Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Osleplé oči radarů

Aktuality
iHNED | 30.06.2008
Starostové a primátoři nás zabijou, lamentoval ministr vnitra, když poslanci připravili městské strážníky o právo měřit rychlost aut. Spíš jsou na místě obavy, jaký vzestup tragédií může způsobit fakt, že obecní policií opuštěné radary začnou být "nabuzeným" řidičům pro smích.

Každý totiž ví, že státní policie nemá a dlouho nebude mít dost lidí, aby stihla městské radary obsluhovat. Obce a města do nich přitom poté, co jejich strážníci získali oprávnění měřit rychlost, dost investovali. A spolu s radary přišel i pokles počtu smrtí, zaviněných řidiči, kteří nejeli povolenou rychlostí.
Bez ohledu na to ale někteří poslanci argumentují, že z měření rychlosti si radnice udělaly dobrý byznys. To ale není důvod zbavit obecní strážníky nedávno přidělené pravomoci. Jsou jistě konšelé, kteří vypočítavě nastraží oko radaru dva metry před koncem obce. Ale i tam je třeba jezdit podle předpisů. Hlavně jde ale o to, že čím hustší sítí měřičů se řidiči prodírají, tím víc roste naděje, že dodrží předpisy.
Poslanci navíc potopili návrh, podle kterého by si obce mohly pronajmout radary od soukromých firem. Ten se snažil vypořádat s rozhodnutím Nejvyššího správního soudu, že záznamy od soukromníka nelze uznat za důkaz. Proto by měl zákon jasně stanovit, že i tato měřící zařízení může městská policie využívat a na základě jejich záběrů pokutovat provinilce.
Zákonodárci nás vrhají kamsi do doby deprimujícího růstu silničních neštěstí, kdy na hazardéry byla policie krátká. Asi se mnohým z nich taková představa zamlouvá. Teď je na senátorech, případně prezidentovi, aby takový zvrat nepřipustili.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 01.07.2008 22:13
29,9 a krásně jsem při tom onanoval a myslel při tom jen a jen na tebe.
anonym, 01.07.2008 22:15
No vidíš, já jezdím jako prase, někdy i 270 a taky jsem neměl s cajtama nikdy problém.
anonym, 01.07.2008 22:40
Tak to ti nevím, čoveče - radary musej bejt cejchovaný a žádná manipulace typu přeřizování o 3km/h s nima není možná (prakticky ony +/- 3km/h jsou za extrémně nepříznivých podmínek, běžná odchylka je u takového radaru +/- 1km/h). Jinak v názoru na soukromníky se shodnem, v tomhle oboru nemaj co dělat.
anonym, 02.07.2008 22:57
Máte pravdu, že za to můžou policajti. Povím Vám co přibylo: přibylo vědomí, že jsou opravdu nahovno. Že tady léta planě kecali jak na ně všichni prdí, protože nemají patřičné pravomoce s tím něco dělat atp. Teď,i když je dostali, se jim podařilo přesvědčit snad i toho největšího blba, že si stejně může dělat co chce, protože oni s tím nic udělat neumí ani s novou vyhláškou.
A to, že je jich u nás opravdu hodně, víme všichni kromě nich. V každém okresním městě mají ředitelství plné lemplů, vymlouvajících se na nějaké papírování, vyšetřování nevím čeho atp., ale ve služebně jich sedí 5 upocených pro celý okres a na silnici jsou 2 s Felicií a bez radaru.
Policie prostě nefunguje a novýma služebnama, nápisem na autě a kecama pana ministra to nevyřeší.
Proto bych na ně příliš nespoléhal, já se chci bezpečnějších cest ještě dožít.
A s tou ochranou osobních údajů jděte taky do pr...Chápu, že by mohly x lidem vadit nějaké odposlechy telefonů, že vadí různé registry zákazníků později zneužívané k obtěžování třeba nevyžádanou reklamou atd.atd, ale že pan Klofáč 5x překročil rychlost někde na 50 a někdo vyfotil jeho hubu za volantem mě opravdu netrápí.
Kolodмj, 03.07.2008 16:23
U mě je provilec ten, co jede kolem školy 60 a ne ten, co jede 3metry za cedulí "začátek obce" 54 km/h. A zatím jsem zaznamenal měření druhého případu a ani jednou měření prvního. A co takhle radar u železničního přejezdu, na kterém už 10 let žádnej vlak nejel. Ale máš tam jet 30 km/h. To je typický případ měření firmy Czechradar.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů