Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Renault Kwid nestojí ani 100 tisíc

Aktuality
Blaháček Marek | 03.10.2015
Koupit nové auto do dvou set tisíc, to není až takový problém. Renault se však rozhodl nabídnout super levný vůz pro zákazníky s polovičním rozpočtem. Jmenuje se Kwid a na indickém trhu se prodává za cenu, která v přepočtu činí 94 tisíc korun.

Renault Kwid byl odhalen už na jaře letošního roku a od počátku bylo jasné, že má zaujmout především zákazníky s omezeným rozpočtem. Podle prvních plánů se počítalo se základní cenou okolo 300 000 rupií, což je v přepočtu asi 110 tisíc korun. Výrobci se však první cenu vozu podařilo stlačit ještě níž – na 256 tisíc rupií, tedy zhruba 94 000 korun.

Crossover Kwid se prozatím vyrábí i prodává v Indii a svou rekordně nízkou cenou šlape na paty vůbec nejlevnějšímu autu na světě, kterým je Tata Nano. Ta za cenu asi 73 tis. Kč oproti kwidu ale nevypadá zdaleka tolik, jako skutečné auto. Malý renault měří na délku 3,68 metru a široký je 1,58 m. Na nekvalitních indických silnicích pomáhá světlá výška 18 centimetrů.

O pohon auta se potom stará benzínová jednotka s objemem jen 0,8 litru, na druhou stranu ze sebe vymáčkne až 54 koní. O řazení rychlostních stupňů se potom stará manuální pětirychlostní skříň. Podle informací ze zákulisí bychom se nového levného renaultu měli dočkat také na evropských trzích. Více se dozvíme nejpozději na březnovém ženevském autosalonu 2016, kde by měl být Kwid představen v evropské verzi.

Zdali si svoji velmi nízkou cenu zachová prozatím není jasné, téměř s jistotou však bude dostupnější než Dacia Logan. Tu lze včetně DPH novou pořídit za 169.900 korun. Za tuto cenu má pod kapotou benzínovou jednadvojku s výkonem 73 koní a pětistupňovou manuální převodovku. Z výbavy čekejte pouze povinné bezpečnostní systémy, jako je čtveřice airbagů, ABS, ESP a systém kontroly tlaku v pneumatikách, komfort ovládání zde zvyšuje pouze posilovač řízení a elektrická přední okna.

Hodnocení článku
4.7 z 5 (94%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
, 03.10.2015 10:21
nevypadá věru zle
Roman AX, 04.10.2015 06:55
ale ksakru, kdo vybírá u Renaulta ty debilní jména? Jinak je to zajímavé malé auto, které by si asi zákazníky, či spíš zákaznice našlo.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů