Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Passaty a Superby musí do servisů kvůli konektoru

Aktuality
František Mašek | 27.03.2016
Ne, tohle nesouvisí s aférou Dieselgate. Koncern má nový problém v podobě špatně nasazeného konektoru v elektroinstalaci.

Německý úřad pro motorová vozidla (KBA) upřesnil, že chybně nasazený konektor může mít za následek vynechávání motoru a zhasnutí světel. Koncern Volkswagen tak byl nucen začít svolávat do svých značkových servisů všechny Passaty vyrobené v letech 2014 a 2015. Po celém světě se jedná o celkem 177 tisíc vozidel. A vypadá to, že do servisů budou muset i vozy Škoda Superb vyrobené od 3/2015 do 10/2015, což odpovídá celkem 25 tis. vozidel. Podle vyjádření Volkswagenu ale nedošlo v souvislosti s touto chybou k dopravní nehodě, což je povzbudivé, i když na dobré pověsti obou dotčených automobilek to jistě nepřidá.

Mezitím se američtí dealeři automobilky Volkswagen rozhodli, že budou chtít po koncernu kompenzaci za škody, kterou jim aféra Dieselgate způsobila. Vyjádřeno čísly se prodej těchto vozidel propadl za poslední dva měsíce meziročně o 14%. Odhadovaná výše odškodného by se měla pohybovat na částce cca 20 tisíc dolarů měsíčně na dealera po dobu čtyř let. Volkswagen má v USA celkem asi 650 prodejců...

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů