Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel Astra 1.6 CDTi - nejlepší na sklonku života

Testy
Petr Šikl | 08.06.2015
dalších 26 fotek
foto: autor
Čtvrtá generace Opelu Astra označovaná písmenem J se prodává již šestým rokem a pomalu se blíží její lehčí a modernější nástupce. Dosluhující generaci se přesto daří úspěšně konkurovat novějším konkurentům. Kvalita materiálů, odhlučnění kabiny a tlumení rázů od kol dělá z Astry jedno z nejpohodlnějších vozidel mezi kompaktními hatchbacky, které navíc přidává bezkonkurenční výsuvný nosič kol a aktuálně zajímavé pořizovací ceny.
Tradice kompaktních Opelů sahá až do roku 1936, kdy německá automobilka spustila výrobu první generace modelu Kadett. Následovala řada generací a v roce 1991 přebírá žezlo kompaktního automobilu model Astra, která již nějaký rok tvoří celou třetinu prodejů vozů s bleskem ve znaku. Ročně tak svého zákazníka najde půl milionu Aster. Po úspěchu Insignie ve střední třídě přišla v závěru roku 2009 nová generace Astry, která se pochlubila celou řadou novinek.

Výprodejové ceny
Při příchodu na trh startovala Astra s benzínovou čtrnáctistovkou pod kapotou na částce 344 800 Kč, přičemž aktuálně stejný model pořídíte za 299 900 Kč. Rok 2012 znamenal facelift, který vůz omladil a vrátil zpět do hry o přední příčky prodejnosti. Astru navrhl designérský tým Marka Adamse, který rovněž stojí i za vzhledem větší Insignie. Astra podle zástupců automobilky strávila v aerodynamickém tunelu přes 600 hodin, přičemž stojí na podvozkové platformě GM Delta, kterou využíval například Chevrolet Cruze.

Diesel mile překvapí
Do testu jsme v redakci získali pětidveřovou Astru s dieselem 1.6 CDTi, který je posledním přírůstkem pod kapotou Astry. Moderní šestnáctistovka je dostupná hned ve dvou výkonnostních verzích (81 nebo 100 kW). My zvolili silnější variantu a udělali jsme dobře. Šestnáctistovka působí dojmem mnohem větší pohonné jednotky, jakoby se jednalo o vznětový dvoulitr. Agregát hezky táhne od nízkých otáček, je živý a rychle reaguje na pokyny plynového pedálu. Zpřevodování je téměř ideální, na nedostatek temperamentu si proto nelze ztěžovat. Předjíždění je snadné a zrychlení nadprůměrné. Motoru nemůžeme vytknout nic ani po stránce kultivovanosti (o pohodu se stará čtveřice vyvažovacích hřídelí). Oproti původní archaické sedmnáctistovce od Isuzu je posun kupředu doslova neuvěřitelný. S testovanou variantou lze jezdit dlouhodobě za pět litrů při plném obsazení, pokud pojedete ostřeji, počítejte s litrem navíc. Špatné to nebylo ani s odběrem nafty v hlavním městě, kde se v extrému dostanete maximálně na sedm litrů.

Vzdálenost nehraje roli
Opel nás překvapil při zdolávání dlouhých vzdáleností. Vjedete na dálnici, zařadíte šestku a bez rušivých elementů celkem pohodlně zdoláte velké vzdálenosti. Astře s testovanou motorizací nevadí ani rychlejší jízda, při té je díky své vyšší hmotnosti stabilní a velmi jistá. Ani kombinace sedmnáctipalcových kol a obyčejného podvozku s torzní příčkou vzadu neudělaly z Astry kostitřas. Stále se proto jedná o jedno z nejpohodlnějších aut nižší střední třídy. Lehkou obezitu je cítit pouze při svižnějším průjezdu zatáčkou. Astra však není určena na řezání zatáček, a tak většině potencionálních kupců drobná zavalitost vadit nebude.

Polykač kilometrů na sklonku života
Dosluhující Astru aktuálně pořídíte s čtveřicí různých karosérií, přičemž testovanou kombinaci považujeme za horký tip při výběru pětidveřového vozu s přijatelnou cenovkou, který bude sloužit nejen rodině, ale také na dlouhých cestách. Astra nám během týdne ukázala, že umí být nenuceným polykačem kilometrů, když poskytuje jistou jízdu, dobré tlumení nerovností a vytváří pocit mohutnosti a bezpečnosti. O dosluhující Astře by měli uvažovat všichni, kteří nemusí nejmodernější vychytávky a raději vyznávají konvenční ovládání pomocí klasických ovladačů - tlačítek.

Technický popis
Karoserie
Typ
Hatchback
Rozměry a hmotnosti
Délka (mm)
4419
Šířka (mm)
1814
Výška (mm)
1510
Rozvor (mm)
2685
Rozchod kol vpředu (mm)
1541
Rozchod kol vzadu (mm)
1551
Světlá výška (mm)
113
Provozní hmotnost (kg)
1428
Maximální hmotnost (kg)
2010
Počet míst (os.)
5
Objem zavazadlového prostoru (l)
370/1235
Motor
Typ
Vznětový přeplňovaný
Počet válců
4
Zdvihový objem (ccm)
1598
Max. výkon kW (k)/ot./min.
100(136)/3500-4000
Max. kroutící moment Nm/ot./min.
320/2000
Spotřeba
Město
4,6
Mimo město
3,6
Kombinovaná
3,9
CO2 (g/km)
104
Palivová soustava
Palivo
Motorová nafta
Objem nádrže (l)
56
Výkony
Max. zrychlení (0-100km/h) s
10,3
Max. rychlost (km/h)
200
Převodovka
Typ převodovky
Manuální
Počet rychlostních stupňů
6
Cena
Cena nejlevnější verze v základní motorizaci (Kč)
299 900
Cena testovaného vozu bez příplatkové výbavy (Kč)
425 900
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 7x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů