Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel: nové vivaro přijde v létě

Aktuality
Karel Směšný | 20.03.2014
dalších 8 fotek
Pod kapotou se mimo jiné objeví diesely s dvojitým přeplňováním BiTurbo.

Opel při vývoji nové generace svého lehkého užitkového modelu vivaro nejspíše opět spolupracoval s francouzským Renaultem, který společně s vivarem v létě představí také novou verzi svého modelu trafic. Poznávacím znamením obou vozů je modernější a výraznější vzhled, při pohledu na přední část auta zaujme velká maska chladiče a grafika v profilu křídel. Renault chce potenciální zákazníky nalákat na skutečnost, že při vývoji nových motorů pro trafic využíval zkušeností ze závodů formule 1. Zdali tato strategie přinese v kategorii užitkových vozidel své ovoce, je ale nejisté.

Aktuální generace vozů jsou ve výrobě od roku 2001. Jejich méně známým příbuzným je také Nissan Primastar, který se vyrábí v továrně Opelu v anglickém Lutonu a Nissanu v Barceloně.

TIP: Nový Opel Vivaro přichází na český trh
Zákazníci si budou moci vybrat ze dvou délek výšek střechy v karosářských verzích: skříňová dodávka, combi s prosklenou skříní, skříňová dodávka s dvojitou kabinou nebo mikrobus. Základní verze měří na délku přibližně 5 metrů, druhá je asi o 40 centimetrů delší.

Co se týká použitých motorů, potvrzeny jsou prozatím dieselové šestnáctistovky CDTI a BiTurbo CDTI se sekvenčním přeplňováním dvojicí turbodmychadel. V případě dvojitě přeplňovaného motoru výrobce předběžně uvádí kombinovanou spotřebu pod hranicí 6,0 l na 100 km.

Na bližší informace si budeme muset ještě nějaký čas počkat.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů