Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel Omega B

Recenze uživatelů
David (31) - Děčín | 23.11.2007
Auto jsem koupil od kolegy. Znal jsem původ a hlavně zacházení s vozem. S každou maličkostí kolega ihned odjel do autorizovaného servisu. Auto bylo v naprostém pořádku. Neměl jsem tedy obavy o nějaký špatný kup.
Značka:Opel
Model:Omega
Typ:B
Karoserie:sedan
Obsah motoru:2.5
Palivo:nafta
Rok výroby:1996
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:390 000
Najeto km nyní:393 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:2 měsíce
Průměrná spotřeba:7,5
Poruchy:žádné
Předchozí vozidlo:Škoda Felicia
Moje hodnocení tohoto vozu se může zdát jako zbrklé a předčasné, ale myslím si, že pár základních informací již poskytnout mohu. Žádné odbornosti, pouze laické vjemy. Z velkých aut s velkým obsahem jsem měl vždy respekt. Dnes vím, že to byly pouze předsudky.

Vlastníte vůz značky Opel? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE!

Jelikož jsem člověk zvyklý na felicii a v práci na octavii, je opravdu skvělé se povozit podobným kočárem. Pohodlné svezení a pohodlí pro spolucestující se nedá ničím nahradit. Vnitřní prostor je opravdu luxusní a při vzpomínce na služební cesty v octavii se mi ježí vlasy na hlavě. Již jsem vykonal s omegou několik 400kilometrových cest a ačkoliv jsem malinko větší postavy, nikdy jsem necítil po dojezdu žádnou bolest v zádech nebo únavu. Což bylo v octavii hrozné.
Co se týká motoru a jeho výkonu, tak můj 96kilowattový motor je minimem, které bych doporučil. Je celkem živý, pokud potřebuji předjet, přišlápnu, vyletím a zase povolím. Je to bezpečná kombinace takto těžkého vozu a silného 6válce od BMW. Žádný problém. Jen ten zvuk je tak trošku traktoroidní, ale to diesely od VW taky.
Spotřeba nafty se pohybuje od 7 do 7,5 l. Na okreskách jezdím tak 80-110 km/hod. V zásadě moc netočím, tak 2 000-2 500 ot. Prostě poklidná komfortní jízda. Olej motor absolutně nebere.
Jízdní vlastnosti jsou pochopitelně nesrovnatelné s předchozím autem. Tam, kde s octavií beru zatáčky cca 70-80 km/h, tak s mojí zadohrabkou prosvištím 90-100 km/h. Perfektně drží. Záleží určitě na obutí (R15/205). Necítím absolutně žádnou nejistotu.
Výbava - tak tady jsem velmi spokojen. Dvouzónová digitální klimatizace, vše v elektrice (dokonce i nábytek), digitální informační panel a dokonce potěší i taková blbůstka jako zadní automatická roletka. Prostě má omega vše, co člověk potřebuje. Pohled do chudých fabií za cca 250 tis. Kč a na jejich pyšné majitele mi vyvolává mírný úsměv na rtech.
Omega má několik much, které zde byly již zmiňovány. Ano. Je to vstřikovací čerpadlo, které zlobí i mě. Výměna je celkem nákladná, takže v úvahu přichází repas. Zlobí to jen občas a dá se na to zvyknout. Nijak se to nezhoršuje, ale puntičkáři by asi vyletěli z kůže. Jinak jsem v očekávání, co mě překvapí za poruchu. Vzhledem k tomu, že jsem to auto koupil za cenu lepšího favorita, tak se nějaké té investice nebojím. Tohle auto beru jako přechodový stupeň ze "sranda aut" mezi pořádná vozidla. Jako další auto bych rád vectru (r. v. 2002 a výše), zafiru a při výhodné nabídce bych se nebránil ani Oplu Omega C.
Myslím si, že omega je všeobecně nedoceněné auto. Nezaslouží si být tak na okraji zájmu. Je zarážející, že tak pěkná a pohodlná auta jsou v bazarech levnější než např. veteš z MB. Asi jsem nepřinesl tímto příspěvkem nic nového, ale pouze jsem chtěl přispět na hromádku informací a třeba i někoho přesvědčit, aby se přidal do oplácké rodiny. :-)

KladyZápory
Pohodlí Očekávané vyšší náklady na opravy
Pocit bezpečí Nevalná pověst
Silný motor Slabší brzdy
Příznivá spotřeba Koroze lemů a prahů
Nadčasový design v době uvedení modelu  





Spolehlivost
3
 
Provozní náklady
3
 
Cena náhradních dílů
3
 
Dostupnost náhradních dílů
3
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
3
Design
2
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
2
Prostornost
1
Pružnost motoru
3
Řazení
3
Řízení
3
Sedadla
2
Spotřeba
2
Výhled z vozu
2
Celkové hodnocení - průměr:
2.15
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 18.12.2007 19:03
doporučuji něco kvalitního na nervy
anonym, 07.01.2008 01:11
Ahoj Davide, jsi asi jeden z mála, který chápe smysl recenzí. Někdo chce jen pomoct ostatním svými zkušenostmi, no a někdy si chce leštit ego. Rozumná řeč, díky. Ondra
anonym, 07.01.2008 22:53
Dovolim si nesouhlasit s poznamkou o kvalite. S Omegou B v popisovane motorizaci jsem najezdil cca 100.000, pohodle a spolehlive auto. Dokud byly deti male a bylo potreba vozit kocarky, postylky a podobne veci, byla neprekonatelna. Menit jsem musel jenom bezny spotrebni material - desticky, vyfuk, hned po nakupu cepy a spojku. Kolegove ktri meli napr. mondea na tom byli stejne. Se spotrebou jsem se pravda nedostal pod 8,5 l, ale vzhledem k jizdnim podminkam nebylo divu.
Mam zkusenosti s A6-8, V/S70, Passaty, ruznymi Toyotami apod. (a samozrejme Skodovkami) a Omega patri k tem nejpohodlnejsim a pocitove nejprijemnejsim z pohledu ridice, navic mam rad zadni nahon. Projela se mnou polovinu Evropy a nemuzu rict nic zasadniho proti.
Bohuzel uz je to dost stary kousek (alespon pro mne), takze musela z domu.
Ad. diskuse o sockach: kazdy si poridi to co potrebuje nebo co se mu libi. Pokud nema na nove, poridi si ojete. Pro beznou rodinu mi pride rozumnejsi poridit spolehlivou ojetinu vyssi stredni tridy nez za stejne penize ve Fabii HTP zazivat pocit prepravy v MHD ve spicce...
Jo, jinak potreby s meni, takze jsem si ted poridil Focus kombi (ta akce je velice slusna, ale to uz je jina pohadka
anonym, 07.01.2008 23:04
technicka poznamka...Omega B je o DVE tridy vetsi auto nez Oct...
Navic neco podelat se muze u libovolnyho auta
anonym, 25.03.2008 19:28
já mám escorta za pade už sedmý rok
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů