Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel Antara

Recenze uživatelů
Mates (48) - Česká republika | 25.03.2012
foto: Petr Šikl
Ze všech Opelů, co jsme měli, nás Antara zklamala nejvíce.
Značka:Opel
Model:Antara
Typ: 
Bližší označení:cosmo
Karoserie:SUV
Obsah motoru:2000
Palivo:nafta
Rok výroby: 
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:147316
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:4 roky
Průměrná spotřeba:8.9
Poruchy:světla, sedačky, řízení, ostřikovače
Předchozí vozidlo:Opel Zafira
Ze všech Opelů, co jsme měli, nás Antara zklamala nejvíce. Začínali jsme po revoluci na Rekordu 2,3 D (najeto při prodeji 550 000 km), pak Omega 2,3 D (najeto při prodeji 385 000 km), Zafira 1,8 D (najeto při prodeji do Opela 155 000 km), Zafira 2,0 D (najeto při prodeji do Opela 125 000 km), Zafira 2,2 D (najeto při prodeji do Opela 116 500 km) a nakonec Antara 2,0 D.
Už v záruce se řešily závady typu: levé přední světlo přestalo svítit, měnilo se řízení (velká vůle), foukalo dveřmi řidiče-měněná celá guma dveří, po roce se trhal potah řidičovy sedačky-v záruce vyměněn celý potah. Starý po sundání ho ani nechtěli ukázat, prý mají zákaz z vedení (za příplatek celokožené! Je to lež!). Pravá kůže je pouze uprostřed, na všech sedačkách, kraje jsou z koženky. Vedeme dlouholetý soudní spor s Opelem o navrácení příplatku za celokožené sedačky. Měly to být všechny sedačky z pravé kůže, dodnes to nabízí na prodejnách a v katalogu a evidentně jsou prodejci přesvědčeni, že to tak je.
Teď po čtyřech letech provozu a 147 000 kilometrech se opět trhají potahy a lezou z nich bílé nitě. Opět přestalo svítit přední levé světlo, přestaly svítit pozičky a dálkové. Při zapnutí klíčku se rozsvítí a po nastartování většinou zhasne. Dána nová žárovka za 3 500 Kč a stejná závada. Opel servis řekne: nechte to tady a budeme zkoumat. Přestal fungovat motorek ostřikovačů zadního okna a blbne cyklovač zadního stěrače. Na zimu super stav. V zimě se párkrát dostala voda do čidla zadního kola a odpojila čtyřkolku, ABS, SRS atd. Za 650 Kč to v servisu vymazali z počítače a hotovo. V 90 000 km nám zapomněli vyměnit rozvody! Prý zapomněli! Není nad autorizovaný servis. Ve 120 000 km měl řemen tak pár kilometrů do přetrhnutí. Olej Vás nutí dokupovat speciální, litr za 650 Kč a přitom v servisu do toho nalijí obyčejný do naftových motorů z Parama. A co nás dostává nejvíce je filtr pevných částic. Tak jednou za dva měsíce začne blikat v palubce kontrolka a musím se vydat na delší projížďku na rychlostní silnici, abych pročistil filtr. Bezva pro lidi co nejezdí dálkově, po pár blikání kontrolky a vymazání z počítače namísto vyčištění otáčkami vás čeká nový filtr pevných částic.
Ale jinak dobré auto, na Opely jsem nikdy nenadával, ale tohle byl poslední. Škoda
KladyZápory
vzhled sedačky
prostor v kabině řízení
jízdní vlastnosti spotřeba
tažné zařízení 
  





Spolehlivost
3
 
Provozní náklady
3
 
Cena náhradních dílů
4
 
Dostupnost náhradních dílů
2
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? ne

Hodnocení
Brzdy
2
Design
1
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
2
Prostornost
1
Pružnost motoru
2
Řazení
3
Řízení
3
Sedadla
4
Spotřeba
4
Výhled z vozu
2
Celkové hodnocení - průměr:
2.23
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
2.9 z 5 (58%)
Hodnoceno: 35x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů