Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot: nové informace o 308 GT

Aktuality
Karel Směšný | 26.01.2015
Ostřejší 308 GT může mít pod kapotou benzín i diesel. Pod kapotou má až 205 koní.

Peugeot 308 GT je vlastně standardní 308 obohacená o několik doplňků. Výrobce použil přepracované přední Full Led světlomety, prahy kryjí lišty, které vůz dělají na první pohled širším, nová jsou osmnáctipalcová kola Diamant z lehkých slitin, obutá do pneumatik Michelin Pilot Sport 3. Na zadní části vozu přibyl černě lakovaný difuzor a dvojitá koncovka výfuku. Vepředu je náprava typu Pseudo McPherson, vzadu zůstává deformovatelná příčka. Podvozek byl vepředu snížen o 7 a vzadu o 10 mm.

Zákazníci si budou moci vybrat ze dvou motorů. Benzínová šestnáctistovka THP je vyladěna na 205 koní výkonu a 285 Nm točivého momentu, pojí se s manuální šestistupňovou převodovkou. Sprint z 0 na 100 km/h zvládne za 7,4 sekundy. Druhou pohonnou jednotkou je dvoulitr BlueHDi, který dává 180 koní při 3 750 ot./min a maximální točivý moment 400 Nm při 2 000 ot./min. Spolupracuje se šestistupňovou převodovkou EAT6 s technologií Quickshift, která byla vyvinuta ve spolupráci s Aisin AW. Za účelem zvýšení účinnosti přenosu výkonu bylo u převodové skříně sníženo vnitřní tření, zamykatelné měniče točivého momentu potom brání prokluzu převodovky.

Prostřednictvím multimediálního systému PEUGEOT i-Cockpit, který využívá dotykový displej o úhlopříčce 9,7“, se ovládá klimatizace, audiosystém, smartphone prostřednictvím bezdrátové technologie Bluetooth, navigace nebo parametry automobilu.

K bezpečnější jízdě má napomoci systém sledování mrtvého úhlu, aktivní tempomat, Distance Alert a automatické nouzové brzdění. K dispozici je také systém sledování mrtvého úhlu, elektrická parkovací brzda, kamera pro snadné couvání využívající barevný displej, bezklíčový přístup do vozu a nastartování, systém City Park a jiné.

Peugeot 308 GT dorazí na náš trh v průběhu letošního března, dosud však není jasné, za jakou cenu se bude prodávat.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů