Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot Partner 1,9D

Recenze uživatelů
Jaroslav Sehan () - Kladno | 03.01.2008
Peugeot Partner jsem koupil vlastně náhodou, když jsem v Praze měl s manželkou trochu času a zajeli jsme do bazaru jen tak okouknout, co tam mají.
Značka:Peugeot
Model:Partner
Typ:1,9D
Karoserie:Pick-up
Obsah motoru:1,9
Palivo:nafta
Rok výroby:1998
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:168 000
Najeto km nyní:485 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:4 roky
Průměrná spotřeba:5,8
Poruchy:nyní ne
Předchozí vozidlo:Ford Mondeo, Seat Toledo, Peugeot 406, BMW 540
Náhodou mi tam padl do oka partner, kterého právě přivezli z Holandska a právě ho skládali z kamionu, na tachu měl právě 168 tis. km, jestli pravých nebo ne, je otázka. Tak jsem si na to vozidlo dal záznam a za 2 týdny volali, že auto je na značkách a ať se přijedu podívat. Jelikož cena byla 95 tisíc Kč bez DPH a mně se nechtělo shánět nikde něco jiného, vzal jsem peníze a jel. Musím uvést, že se jedné o 4. auto do rodiny, jen na převozy nákupu apod. Auto sem projel a prolezl a říkal si, že za ty peníze to vezmu, i přes katastrofální pověst bazaru. Při koupi mi samozřejmě nabízeli asi 65 supervýhodných úvěrů a pojištění.

Vlastníte vůz značky Peugeot? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE!

Auto jsem odvezl z bazaru rovnou ke známému do servisu, ať to proleze. Kupodivu našel jen prosakující prasátko, které vyměnil za 800 Kč za nové. S autem za ty 4 roky jezdil kde kdo, spousta mých známých jej měla půjčeno, když potřebovala něco rozměrného odvézt apod. Takže auto najelo cca 300 tis. km! Poruchy samozřejmě mělo, ale nikdy nikoho nenechalo stát.
Výčet závad je zde: nové servo (8 000 Kč), prorezlá olejová vana (auto jezdilo v Holandsku u moře, takže začala sáknout, 2 000 Kč), celkem 2 brzdová prasátka. To je vše. Spojku, žhavicí svíčky, destičky apod. nebudu počítat, to beru jako spotřební materiál. Zajímavé je, že auto má původní tlumiče, čepy apod., taktéž ložiska vydržela.
Dostupnost náhradních dílů je v pohodě, protože auto samozřejmě používá díly z ostatních vozů PSA u nás hojně rozšířených. Tím se dostávám k tomu, co je na tomto voze nejzajímavější, a to je ekonomika provozu. Už tím, že při pořizovací ceně 95 tisíc Kč bez DPH najelo 300 tis. km, je dle mého názoru moc fajn. Současnou prodejni cenu vidím cca na 45 tis. Kč, čili amortizace je krásných ani ne 20 haléřů/km! Opravy bez spotřebních dílů činily dosud jen cca 12 tis. Kč. Průměrná spotřeba za 300 tis. km při cca 12 řidičích je 5,8 litru/100 km. Třeba výměna oleje po 15 000 km mne stojí pěkných 440 Kč - 4 litry 10W40 po 60 Kč + filtr za 200 Kč. Servis jsem jednou použil značkový, jinak jezdím ke známému za 250 Kč/h.
Auto je jednoduché, z čehož pramení jeho spolehlivost. Nad jízdnímy vlastnostmi apod. se nemá cenu nějak rozepisovat, neboť je to taková dodávčička pro odvoz až 3 kubíků čehokoliv kamkoliv. Samozřejmě dynamika atmosféry 1.9D je tam, kde je. Ale prostě vím, čím jedu, tak si jedu 90 km/h, poslouchám rádio a jsem v pohodě. Vím, že tam budu o 2 minuty později. Na rychlou jízdu mám BMW 740i a Subaru Outback 3.0 H6.
Na závěr chci uvést, že u vozítka trefili celkem název, protože to je opravdu takový nenáročný partner, který stojí na ulici a kdykoliv něco potřebujete odvézt, tak poslouží. :-) Auto si nechám, nemá cenu jej prodávat a i ze zvědavosti, kolik km ještě najede.
Zatím startuje i v zimě napoprvé, olej si nebere, nekouří, brzdí, nerezne (to mne také zarazilo) a co vlastně od něho chtít víc, že?
KladyZápory
ekonomika provozu lenost motoru
jednoduchost topení až po 10 km
dostupnost dílů  
nenápadnost  
neskutečná výdrž  





Spolehlivost
2
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
4
Design
3
Dílenské zpracování
3
Dynamika motoru
4
Jízdní komfort
3
Ovladatelnost
2
Prostornost
1
Pružnost motoru
1
Řazení
3
Řízení
3
Sedadla
3
Spotřeba
1
Výhled z vozu
3
Celkové hodnocení - průměr:
2.62
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
3.0 z 5 (60%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Šakal, 03.01.2008 19:01
Já se vždycky musím smát tomu, jak někdo napíše......moje auto jezdí za tolik litrů,........ moje auto má najeto tolik kilometrů,..........najel jsem na autě tolik kilometrů a bez poruchy. Potom se ihned ozvou lidi, co třeba podobné auto nikdy neměli, ale napíšou - tak to je pěkná blbost, to auto jezdí určitě o 1 litr výš, má najeto tak o 100 tkm víc, to nemůže ročně najet a podobné bláboly. Mnohdy bez stejné zkušenosti, bez znalosti konkrétního auta, motoru a značky. Někdy mi to tady připadá jako na pískovišti a přitom ve firmě, kde jsem kdysi pracoval jsme měli 7x feldu a každá jela jinak, spotřeba se lišila i o 3 litry a pak někomu napište, že zrovna on nemá pravdu. Stejně tak, jako se pořád píše, že 10 let straré auto nemůže mít 120tkm. Osobně znám spoustu lidí, co si koupí auto a pak stejně jezdí služebním a tím svým jen občas na výlety.
anonym, 03.01.2008 19:24
Zdravím štastného majitele. Nechci hodnotit tuto recenzi - nerecenzi, ale jedna z mnoha opravdu neuvěřitelných informací, která mě velmi pobavila je nákup 5 let starého auta za 95 000kč no pánové hahaha a prodej nyní za 45 000kč tak to hned kupuji. Zdar Milan
anonym, 03.01.2008 19:50
zdar Milane ...
klidne ti ukážu fakturu z nejmenovaného bazaru se třemi A ve znaku, je fakt že jsem smlouval celkem hodně a že auto má z každého boku 2 skrábance takřka přes celé auto,,,,,
takže nehodnoť a nepiš něco o čem víš prdlačky ))))
anonym, 03.01.2008 21:47
Ráďo, ty musíš bejt fakt strašná guma člověče. Ke každýmu autu, který tady hodnotíš máš co říct, skoro v každým si seděl a jel (co jinak ve volném čase děláš chlape?), taky si na každým najdeš dost závad (například dynamika rozjezdu u Partnera 1,9D - to můžeš hodnotit fakt jenom ty-asi tebe jedinýho to napadne). Prostě odborník na slovo vzatý, lidi jako ty by si měli vzít světový automobilky do vývojových oddělení a měli by po problémech.
Tvoje poznámka o tom, že auto bude mít při prodeji zas svých 170tisíc je více než trapná a v tvém podání ohraná. Nehledě na to, že kdybys četl až do konce, zjistil bys, že pán auto prodat nehodlá........
ahoj, Jirka
gld, 04.01.2008 19:44
Fúha tak to musí byť nárez skoro pol melóna kilometrov na jedných tlmičoch, holt možno sa vtedy autá robili poctivejšie..inak recenzia v pohode, pekné čítanie
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů