze za příplatky nebo vůbec a navíc je také elegantní.
Pro mě je Renault Laguna tím dosud nejspolehlivějším a nejoblíbenějším vozidlem, které jsem vlastnil (dříve Opel Kadett 2.0GSi, Peugeot 405 1.8 MI16, Ford Mondeo 2.0i, Opel Vectra 2.0DTi 16V, BMW 3 1.8i, Renault Laguna 2.0i 8V).
KladyZápory
motor přístupk k osvětlení přístrojové desky
řazení  
řízení  
vzhled  
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
1
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
1
Prostornost
1
Pružnost motoru
1
Řazení
2
Řízení
2
Sedadla
1
Spotřeba
2
Výhled z vozu
1
Zavazadelník
2
Celkové hodnocení - průměr:
1.43
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.5 z 5 (90%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Tosihiro Akato, 01.05.2006 17:27
A co říká TUV?? Renaulty jsou shit
Jak si někdo může koupit Francouze???
Může!!!!! ... aby se majitel japonce bavil jeho problémy!
Nejspolehlivější jsou Toyoty a TUV to také tvrdí !!!
anonym, 17.09.2007 21:30
Ty ses fakt vtipnej, vis vubec ktera znacka je dnes nejbezpecnejsi v evrope??? A nemec to neni ty hnupe
anonym, 02.11.2007 13:57
To je zajímavá věc,všechny negativní příspěvky tady píší majitelé všeho jiného,jen Laguny ne.Oni prostě všechno vědí,všude byli nejméně dvakrát.
anonym, 16.01.2008 14:18
jo a v televizi bylo že se někdo zastřelil nechceš si to hodit taky????? s TUV si můžeš.lagunu mám a vůbec nic.jezdím za 5,5 dti (trošku hlučnější zevnitř) jinak pohoda paráda najeto 150tkm a výměna převodovek? co to je za kecy to vám někdo háže šrapnel pod kapotu?????????????????? je mi známo že převodovka obsahuje spoustu JEDNOTLIVÝCH součástí, tudíž stačí vyměnit konkrétní díl (pokud tedy nenavštěvujete učnovská střediska pod hlavičkou oficielního servisu renault ,který umí měnit pouze desky a olej-to ještě musíte zkontrolovat dotažení výpustného šroubu protože na tohle jeden známý dojel ) ahoj
anonym, 20.01.2008 19:13
tüv statistika je sice hezký ukazatel, ale její vypovídající hodnota je více než malá.. u něčeho tak složitého totiž nejde všechno zobecnit na jedinou statistiku.. jinak bude majitel používat premiove porsche a jinak služební lagunu nebo něco jiného.. a jednotliví řidiči taky jezdí různě a různě se o auta starají... proto je nesmysl to takhle zobecňovat a vydávat jako ukazatel něčeho.. považuji ji za neobjektivní spíše jen za orientační.. určitě bych se na ni neodvolával a netvrdil že podle tüv je to tak a proto se tím musíme řídit jak svatym zákonem...
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů