Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Citroën C3 přichází na trh

Nové modely
Karel Směšný | 14.05.2013
foto: Citroen ČR
V České republice je nový Citroën C3 nabízen se čtyřmi benzínovými a se třemi dieselovými motorizacemi (včetně verze e-HDi s technologií Stop and Start). K dispozici je i nabídka převodovky BMP a klasického automatu.

Zákazníci mohou vybírat z pěti úrovní výbavy, včetně dvou sérií: Vitamin a Selection. Výbava Vitamin zahrnuje, kromě jiného, manuální klimatizaci a rádio s přehrávačem CD/MP3 a kryty kol 195/55 R16 a je zvýhodněna na 252 400 Kč. Výbava Selection je k dispozici za cenu 267 400 Kč.

Nový Citroën C3 má tyto novinky:

Panoramatické čelní sklo Zénith

Nové benzínové motory PureTech, nabízející o 15 % vyšší výkon a o 25 % nižší spotřebu.

Přepracovaná čelní maska a nové zadní světlomety.

Nové čalounění a další prvky výbavy, např. zadní parkovací kamera.

Mezi benzínovými motory zaujme nový motor PureTech, představující novou generaci tříválcových motorů o obsahu 1 a 1,2 l, které mají slušnou spotřebu paliva a vykazují nízké emise CO2, ale zároveň zůstávají výkonné. Při konstrukci této nové generace motorů bylo přihlášeno 52 patentů. Novinky se týkají snížení hmotnosti, větší kompaktnosti, optimalizace spalování, snížení tření, to vše za účelem snížení spotřeby paliva a emisí skleníkových plynů o přibližně 25 %, při zajištění vyšší reaktivity. I motory VTi 68 a VTi 82 dosahují extrémně nízké spotřeby 4,3 – 4,5 l / km, emise dosahují 99 – 104 g CO2/km. Nabídku benzínových motorů završuje motor VTi 120 spojený s manuální nebo automatickou převodovkou.

K dispozici je i 5 naftových motorů, z nichž 3 využívají mikrohybridní technologii e-HDi, s nejvýkonnějším systémem Stop&Start na trhu (HDi 70, e-HDi 70, HDi 90, e-HDi 90, e-HDi 115). Emise CO2 nového Citroënu C3 začínají na 87 g/km, jde tedy o nejnižší úroveň spotřeby paliva emisí CO2 ve své kategorii.

Hodnocení článku
2.5 z 5 (50%)
Hodnoceno: 4x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů