Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Porsche Cayman GT4: nový přírůstek do rodiny modelů GT

Aktuality
Blaháček Marek | 07.02.2015
Novinka bude představena na autosalonu v Ženevě na začátku března, u dealerů ji už lze objednávat.

Nové Porsche Cayman GT4 je postaveno na základě Caymanu, který ale používá techniku modelu 911 GT3.

Cayman GT4 pohání plochý šestiválec 3,8 l s výkonem 385 k (283 k), který má původ v motoru typu 911 Carrera S. Jeho sílu přenáší výhradně šestistupňová manuální převodovka s dynamickým zavěšením. Z klidu na 100 km/h to umí během 4,4 s, nejvyšší rychlost potom činí 295 km/h. V kombinovaném cyklu NEDC spotřebuje podle výrobce 10,3 l paliva na 100 km. Podvozek má o 30 mm nižší světlou výšku, brzdová soustava pochází takřka kompletně z modelu 911 GT3.

Připlatit si potom lze za keramické brzdy PCCB, sedadla se skořepinou vyrobenou z uhlíkových kompozitů nebo paket Sport Chrono s aplikací Track Precision a paket Club Sport.

Vůz dostal aerodynamický paket, jehož součástí je například trojice otvorů na přídi a pevně umístěné přítlačné křídlo na zádi, které má za jízdy vytvářet přítlak, podle slov výrobce je Cayman GT4 vhodný jak pro každodenní provoz, tak pro sportovní jízdu po okruhu.

Porsche Cayman GT4 oslaví premiéru počátkem března na autosalonu v Ženevě. Objednávat jej lze již nyní, k prodejcům první vozy dorazí koncem března. Cena byla stanovena na 85.779 eur, což je v přepočtu asi 2.378.700 korun.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů