Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot 206 SW - zkušenosti po 130 tis. km.

Recenze uživatelů
Jaroslav Cibulka () - Plzeňský kraj | 05.02.2008
Auto pro důchodce nebo lidi kterým nevadí, když budou každou chvilku v servisu. Průměrné jízdní vlastnosti (zkažené hlavně chováním ABS a jízdou s trošku naloženým kufrem).
Značka:Peugeot
Model:206
Typ:sw
Karoserie:kombi, VAN, MPV, SUV
Obsah motoru:1,4
Palivo:benzín
Rok výroby:2003
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:130000
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:4 roky
Průměrná spotřeba:9
Poruchy:hodně
Předchozí vozidlo: 

Sice pěkné jízdní vlastnosti (na suché silnici), rozumná spotřeba, ale v průběhu 4 let následující opravy:


1 měsíc - oprava polstrování sedačky
2 měsíc - vadný vstřik, odpadl přední spodní spojler (asi 4cm guma zespoda na nárazníku)
12 měsíc - výměna zadní nápravy (kolo nakloněné cca o 2 cm)
16 měsíc - popraskaná pera v opěradle sedačky (ne, nejsem tlustej:-)), výměna ovladače směrových světel (nedrží - prý obvyklá závada)
25 měsíc - nový chladič (tekl), začínají klepat spojovačky (prý běžná závada)
27 měsíc - přední čepy, začíná občas lehce vynechávat motor, nikdo neví co s tím (řešení je netankovat u Benziny a Shellu - pak je to většinou OK:-)
34 měsíc - ložisko spojky (dle mechanika je to celé blbě udělaný)
46 měsíc - motor KO - praskla hlava, vymláceno co se dá (včetně startéru... - dával se cca 1,5 roku starý motor z bouračky se stejným označením ale mnoho věcí je na něm už jinak, včetně zesílení toho kde mi praskl - takže už zjistili že to bylo blbě

Přitom samozřejmě běžná údržba, výměny kotoučů a destiček, tlumičů, sem tam něco trošku zlobí… O mříži v provedení SW a odpočet DPH raději nemluvím (made in CZ, ale stejně) – nejde s ní pořádně posouvat, při sklopených sedačkách ji nedostanete moc dopředu, takže kufr nic moc, díra na delší věci neexistuje, nejdou kvůli ní pořádně vytáhnout zadní opěrky hlavy. Pokud se do kufru naloží 100 kg, tak si auto sedne a jízdní vlastnosti jsou příšerné. Jinak ABS na … zapíná při sebemenším prokluzu, takže brzdná dráha v zimě 3x delší než bez něj. Na sněhu nic moc jízda (nevím proč, asi je to lehké, oproti třeba felicii mnohem horší).


Jinak od začátku blbne občas imobilizér (stačí s klíčkama znovu vystoupit/nastoupit) a hlavně jsem totálně ztratil důvěru v jeho řídící jednotky - v počítači jsou chyby a nestíhala, např. stačí současně vypnout zapalování a zhasnout světla - světla zůstanou svítit, auto se rozpíská a světla zůstanou svítit (a nereagují na ovládáni) a jediný řešení je nastartovat, zapnout a vypnout světla a je to...


Hodně mě překvapilo např. i to že 'příprava na montáž zadních repro' končí v konektoru ve sloupku karoserie a v protikusu z dveří už nejsou ani osazené piny. A v autorizovaném servisu pomalu nevěděli co po nich chci. Ono vůbec to rádio je věc - pokud koupíte bez rádia nebo ho chcete vyměnit, musíte mít přechodku na euro. Když jsem se snažil získat popis co je na konektorech, tak na mě v servisu byli pomalu sprostí s tím, že to je firemní know-how a že mi do toho nic není (sem koupil přechodku, změřil to a upravil a na technické podpoře peugeota přes web požádal ze zvědavosti o schéma a bez problému mi ho poslali).

Takže shrnutí: auto pro důchodce nebo lidi kterým nevadí, když budou každou chvilku v servisu. Průměrné jízdní vlastnosti (zkaženě hlavně chováním ABS a jízdou s trošku naloženým kufrem)... a o úrovni servisu v místě mého bydliště ani nemluvím...

KladyZápory
levne kvalita
hezke jizdni vlastnosti v zime
 prostor
 servis
  





Spolehlivost
5
 
Provozní náklady
4
 
Cena náhradních dílů
4
 
Dostupnost náhradních dílů
4
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ne

Hodnocení
Brzdy
4
Design
1
Dílenské zpracování
3
Dynamika motoru
3
Jízdní komfort
3
Ovladatelnost
3
Prostornost
4
Pružnost motoru
3
Řazení
3
Řízení
3
Sedadla
4
Spotřeba
3
Výhled z vozu
4
Zavazadelník
4
Celkové hodnocení - průměr:
3.21
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
2.3 z 5 (46%)
Hodnoceno: 6x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
TOM, 08.02.2008 16:39
Fasciuje mě,že někdo dokáže z několika zpráv vyvodit,že je někdo "mladý sokolík". Ale na vás je ten věk už asi vážně vidět.Nepsal jsem o 1 300 000 km,ale o 130 000 km.Nák se vám ta číslička pletou... A nedivil jsem se,že nemá zimní,ale že jezdí na sjetých.Předpokládám,že gumy se vzorkem existovaly.A že se nedělaly generálky?U některých aut se přece běžně měnily vložky do válců..A když si každý dělal všechno na dvorku sám a byla to tak nenáročná auta,že teda ty servisy toho měly tolik na práci...Navíc teda rozdíl mezi diagonální a radiální gumou byl teda sakra znát.Vyzkoušel jste vůbec ty radiály?A nebo jste měl tak špatný tlumiče,že to bylo uplně jedno a auto plavalo tak nebo tak....
anonym, 19.02.2008 15:49
Opravdu asi budeš mnladej sokolík, radiály se používaj dodnes. Jiný gumy snad ani neexistujou)))
TOM, 20.02.2008 10:16
No,já měl na mysli v porovnání s těma diagonálníma.Tenkrát.A co zkusit reagovat na to ostatní?Na to vám argumenty došly že? )
anonym, 28.02.2008 13:04
Známý má 2 roky novou Xsaru Picasso. Chválí pohodlí a modernost.
Ze závad je ovšem na prášky a nedoplatí se. Tedy doplatí leasing a rychle s tím pryč....

Ahoj
anonym, 01.05.2008 00:34
Dovolím si s článkem o Peugeot 206 SW - zkušenosti po 130tis. km nesouhlasit. V mém případě mám stejný motor, stejné auto z roku 2000, najeto 170tis. km a do dneška žádný problém !!! Běžné výměny, který musí dělat každý s jakým koliv autem, jinak absolutní spokojenost !!! Hold měl asi pán smůlu na kup a nebo neumí jezdit a o své auto nepečuje, jinak si to nedokážu vysvětlit !!!
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů