Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový VW Passat Alltrack: plasty, pohon všech kol a zvýšený podvozek

Aktuality
Karel Směšný | 25.02.2015
další 3 fotky
Vlajková loď wolfsburské automobilky přijíždí ve verzi Alltrack, která se nezalekne ani lehčího terénu. Vystavena bude na mezinárodním autosalonu v Ženevě.

Vůz dostal jiné nárazníky, ochranné kryty spodní části vozu, rozšířené prahy a masivnější obložení podběhů kol. Díky zvýšení světlé výšky o 27,5 mm se zlepšily přechodové a nájezdové úhly, průjezdnost mimo silnice zlepšuje také pohon všech kol 4 MOTION a speciální jízdní režim „Offroad“ s upravenou funkcí asistenčních systémů.

Volkswagen připravil pro druhou generaci modelu Passat Alltrack pět motorů s přímým vstřikováním a přeplňováním turbodmychadlem: dvě zážehové jednotky TSI a tři vznětové TDI. Všechny splňují emisní normu Euro 6. Benzínové jednotky jsou vyladěny na nejvyšší výkon 110 kW/150 kW, resp. 162 kW/220 k. V případě dieselů začíná nabídka rovněž verzí o výkonu 110 kW/150 k a pokračuje dále přes výkon 140 kW/190 k, resp. 176 kW/240 k. Součástí sériové výbavy je systém Stop/Start a rekuperace kinetické energie. Pro základní diesel je k dispozici šestistupňový manuál, všechny výkonnější verze jsou sériově vybaveny dvouspojkovou převodovkou DSG.

TIP: Realita, nebo sci-fi? Passat GTE má spotřebu 1,6 litru na sto

Passat Alltrack dovoluje při 12% stoupání táhnout brzděný přívěs o hmotnosti až 2 200 kg (vyjma verze s motorem TSI o výkonu 110 kW/150 k, za kterou lze připojit přívěs o hmotnosti 1 800 kg). Asistenční systém Trailer Assist má usnadnit manévrování s přívěsem, dokáže například zacouvat ze silnice do vjezdu.

Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů