Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel Zafira 1,8 16V Elegance

Recenze uživatelů
Raďas (32) - Liberec | 09.10.2007
foto: Petr Šikl
Velké prostorné atomobily, které vyhovují zejména potřebám větších rodin, se u nás rozhodně těší nemalé popularitě. Do této kategorie právě spadá MPV Opel Zafira, o němž nám řekne více Raďas z Liberce.
Značka:Opel
Model:Zafira
Typ:1,8 16V Elegance
Karoserie:MPV
Obsah motoru:1796
Palivo:benzín
Rok výroby:1999
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:106 000
Najeto km nyní:112 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:9 měsíců
Průměrná spotřeba:8 - 9 litrů
Předchozí vozidlo: 
Jelikož se má rodina již nevešla do stále půjčovaného otcova vozidla, tedy hlavně s výzbrojí na hory, padla volba zakoupit vlastní automobil. Určitě jsem chtěl kombíka nebo rozumné MPV. Po zhlédnutí snad tisíce inzerátů, jak v novinách, tak na netu, se můj ze začátku hodně široký výběr zúžil na tři vozy a to Renault Scenik, Citroen Xsara Picasso a Opel Zafira. Xsara se nelíbila manželce - prohlásila, že když to auto jede, tak nepozná jestli couvá, nebo jede popředu. Rendlika mi rozmluvil brácha, že tenhle frantík na tom není zrovna nejlépe s elektronikou apod. a tak padla volba na Zafiru. Zakoupil jsem všechny možné inzertní plátky a začal hledat. Nakonec padla volba přes internet - Zafira 1,8 16V Elegance, rok 99 nebouraná, čerstvě přivezená z Německa. Na fotkách nádherný vůz, modročerný interiér, bílé budíky, Al kola - kráska na první pohled. Po telefonické dohodě s majitelem vozu jsem naložil kamaráda, který je fakt borec přes ojetiny a otcovým vozem vyrazil skoro přes celou republiku do Kroměříže (cca 400 km) pro auto. Ve skutečnosti byla skoro ještě hezčí než na fotkách, interiér jako nový, vše v elektrice, 4 airbagy, ABS, protiprokluz, klima atd. Kamarád ji projel a už byla moje. Na převozkách jsme bez problémů (až na dálnici D1 z Brna do Prahy - to je děs) dorazily domů. Na technické jsem též prošel bez nejmenších zádrhelů - akorát koncový díl výfuku je pomalu zralý na výměnu. Po přihlášení jsem hned vyrazil do ulic. Auto mě překvapilo svojí svižnou akcelerací, sice má 115 koníků, ale s tou váhou? To jsem nečekal a to i při plném obsazení. Jízdní vlastnosti, prostor, brzdy, se vším jsem spokojen, akorát ta spotřeba. Pokud jedu s rodinou, tak jezdím předpisově a spotřeba je úměrná (zatím jsem ji nikdy přesně nezměřil), ale jak jedem na fotbal a vezu další kluky, tak to je pak svižnější jízda a přijde mi, že to auto žere i trávu kolem silnice. Ale ten prostor je nenahraditelný a 7 míst (když je nouze) je bomba. Jsem s tím autem fakt spokojený a pokud někdy půjdu do něčeho novějšího, tak to bude zase Zafira, ale už její mladší setřička.
KladyZápory
Prostor  Hluk nad 100 km/h  
Brzdy  Spotřeba  
Motor    
Líbivá karoserie    
   





Spolehlivost
2
 
Provozní náklady
3
 
Cena náhradních dílů
3
 
Dostupnost náhradních dílů
3
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
1
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
2
Prostornost
1
Pružnost motoru
2
Řazení
3
Řízení
2
Sedadla
2
Spotřeba
4
Výhled z vozu
2
Celkové hodnocení - průměr:
1.92
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 10.10.2007 20:47
100% mám 8 let auto, paní s ním jezdí 2x týdně do banky, občas k holiči, v zimě na hory a v létě k moři a na tachometru je 212 000 km - stočim to na 100 t a prodam takovemu troubovi jako je autor článku
anonym, 10.10.2007 22:36
Jezdím se Zafirami už 6 let, obecně to žere více oleje než u jiných vozidel, ale není to zrovna položka, která Vás zruinuje. 1,8 jsem neměl, ale je prý dobrá, u 2,0 diesla jsem měl spotřebu okolo 6,5 l, u benzínu 2,2 něco pod 8,5 l. Je fakt, že jezdím úsporněji než většina populace. Z hlediska prostoru pro rodinu a malé podnikání je to bezvadné, neznám na trhu praktičtější vůz v tomto ohledu. U pochybovačů k ceně a stáří musím říci, že i u nás se dá najít 4-5 let stará Zafira s počtem km dost pod 100 tis. km a z Německa určitě ještě více, protože jich tam jezdí opravdu hodně. Prostě nejezdí každý z nás 30 a více tis. ročně. Pavel
anonym, 10.10.2007 22:38
Moje žena má auto 8 rokem a je tam 60 tis. km. Je druhý majitel, první majitelku také znám. Holt každý nejezdí desítky tis. km ročně.
anonym, 11.10.2007 17:23
ale v případě prodeje jej nebudete prodávat za pruměrnou cenu,nýbrž za nadpruměrnou,a to bude ten německý problem.Oni nedají z ruky dobré a málo jete auto za cenu,aby se to vyplatilo k nam ještě vozit,obecně jsou tyto auta ještě dražši, řádově o 1500 euro a více.
anonym, 13.04.2008 15:19
Vlastním opel Zafira 2.0 TDi, jezdím s ním 7. rok a najeto mí 75 tis km. Každý nepotřebuje jezdit 20 tis km ročně, takže bych najeté km zbytečně nezpochybňoval.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů