Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault Clio 1,5 dCi 48kW

Recenze uživatelů
Meky (27) - nerozhoduje | 09.08.2006
foto: Petr Šikl
Clio som kúpil ako mierne jazdené, s plnou históriou, dovezené z Rakúska. Slúžilo veľmi dobre, hlavne čo sa týka motorickej stránky. Motor mi vždy naštartoval aj v najhorší­ch mrazoch - tím myslím bežne okolo -30°C.
Značka:Renault
Model:Clio
Typ:1,5 dCi 48 kW
Karoserie:hatchback
Obsah motoru:1500
Palivo:nafta
Rok výroby:2003
Typ řazení:manuální­
Najeto km při koupi:69 000
Najeto km nyní:85 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:0,5 roku
Průměrná spotřeba:4,5 l
Poruchy:geometria, zadná náprava, zatekanie do vozidla
Předchozí vozidlo: 
Samozrejme, nie na ťuknutie, ale najhoršie to bolo na nejaký piaty pokus. Predošlý majiteľ v rámci záruky menil čerpadlo a vstrekovače, mňa už našťastie táto porucha nepostihla. Inak sa v motorickej časti nič nepokazilo. Elektronika mierne štrajkovala, keď občas zasvietila kontrolka airbagu - boli to našťastie len zlé kontakty. Horšie však bolo, že na jar s prí­chodom dašťa, začalo do autiaku zatekať niekde v okolí­ strechy, a to dosť hodne. Obzvlášť to bolo neprí­jemné, pokiaľ auto stálo hoci len mierne naklonené vo svahu. Ďalšou záležitosťou bolo neskutočné 'vrzganie' asi z prednej nápravy pri prejazde priečnych nerovností­. Hlavne v zime to bolo veľmi neprí­jemné. Žiaľ, značkový servis žiadnu poruchu neobjavil, hoci sa prejavovala veľmi výrazne. Diagnostika ničoho ma stála 1000 Sk. Svine. Ďalšou vecou bolo nerovnomerné schádzanie pneumatý­k. Neskór som zistil, že tieto problémy pochádzajů z prekonanej havárie, takže som sa ho musel zbaviť a zistil som, že Renault nikto nechce, ani v plnej výbave a so servisnou knihou. Moja smola. Nabudúce už len VW, alebo Škoda - nuž, národ nevie, čo je dobré :))
Motoricky šlapalo výborne, na obsah a paierový výkon výborný ťah, dalo sa hodne aj točiť bez vädnutia, výborné brzdy, veľmi obratné autíčko. Spotreba bola okolo 4,5 l, ale dalo sa jazdiť dosť svižne aj okolo 4 litrov. Na druhej strane, nad 5,3 som sa nikdy nedostal - takže z tejto strany ho hodnotí­m veľmi pozitívne.
Ponuka miesta: vpredu dostatočné, nemá pozdéľne nastaviteľný volant, to mi vadilo. Vzadu nedostatočné miesto - dá sa tam odložiť akurát taška s nákupom. Kufor malý - ako Fábia, t. j. na prd. Komfort pruženia uspokojivý, trochu skackal, ale to malé káry robievajú.
Záverom je, že keby nebolo tak nechutne búrané a nebyť toho zatekania, tak sa na ňom ešte vláčim. Doležité sú tiež dlhé servisné intervaly. Na druhej strane - značkové servisy sú na nič.

KladyZápory
motor - výkon, spotreba, pružnosť radenie
obratnosť priestornosť
brzdy slabšie sedadlá
  
 zatekanie, nápravy - skor spúsobené zle oravenou haváriou, ako autom samotným...





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
3
 
Cena náhradních dílů
5
 
Dostupnost náhradních dílů
5
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? asi ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
3
Dílenské zpracování
3
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
2
Prostornost
4
Pružnost motoru
1
Řazení
3
Řízení
2
Sedadla
3
Spotřeba
1
Výhled z vozu
1
Zavazadelník
4
Celkové hodnocení - průměr:
2.29
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Ondřej, 16.08.2006 12:09
Chtěl bych napsat o naší drastické zkušenosti se zmíněným motorem.Měli jsme doma Thalii d Ci,r.v. 2005,stála nás 275000.Asi po třech měsících-5000 km-nenastartovala.Bylo to v neděli,asistenční služba 7 dní v týdnu funguje,aby vám sdělila,že vám pomůže až v pracovní den.No ale nic,to je drobnost.Musím předeslat,že jsme 100% brali palivo jen u frekventovaných značkových pump.V pondělí auto odtáhli a v servise za 5 minut sdělili,že je to špatná nafta,na to že se záruka nevstahuje a oprava bude stát cca 70 tisíc.Tady spatřuju dvě chyby servisu:jak špatnou naftu od oka poznali-to nejde.Pak že nebude platit expertízu nafty-druhá chyba-musí,do půl roku od prodeje je dokazovací povinnost na prodejci.Souhlasil až po telefonátu z České obchodní inspekce.Nafta byla v pořádku,opravili na záruku...Na otázku,jak tehdy poznali za 5 minut špatnou naftu,jestli ji ochutnal nebo co,neodpověděli.No nic.Poradili nám,abychom při každém tankování přidávali aditivum,oni že to u svých aut taky dělají.To jsme poctivě od té doby dělali.Za půl roku to stejná závada..V pátek to v Praze opravili během odpoledne,vyčistili trysku na záruku,naftu tam nechali a v sobotu se opět nenastartovalo.Opět expetíza a tentokrát špatná nafta...Zaplatili jsme 42 tisíc za značkovou opravu,takže záruka platí,a auto ještě ten den prodali.Samozřejmě s ohromnou ztrátou,ale mít celý život strach,kde naberu jakou naftu,to za tu jinak skvělou spotřebu nestojí.Znovu zdůrazňuji,že jsme vždy brali jen u drahých značkových pump.
anonym, 18.10.2006 10:42
Nechápu, mi máme v práci Kangoo 1.5Dci rv 2003 a nedám na ten motor dopustit, sám sem s nim jezdil od cca80 000 do cca 150 000 a naprosto v pořádku, měnili se ve 120ti tis rozvody a vodní pumpa jinak nic, naprosto v pořádku v -20ti startování na drc, naprosto OK, i když s autem jezdilo víc řidičů spotřeba nikdy víc jak 5,5l, přitom dynamika naprosto dostačující. a auto pohodlné. žádné problémy s čerpadlem nebo tak. Tankováno celou dobu pouze SHELL - firma s nima měla smlouvu.
Loooo TO PEET, 16.02.2007 19:38
....no ak ti to vadi mozeme sa bavit v nemcine alebo anglicky. Zase nejaky debil s narodnostou kartou :(
anonym, 18.05.2007 17:58
My mame v praci 1,5dCi r.2004 a r2006 a 1,4i r.2004 - at je to diesel ci benzin, at s tim jezdi cela firma a tankuje kdekoliv, tak takovy problem jsme jeste nemeli... spis si myslim, ze jste meli smulu na vyrobek jako takovy...ale s tema asistencnima sluzbama to je gool no...ale nic nenadelame...
anonym, 14.02.2008 18:15
Renault je zlej v tom, že u něj až moc platí heslo "kus od kusu". Na můj vkus dost nepředvídatelně. Ale tohohle renaulta mám též a bez problému.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů