Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Range Rover Sport SVR: stovku zvládne za 4,5 sekundy

Aktuality
Karel Směšný | 15.08.2014
dalších 5 fotek
Land Rover představuje svůj nejrychlejší model v historii. Osmiválec s výkonem 550 koní rozjede vůz až na 260 km/h.

Range Rover Sport SVR je vybaven stálým pohonem všech kol. Terénní schopnosti dále zlepšuje dvoustupňová redukční převodovka. Síla motoru je rozdělována mezi obě nápravy v poměru 50:50.

O stálý kontakt kol s vozovkou se stará nezávislé hliníkové zavěšení s dvojitými trojúhelníkovými rameny vpředu a víceprvkovým závěsem vzadu. Přední kola se mohou pohybovat v pracovním zdvihu 260 mm, ta zadní v rozsahu až 272 mm. Zkřížení náprav dosahuje hodnoty 546 mm. Vzduchový podvozek automaticky přepíná mezi dvěma úrovněmi výšek, vůz se dokáže brodit vodou hlubokou až 850 mm. Papírově to tedy vypadá, že se nejrychlejší Range Rover v historii nezalekne ani těžšího terénu.

Srdcem auta je pětilitrový osmiválec s kompresorem, který dává 550 koní a 680 Nm. Doplňuje ho osmistupňový automat ZF 8HP70. I díky této „strojovně“ je možné za vozem táhnout až třítunový přívěs. Specialitou pohonné jednotky je dvoustupňový aktivní výfukový systém s elektronicky ovládanými ventily, který se má postarat o patřičnou zvukovou kulisu.

Výrobce už na Range Rover Sport SVR přijímá objednávky, první kusy k nim dorazí na začátku příštího roku. Ceny bychom se měli dozvědět na říjnovém autosalonu v Paříži.

Hodnocení článku
4.5 z 5 (90%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů