Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Přichází modernizované Grand C4 Picasso

Nové modely
Karel Směšný | 02.07.2013
Citroen představuje faceliftovanou verzi svého velkoprostorového modelu Grand C4 Picasso.

Modernizace se nevyhnula prakticky žádné části automobilu. Díky nové podvozkové platformě EMP2 bylo možné zvýšit rozvor náprav až na 284 cm, což pozitivně ovlivnilo velikost vnitřního prostoru. Také se podařilo snížit hmotnost automobilu o 100 kg.

Na řadu přišly nové motory označované jako BlueHDi, které plní emisní normu Euro 6, lze je kombinovat se šestistupňovými převodovkami (kdy dispozici je manuální i automatická skříň). Nejúspornější verze produkuje pouze 98 g CO2 na ujetý kilometr. Další pohonné jednotky zatím nejsou známy.

Interiér zaujme velkou prosklenou plochou 5,7 m2, panoramatickým čelním oknem a prosklenou střechou. Cestující mají možnost posadit se do sedadel s masážní funkcí a k pohodové atmosféře na palubě má přispět i multimediální paket „plug & play“, díky němuž si mohou na 2 displejích zabudovaných do opěrek hlav předních sedadel přehrávat filmy.
Praktická je osvětlená odkládací přihrádka uprostřed palubní desky se zásuvkou typu jack, USB přípojkou a zásuvkou 220 V, do které lze připojit smartphone nebo tablet.
K bezpečnému cestování mají přispět nejrůznější asistenční systémy, například aktivní systém regulace rychlosti, varování před rizikem kolize, aktivní bezpečnostní pásy, nebo služba CITROËN eTouch, která mimo jiné zahrnuje služby nouzového a asistenčního volání s lokalizací vozu.

Citroen Grand C4 Picasso je k dispozici v několika barevných odstínech, od šedé Aluminium, hnědé Hickory, bílé Banquise a černé Onyx po zářivě červenou Rubi, modrou Teles a modrou Kyanos. Zákazník může volit ze široké nabídky litých kol o průměru 16, 17 a 18 palců.

Termín uvedení nového Grand C4 Picasso zatím automobilka blíže nespecifikovala, je ale pravděpodobné, že si svoji premiéru odbude na letošním autosalonu IAA ve Frankfurtu. Na evropských trzích by se potom mohl vůz objevit ještě před koncem roku.

Hodnocení článku
4.5 z 5 (90%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů