Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel Adam se začal vyrábět, automobilka má už 16 tis. objednávek

Nové modely
Karel Směšný | 14.01.2013
Minulý čtvrtek se v továrně automobilky Opel v německém Eisenachu spustila sériová výroba lifestylového modelu ADAM.

Základním rysem výroby modelu ADAM je podle automobilky jeho flexibilita. Nabídka sahá od široké palety barev karoserie a kola až po speciální detaily v interiéru, jako jsou rozličné verze čalounění stropu kabiny.

„Každý zákazník, který si dnes objedná model ADAM, může mít jistotu, že nepotkají druhý zcela identický automobil,“ říká Dr. Sedran. Opel investoval asi 190 milionů EUR, aby mohl vyrábět druhou modelovou řadu vedle úspěšné řady Corsa.
Oficiální uvedení modelu ADAM na německý trh se uskuteční 19. ledna, v ČR se ADAM objeví v únoru.

Zanedlouho bude tento automobil k dispozici i se systémem rozpoznávání hlasu Apple SIRI. Dalšími prvky jsou například i automatický parkovací systém (Park Assist), vyhřívaný volant, systém monitorování mrtvého úhlu vnějších zpětných zrcátek Side Blind Spot Alert nebo nosič jízdních kol FlexFix plně integrovaný do zadního nárazníku.

Modelová ofenzíva značky Opel pokračuje další novinkou – kabriolet Cascada je již připravený vstoupit na trh a u prodejců automobilů Opel se objeví v první polovině tohoto roku. Od roku 2012 do roku 2016 Opel uvede na trh 23 nových modelů a 13 nových motorů.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů