Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel Astra dostal nový turbodiesel 1.6 CDTI

Nové modely
Karel Směšný | 13.11.2013
Opel Astra vstupuje do nového modelového roku se vznětovým motorem 1.6 CDTI nové generace a se systémem infotainmentu IntelliLink s rozhraním Bluetooth.

Nový diesel disponuje výkonem 100 kW (136 k) a maximálním točivým momentem 320 Nm, což je o 7 procent více v porovnání s dosavadním čtyřválcem 1.7 CDTI. Nový agregát má nižší spotřebu paliva, produkuje méně emisí CO2 a v porovnání s předchůdcem má být i tišší.

Astra 1.6 CDTI zrychluje z 0 na 100 km/h za 10,3 sekundy a na 5. převodový stupeň zrychlí z 80 km/h na 120 km/h za 9,2 sekundy. Maximální rychlost činí 200 km/h. Astra 1.6 CDTI se v kombinovaném cyklu spokojí jen se 3,9 litry nafty na 100 kilometrů jízdy, což odpovídá emisím CO2 jen 104 gramů na kilometr.

Ultramoderní systém IntelliLink integruje funkce řidičova smartphonu do systémů vozu. Tyto funkce lze zobrazovat a ovládat prostřednictvím barevného dotykového monitoru s úhlopříčkou 7 palců (17,8 cm) s vysokým rozlišením. Systém CD 600 IntelliLink vybavený i mechanikou CD přehrávače obsahuje rovněž integrovaný modul Bluetooth a funkci audiostreamingu. Kromě toho je přístroj vybavený i USB vstupem pro externí zařízení.

Systémy Navi 650 IntelliLink a Navi 950 IntelliLink jsou navíc vybaveny integrovaným navigačním systémem. Model Navi 950 IntelliLink obsahuje digitální mapy celé Evropy a umožňuje zadávat navigační cíle i hlasovými pokyny. Při reprodukci hudebního záznamu z externích zdrojů připojených přes USB rozezná systém název skladby, album i interpreta. Barevný monitor poslouží i pro zobrazování fotografií z externích médií připojených přes USB. Kromě toho systém dokáže syntetickým hlasem přečíst doručenou SMS zprávu.

Hodnocení článku
2.7 z 5 (54%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů