Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault Grand Scenic

Recenze uživatelů
Berys (39) - Morava | 17.10.2007
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Renault Scénic Grand | foto: Dušan
Velká a prostorná vozidla se u nás těší velké oblibě - především u početných rodin. Dnes představíme sedmimístný Renault Grand Scenic. Jak jej hodnotí uživatel, jehož předchozí vozidlo byla Octavie Combi?
Značka:Renault
Model:Grand Scenic
Typ:Grand
Karoserie:Kombi
Obsah motoru:1480
Palivo:nafta
Rok výroby:11/2004
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:130000
Najeto km nyní:138000
Koupen jako:Ojetý
Jak dlouho vůz využívám:1 měsíc
Průměrná spotřeba:5
Poruchy:Ne
Předchozí vozidlo:Škoda Octavia Combi
Protože mám velkou rodinu a občas vozím 6 lidí, byl jsem nucen zakoupit vozidlo 6-7 místné.
S předchozím autem Škoda Octavia Combi 1,6i LPG rok 2002 v nejvyšší výbavě, koupené v ČR, jsem byl naprosto spokojen a už jen pomyšlení na to, že budu muset sehnat auto jiné, ojeté a neznámé, mi přidělalo nejednu vrásku na čele.
Požadavek zněl jasně – max. 2 roky stáří, do 300 000,- CZK, více míst, vozidlo s jasným původem, ne přes bazar a 'spolehlivé'. Ty uvozovky jsou tam schválně, protože o Renaultu jsem před jeho koupí přečetl možné i nemožné a obtelefonoval spoustu známých, neznámých, radílků, fajnšmekrů, znalců i neználků. Celý život jezdím prakticky se Škodovkou nebo VW, takže první co jsem začal shánět byl vůz z této skupiny. Samozřejmě, že cena se odvíjela s rokem výroby a já zjistil, že za ty peníze koupím možná tak rok 2001-02. Několik vozů jsem si v reálu prohlédl a zjistil, že dovozci a prodejci jsou blázínci, kteří s prominutím čekají na opravdového blba ( kupce ). Po tomto neradostném zjištění začala druhá část anabáze hledání a pátrání. Nebudu se více rozepisovat o hledání a pátrání po dalších autech, možnostech atd. Prostě mi do oka padl designově naprosto dokonalý a neskutečně líbivý Renault Scenic a když jsem ještě k tomu zjistil, že se dělá v 7-místné verzi Grand s motorem 1,5 DCi, bylo rozhodnuto. A protože jsem člověk který když něco chce, tak pro to něco udělá, začal jsem vůz intensivně shánět. A ejhle, s notnou dávkou štěstí se mi ho podařilo po krátkém hledání u velmi příjemné rodiny sehnat. Vůz cca: 2 roky starý, 130 000 km, s kompletní historií, dost luxusní výbavou, stavem šetrně užívaného vozu a po kompletní inspekci u Renaultu i faktem, že je vůz ve velmi dobré kondici. Spotřeba 4,8l, nižší pojištění, výkon plně dostačující ke svižné jízdě a bezproblémovému předjíždění a konec konců i umístění v hodnocení spolehlivosti TÜV 2 - 3letých aut ( kde, že jsou vlastně Sharane, Alhambra a Galaxi ?) postavil mého Granda do role favorita. Už když jsem se vracel od prodávajícího domů a klepal se proč auto vlastně prodal, jsem zjistil, že jsem s koupí auta v žádném případě neudělal krok do prázdna. A myslím, že když se budu držet doporučení odborníků a dávat autu dobrý olej a filtry po 15 000 a ne 30 000 km, tankovat u lepších prodejců pohonných hmot a občas naftu přilepšit aditivem, bude auto sloužit stejně tak, jako auto v podobném stavu, nicméně o 80% dražší.


KladyZápory
Velká variabilita  Až příliš pohodlná sedadla  
Spotřeba  Mnoho elektroniky  
Brzdy  Nákladnější servis  
Úžasný design    
   





Spolehlivost
3
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
3
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Podělit se o zkušenosti s Vaším vozem můžete ZDE


Hodnocení
Brzdy
1
Design
1
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
2
Prostornost
1
Pružnost motoru
2
Řazení
3
Řízení
2
Sedadla
2
Spotřeba
1
Výhled z vozu
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.69
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 17.10.2007 22:08
vy toho o autech moc nevíte, co?! Domačkejte si uhry, nagelujte kohouta a běžte takové slinty vykládat tam, kde vás žerou!
anonym, 18.10.2007 21:01
Opravdu recenze typu : chci se pochlubit svym novym vozem! Mohl alespon napsat prvni dojmy pri jizde (srovnavat by mel s cim) atd... Jedna vec me zarazi, ze si koupil stare auto se 130 tkm pri takovem najezdu km za rok! A za 8 tkm, byt jen mesic provozu, by nejakou zkusenost mohl mit a napsat.
anonym, 25.10.2007 06:54
Neuvěřitelné kolik se najde nespokojených a hloupých blbů. Zkušenosti uživatele nemusí přeci znamenat nájezd tisíců km, ale i přesně to co uživatel popsal. Jinak pro další radílky - s tímto vozem i se stejným obsahem jsem jezdil. Dinamika plně naloženého vozu naprosto skvělá a spotřeba se pohybobvala pod 6 litrů. Takže pokud do vozu nesednete, nezkusíte, tak si strčte teoretické rady za klobouk a ti hloupější do prdele.
anonym, 30.10.2007 08:32
Najezdit za měsíc 8t. km je slušná porce. Očekávát, že za rok udělám přes 80t. km a koupit si ojetinu? No nevím, nevím? To je jako, když mě kdysi bazarník přesvědčoval, že Peugeot 406, starý 14 měsíců od data výroby, s najetými 146000 km, je téměř nový vůz. Jenom jsem se zeptal, jestli ví, kolik u Peugeota vydrží na našich silnicích tlumiče pérování a jiné díly podvozku. I u nás už řada lidí ví, proč se zbavit auta, které má přes 120t. km.
anonym, 15.02.2008 13:50
to uvidí po pár metrech asi
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů