Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot 205 CTI a zkušenosti majitele při 170 tis. km.

Recenze uživatelů
Kamil (33) - Hlavní město Praha | 03.07.2012
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Peugeot 205 CTI | foto: Kamil
Peugeot 205 CTI jsem víceméně dostal zdarma, jde o r.v. 87, má cca 102 koní. Auto vyžadovalo větší investice. Nejdražší byla nová ručně šitá střecha, cca 20 tis.
Značka:Peugeot
Model:205
Typ:CTI
Karoserie:kabriolet
Obsah motoru:1,9
Palivo:benzín
Rok výroby:1987
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:140000
Najeto km nyní:170000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:6
Průměrná spotřeba:11
Poruchy:olej, voda, elektrika, olej, olej, olej.....
Předchozí vozidlo: 

Peugeot 205 CTI jsem víceméně dostal zdarma, jde o r.v. 87, má cca 102 koní. Auto vyžadovalo větší investice. Nejdražší byla nová ručně šitá střecha, cca 20 tis. Pak komplet podvozek - brzdy, tlumiče, výfuk, různé úchytky na nápravách, klouby, ramena atd. atd. Cena náhradních dílů na 205 z druhovýroby je minimální, nemá ani cenu jezdit na vrakoviště. Největší položkou je vždy práce. Celkově i se střechou jsem se pohyboval kolem 45 tisíc za opravu. Jediné, co nikdy nikdo nikde neopravil, byl únik oleje. Zkoušelo to několik mechaniků a nikdy nic. Když se motor 'rozehřeje', prý se nějak zkroutí a je to. Po zastavení auto udělá skvrnu velkou asi jako padesátikoruna a pak přestane. Poté, co jsem zaplatil pěti lidem za opravu, jsem to přestal řešit a odůvodnil jsem to tím, že každý stařeček trpí inkontinencí, takže je to vlastně normální. Do teploty 21 stupňů 205tku z garáže nebrat. Fouká na rameno a ruce mezi sedačkami, díky vysokému sklonu předního skla a zpětného rázu větru ze zadních sedaček. Windshield to může částečně vyřešit. Od 25 stupňů je to ale prima. Tričko, kraťasy. Auto je nečekaně praktické. Na zadní sedačku se vejdou dvě jízdní kola nebo dva sudy s pivem. Do kufru se vejdou dvě standardní sportovní tašky, takže na víkend máte vystaráno. Co se týče spolehlivosti, je to s autem horší. Motor je dobrý, ale díky věku auta postupně odchází různé hadice, drátky atd. Mám střechu i okénka manuální, což se jeví spíš jako výhoda. Problém není v opravě, ale v nevyzpytatelnosti. Nejhorší je, pokud se to stane na výletě, ale naštěstí je to tak běžné auto, že mi auto opravili na počkání. Ne že by to bylo nějak naprosto zásadní, za těch 7 let se mi to stalo asi 3x. Auto má vzhledem ke své váze celkem legrační zrychlení, motor jde velmi ochotně do otáček, takže rychlosti do 100 km/h si užíváte. Nejlepší je jezdit po malých okreskách, na státovce či dálnici je to s 205 celkem nuda. V zatáčkách sedí výborně, ale pouze pokud ji držíte co nejvíc pod plynem. Pokud nepojedete na doraz, auto se začne třást a být nestabilní. Motor reaguje okamžitě a díky absenci posilovače řízení máte výborný kontakt s vozovkou. Nicméně nezapomeňte, že bezpečnost je 0 a že to je jezdící rakev. Někomu může při parkování posilovač chybět. Ceny jsou kolem 30 tisíc +20 oprava se mi zdá za 'vobucha v kabriu' celkem rozumná částka. Dražší, ale pravděpodobně lepší variantou bude asi MX5. A pak samozřejmě dream cars. Hodně sluníčka.


KladyZápory
Jízda bez střechy Bezpečnost
Zrychlení Občasná nespolehlivost
Levné náhradní díly Spotřeba 11l
Kontakt s vozovkou při řízení Absence ABS, ESP, DSA atd.
  





Spolehlivost
4
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
1
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? asi ne

Hodnocení
Brzdy
3
Design
1
Dílenské zpracování
3
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
3
Ovladatelnost
2
Prostornost
2
Pružnost motoru
1
Řazení
2
Řízení
1
Sedadla
2
Spotřeba
4
Výhled z vozu
3
Zavazadelník
1
Celkové hodnocení - průměr:
2.14
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
3.3 z 5 (66%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
donald, 03.07.2012 13:20
Inteligentně napsané, ale krátké. Měl jsem tento motor v Citroenu BX a patřil k tomu nejlepšímu na celém autě. Ale jezdil jsem za 8 s klidnou nohou.
Thomassino, 04.07.2012 09:50
Konečně něco, co má hlavu a patu. Pěkná recenze, díky.
David V, 11.07.2012 11:33
Přidávám se k ostatním - pěkné.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů