Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel Vivaro Life: Kancelář na kolech i pojízdná garsonka

Nové modely
Karel Směšný | 28.11.2012
foto: Opel
Česká republika patří mezi prvních pět evropských zemí, kde Vivaro Life vstupuje na trh.

Tohle auto může posloužit například stavebním firmám jako pojízdná kancelář, nadšeni z něj budou pravděpodobně i rybáři, myslivci a obecně všichni sportovně založení lidé.

Výhodou Vivara Life je prostorný interiér, na jehož koncepci se podílela firma Westfalia. Zadní třímístnou lavici u sedmimístné verze lze proměnit na dvoulůžko s odkládacím prostorem u podlahy. Dostatek soukromí zaručují textilní žaluzie, které se pomocí patentů připínají zevnitř přes okna. Samostatná sedadla ve druhé řadě se podélně posouvají v kolejničkách, přičemž tato křesla lze snadno otočit kolem svislé osy o 180 stupňů, takže v zadní části se vytvoří „klubové uspořádání“.

Zadní sklopnou třímístnou lavici lze nahradit dvojicí samostatných sedadel – potom interiér Vivara Life poslouží např. pro pracovní jednání přímo v terénu.

Za Vivaro Life lze zapojit nebržděný přívěs o hmotnosti až 750 kg, pokud je přívěs bržděný, může mít hmotnost až 2000 kg.

Tento Opel se nabízí ve dvou délkách rozvoru: 3098 mm a 3498 mm. O pohon obou verzí se stará turbodiesel 2.0 CDTI, který se pro kratší model nabízí ve výkonových variantách 66 kW/90 k a 84 kW/114 k, delší provedení se dodává pouze s výkonnějším motorem 84 kW/114 k. Síla motorů se přednáší na přední kola prostřednictvím manuální šestistupňové převodovky, do modelů s delším rozvorem si zákaznici mohou objednat i šestistupňovou robotizovanou převodovku.

TIP: Opel: nové vivaro přijde v létě

Vivaro Life se silnějším motorem jede maximálně 160 km/h, průměrná spotřeba nafty je dle výrobce 7,6 l/100 km. Díky standardní devadesátilitrové nádrži jde o akční rádius téměř 1200 km.

Cena sedmimístného Opelu Vivaro Life s rozkládacím lůžkem vzadu začíná na 683 880 Kč.
Výbava zahrnuje ABS, čelní, boční a hlavové airbagy, klimatizace se stropními výdechy nad druhou i třetí řadou sedadel, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, dálkově ovládané centrální zamykání, elektricky ovládaná přední okna a zpětná zrcátka nebo autorádio s CD/MP3 s ovládáním na výškově nastavitelném volantu.

Zákazníci si mohou za příplatek objednat např. parkovací senzory, nejrůznější skříňky, autochladničku, plynový sporák, stolek s dřezem a zásobníkem vody, nezávislé topení s dálkovým ovládáním nebo palubní navigaci TomTom.

Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
vlastikd, 04.12.2012 09:32
Podívejte se na Renaul trafic Generation. Toto provedení vyrábí již léta.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů