Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot 407 SW 1.6 HDI a zkušenosti po 200 tis. km

Recenze uživatelů
Lukáš Pavlas (36) - Česká republika | 14.01.2015
foto: TipCars.com
Vůz jsem koupil jako nový a do provozu uvedl v druhé polovině roku 2008. Hned po roce jsem měl problém s topením, kdy permanentně foukalo vlažně.
Značka:Peugeot
Model:407
Typ:SW
Karoserie:kombi
Objem motoru:1 560
Palivo:nafta
Rok výroby:2007
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:200 000
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:6
Průměrná spotřeba:6
Poruchy:ne
Předchozí vozidlo:Renault Clio

Vůz jsem koupil jako nový a do provozu uvedl v druhé polovině roku 2008. Hned po roce jsem měl problém s topením, kdy permanentně foukalo vlažně. Do začátku silné zimy jsem tomu nevěnoval pozornost, pak už bylo nemilé řídit v zimní bundě. Příčinou byla zlomená osička v topení, ukrytá hluboko v palubce, která otáčí klapkou s přívodem teplého/studeného vzduchu. Opravu provedl člověk, který s tím měl zkušenost, vadný kus vyměnil za o poznání trvanlivější a od té doby topení funguje, jak má. Později jsem se dočetl, že tato závada potrápila větší množství majitelů 407.

Je tomu pár měsíců zpět (první polovina roku 2014), co mi kontrola elekroinstalace hlásila: Direction Indicator Fault. Chodím kolem auta, kontroluji blikačky a kupodivu blikají. Brzdová světla svítí, všechno funguje. Nevěnuji tomu pozornost. Pak se tato potíž cca na týden vytratila, tak jsem to přikládal nějakému pominutí smyslů čidla. Jenže po týdnu se závada vrátila a to v případě, kdy jsem použil pravou směrovku v kombinaci s brzděním. Opět podrobná vizuální kontrola a vše v pořádku. Jenže když vám auto po každém blikání vpravo a brzdění pípne, navíc se přidalo i rychlejší spínaní relé při blikání, tak dojde trpělivost.

Když pominu diskuze, které radí výměnu celého zadního světla nebo návštěvu autorizovaného servisu s napíchnutím na počítač, tak na jedné diskuzi jsem našel zmínku, že by se mohlo jednat o uzemnění. Zkusil jsem to po vlastní ose. Když už se mi povedlo vyjmout celé zadní světlo a rozpojit konektor, zjistil jsem, že pin nuláku je zcela utavený. Příčina by byla. S pomocí štípaček, pájky a delší licny jsem udělal cosi podobného by-passu a problém byl vyřešen.

A to je v kostce vše, čím mě Peugeot 407 potrápil. Servisní prohlídky a výměny náplní dodržuji poctivě, nejezdím ovšem do autorizovaného servisu z čistě finančních důvodů. Auto jezdí z 50 % po Praze a z 50 % po příměstských komunikacích, které nejsou v optimální formě, přesto drží statečně. Možná jsem narazil na dobrý kus, možná je to tím, že se k autu chovám slušně, kdo ví?
Co se panoramatické střechy týče, tak ta je permanentně zatažená. V zimě dost ochlazuje a v létě je to jako skleník - úplně k ničemu.

KladyZápory
Spolehlivost A sloupek - horší výhled
Prostornost Panoramatická střecha
Design  
Cena  
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
1
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
1
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
3
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
2
Prostornost
2
Pružnost motoru
3
Řazení
2
Řízení
1
Sedadla
2
Spotřeba
2
Výhled z vozu
3
Celkové hodnocení - průměr:
2.08
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.2 z 5 (84%)
Hodnoceno: 15x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Pavlik, 14.01.2015 20:32


Asi jak u kterého auta. Měl jsem kdysi dávno šíbr na R 19 a ten byl opravdu na dvě věci - u auta s klimou je otvírací střecha k ničemu, jen vytváří nepříjemný hluk. Teď mám v garáži i C3 Picasso s celoskleněnou střechou (neotvíratelnou a tónovanou) a je to super. V zimě sice chvíli opravdu chladí (pokud není zatažená), v létě jsem přehřívaní nezaznamenal (uvnitř bylo stejné horko s odkrytou i zakrytou střechou). Skvěle prosvětlí interiér a opticky jej zvětší, ale hlavní věc je, že děti sedící vzadu ji milují .
dolfi10, 14.01.2015 20:50


A jak by ji teprve milovaly v případě nehody s převrácením vozu na střechu

Pavlik, 14.01.2015 21:38


Vzhledem k tomu, že tu skleněnou střechu tvoří vrstvené sklo (s vloženou fólií), stejně jako přední sklo (netříští se), a v porovnání s "plechovou" střechou má cca 30x větší pevnost (také váží 70kg, plechový panel střechy 6kg), se toho vůbec nebojím . Vlastní panel střechy z bezpečnostního hlediska nic nezachrání (je to tenký plech bez velkých výztuh), při převrácení jsou důležité boční panely auta jako a jejich příčné spoje (výztuhy) jako nosné prvky skeletu tvořící prostor posádky.
Pepe, 14.01.2015 21:58


Tak určitě. Běžně to posíláme přes boudu minimálně 2x do týdne.
Kyselý hrozny, nic víc
Mati, 20.01.2015 09:44
já ji taky mám otevřenou pořád. A to proto, že se mi rozbilo ovládání
Ale je pravda, že takových dní, kdy by to vyloženě vadilo je minimum...
A interiér je krásně prosvětlený, když už u nás na severu náhodou svítí, tak
si to užíváme...další výhoda, v zimě, když svítí, tak se i interier pěkně prohřeje...


Maty
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů