Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Toyota Corolla: na českém trhu od srpna

Nové modely
Karel Směšný | 24.07.2013
Na český trh přichází v pořadí již jedenáctá generace modelu Corolla od Toyoty. Prodávat se začne od prvního srpna se základní cenou 364.900 Kč.

Nová Corolla je tak trochu skládačka ze dvou dalších modelů Toyoty - Avensisu a Aurisu. Po první zdědila přední nápravu, Auris zase poskytl tu zadní, a navíc mnoho prvků z interiéru.

V porovnání s předchůdcem narostla jak na délku (o 80 mm, nyní 4 620 mm), tak do šířky (o 15 na 1 775 mm), zároveň je ale o 5 mm nižší (1 465 mm). Výrazně se ale protáhl rozvor náprav (o 100 mm). Přestože se zadní převis karoserie zkrátil o 25 mm, objem zavazadelníku narostl na výsledných 452 litrů.

Nová Toyota Corolla se bude nabízet ve dvou různých stupních výbavy: Active (nejnižší stupeň) a Style (nejvyšší stupeň). V závislosti na zvoleném stupni výbavy mohou zákazníci volit z různých druhů látkového čalounění nebo kombinace látky a kůže. Objeví se také multimediální systém Toyota Touch 2 s barevnou dotykovou obrazovkou o úhlopříčce 6,1". Ten zahrnuje tuner AM/FM, přehrávač CD/MP3, připojení mobilního telefonu přes Bluetooth s možností streamování audia a USB port pro připojení přenosných hudebních přehrávačů. Systém plně podporuje češtinu.
Pod kapotou se objeví tři pohonné jednotky, a to benzínový čtyřválec 1.33 Dual VVT-i s výkonem 99 koní (cena od 364.900 Kč), dále atmosférická šestnáctistovka s objemem 1,6 litru s výkonem 132 koní (stojí od 20 tis. Kč více) a na své si přijdou i příznivci naftových motorů s jednotkou 1.4 D-4D o výkonu 90 koní a točivém momentu 205 Nm, za kterou zaplatíte nejméně 424.900 Kč.
Pro všechny motory v nabídce je k dispozici šestistupňová manuální převodovka. Corollu poháněnou agregátem 1.4 D-4D lze rovněž objednat s automatizovanou manuální převodovkou MultiMode; pro benzínovou šestnáctistovku je v nabídce také automatická převodovka Multidrive S.
Už základní výbava Active zahrnuje například LED diodové denní svícení, dvouzónovou automatickou klimatizaci, palubní počítač, zadní parkovací kameru, rozhraní Toyota Touch 2, 7 airbagů nebo dálkové centrální zamykání.

Do konce tohoto roku by mělo nové zákazníky najít celkem 60 vozů.

Hodnocení článku
4.0 z 5 (80%)
Hodnoceno: 4x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů