Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Superb připraven

Aktuality
TZS | 25.05.2007
foto: Blesk.cz
Vývoj nového Superbu je prakticky ukončen a design již byl takzvaně zmražen. Sériový vůz tedy bude vypadat úplně stejně jako nyní zkoušené prototypy.

Zatímco v případě druhé generace Fabie jde jen o mírnou evoluci, nástupce Superbu bude mít s předchozí generací společné snad jen jméno. Zásadně se změní koncepce: novinka bude mít v základní variantě motor uložen napříč, stejně jako Octavia. Nepůjde tedy již o odvozeninu od vozu VW Passat; technické řešení náprav bude odpovídat Octavii, rozchod i rozvor by však měl být větší. Prostor pro cestující tak bude v novém Superbu nadále impozantní a zavazadel se do něj dokonce vejde víc, a to díky revolučnímu řešení zadních dveří. Ty budou mít přepínací zařízení a buď se budou otvírat nahoře jako u liftbacku, nebo pod oknem jako u sedanu. Podstatnou změnou projde podle neoficiálních informací nabídka motorů. Zahrne zcela novou generaci výkonných turbodieselů, které nebudou osazeny vstřikovacím systémem čerpadlo-tryska, nýbrž technologií Common-rail. Nový vůz se zřejmě začne prodávat v prvním pololetí příštího roku.

TIP: Policie má muže, který fotil superb

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
mufik.martin, 25.05.2007 09:33
V cem je vlastne rozdil pokud ulozime motor podelne nebo napric? V cem je zasadni vyhoda, ci nevyhoda usazeni motoru? Ja jako laik nevidim rozil. Proste stejny motor, tak mu preci musi byt jedno jestli jede posmeru jizdy nebo bokem ne?
anonym, 25.05.2007 10:31
Úplně laicky, podle Š105, si myslím že motor podél cvičí kroutícím momentem s autem kolem podélné osy, a možná vyjde agregát motor+převodovka méně kompaktní?
Aleš, 25.05.2007 14:21
Podélně uložený motor má například u BMW, je zasazen hluboko za přední nápravu a díky tomu je umožněno rozložení hmotnosti 50/50 přední/zadní náprava = perfektní jízdní vlastnosti.
Naopak Passat a A6 má také podélně uložený motor, ale v podstatě před přední nápravou což přetěžuje předek a zhoršuje jízdní vlastnosti.
Takže je to spíše o poloze.

Co se týče uložení napříč nebo podél, tak větší motory se napříč pod kapotu proště nevejdou.
anonym, 25.05.2007 18:21
U 105 teda ten krutiaci moment s tym autom naramne cvičil :)
Mal som svojho času tu česť, kym nam ten "american muscle" neukradli.
Inak na učenie šoferovania velmi dobré.
mufik.martin, 26.05.2007 08:44
Aby se taky vyjadril k DESIGNU.Kdyz prisel Roomster tak se me libila jak pristrojivka tak i vzhled z venku. Je to pro rodinu pomerne dobre auto s kompaktnimi rozmery do mesta. Nebudu se bavit o motorech a cene, to je kapitola jina, beru auto podle vzhledu a prakticnosti. Kdyz prisla nova Octavia take se me velmi libila. Ale pak prisla Fabia II. a je to jak maly Roomster, osobne neni oskliva, ale vadi me, ze to hrozne kopiruje jine auto, jak zevnitr, tak zvenku. Ted novy Superb, predek ALA Roomster, nemyslim si, ze to je krok spravnym smerem. A podle toho co jsem videl predbezne fotky Octavie II. po faceliftu tak i ta bude vypada jako Roomster. Myslim si, ze mit velmi podobny cumak u Fabie, Octavie, Roomstera a Superba neni dobre. Smazava to i rozdil v honosnosti auta. Preci jen superb by mel vypadat o dost draz nez fabia a Roomster. Ale Napriklad Peugeot ted s 307, 207, pripravovanou 308 a 407 to je taky temer jedno a to same auto. Ale treba 407 si alespon nespletete s mensimi auty. Ale poznat zepredu jestli jde o 207 a 307 popripadne 308 bude je dost tezke
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů