Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot brzy uvede nového boxera

Aktuality
Karel Směšný | 24.04.2014
Nová generace dodávky se již vyrábí, na českém trhu bude k dispozici od 29. května tohoto roku.

Design přední části je nyní inspirován modelem 308, široká maska chladiče je orámována metalizovanou šedou lištou. Na ni navazují světlomety s integrovaným denním svícením. Snadnějšímu nakládání předmětu mají pomoci zadní dveře s úhlem otevření až 180° nebo možnost snížit nakládací hranu o 60 – 70 mm díky zadnímu pneumatickému odpružení.

V sériové výbavě je ABS, elektronický systém kontroly stability ESP, systém podpory brzdění v kritických situacích, airbag řidiče a elektrické ovládání oken nebo plechová přepážka oddělující kabinu od nákladového prostoru.

Peugeot nasadil také řadu systémů aktivní a pasivní bezpečnosti, mezi něž patří funkce LAC (Load Adaptative Control), která přizpůsobuje působení ESP podle zatížení vozu a rozložení nákladu, protiprokluzový systém (ASR), systém varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu, indikátor podhuštění pneumatik, pomoc při rozjezdu do svahu či programovatelný tempomat a omezovač rychlosti.

Pod kapotou lze mít 6 naftových motorů s filtrem pevných částic, které splňují normu Euro 5. Jedná se o různé výkonové verze jednotek 2.2 l HDi a 3.0 l HDi.

Plechové a prosklené furgony se nabízí ve třech různých rozvorech (300 cm, 345 cm a 404 cm), čtyřech délkách (L1, L2, L3 a L4) a třech výškách (H1, H2 a H3). Objem nákladového prostoru se pohybuje od 8 do 17 m3. K dispozici je také upravená verze DANGEL 4x4.

Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů