Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan Terrano II - zatím bych neměnil

Recenze uživatelů
TK () - nerozhoduje | 24.09.2007
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Nissan Ostatní Terrano II | foto: TK
Nissanů Terrano nejezdí po českých ani slovenských silnicicích statisíce. Přesto si tento automobil v bazarech své kupce nachází. Jaký je z pohledu uživatele? Hodí se do terénu, nebo tak jen vypadá?
Značka:Nissan
Model:Ostatní
Typ:Terrano II
Bližší označení:2.4i
Karoserie:SUV
Obsah motoru:2398
Palivo:benzín
Rok výroby:1997
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:163 000
Najeto km nyní:182 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:1 rok
Průměrná spotřeba:10 l/100 km
Poruchy:Bezne opravy (lokalne korozie, ziarovky)
Předchozí vozidlo:Toyota Ostatní
Schopný ťahúň, na jeho váhu by sa možno viac hodil trochu silnejší motor (2,4 87 kW vs. predchadzajuca RAV4 2,0 a 94 kW). V terene sa nestratí, jeho slabinou je len dlhý rázvor. Pri prekonávaní hlbších nerovností je ako prva na rane zadná ŠPZ, treba na ňu dávať pozor, alebo ju radšej zhodiť (mam ju uchytenú sťahovacími banduitkami, ktoré sa daju rozobrať).

Vlastníte vůz značky Nissan? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE!

Auto nemá medzinápravový diferenciál, takže s predným náhonom na asfalte opatrne, ináč hrozí zničenie predných voľnobežných nábojov, čo je cca 14 000,- bez DPH za kus u Nissanu. Ja som ich rozbil (ale inač) a momentálne tam mam AVM voľnobežky (cca 8 000,-). Prakticky nezničitelné a dá sa s nimi chodiť na redukovaný zadok, čo je super pri ťahaní ťažkćh privesov. Auto nemá uzávierky diferenciálov, vzadu je uzávierka suplovaná samosvorným diferenciálom /LSD/. Zadná naprava je tuhá, čo je výborné na vozenie nákladu, predná náprava s nezavislým zavesením umožmuje komfortnú jazdu po ceste, aj mimo nej.
Okrem rozvodových remeňov, oleja a jeho filtra auto dostalo vzduchový filter KN a 31'' AT pneu (štandarne sú tam 29''). Pneu tam vlezú bez problémov, treba dať pozor na maximálne vytočenie, vtedy to chyti o klb riadenia (idem riesiť podložky). Riešil som tyčky stabilizátorov, hlavne vpredu je to treba (asi 1 200,-/pár), vzadu to nie je az také akútne (1 800,-).
Rám je robusný, auto celkovo koroduje len na pár miestach, ktoré su vcelku dobre dostupné (za prednými zasterkami, predna časť zadného podblatnika - veľmi kriticke miesto, plech uchytenia šróbu zadného pásu - zistite až po zhodení koberca - a šasi tesne pred nadržou - chce to tam zospodu prestrek alebo pretriet BODYčkom. Zádný rám je vode dosť na rane, ale kedže sa jedná o pomerne silné železo, tak to asi tak skoro neskoroduje.
Uvítal by som krycí plech prevodovky, je pri prejazde terénom dosť na rane (no nie až tak extra, ale istota je istota).
Do 80 km/h auto relatívne tiché, pri 120 km/h sa na diaľnici ešte dá rozprávať, ale už to nie je ono.
Predné tlmiče sú dolu uchytené v okách, ktoré maju v sebe gumenné silentbloky a tie sa časom vymlátia. Riešením je alebo kúpa nových tlmičov, ale oprava za pomoci napríklad vhodne veľkých prístrojových nožiciek (funkčné, aj keď skôr dočasné riešenie), alebo prerobenie spodného úchytu z oka na šrób a pouzitie tlmiča z iného auta (napr. patrola či toyoty).
Auto je 7miestne. Zadná 3. rada je skôr pre deti. Po jej vyhodení a sklopení 2. rady sedačiek vznika pomerne veľký kufor (asi 180 cm na dĺžku).
Pokiaľ to auto človek nenaháňa, v meste na križovatkách sa chodí na dojazd, tak ako treba, brzdenie motorom, tak naozaj sa tých 10 l bez klímy dá spraviť (+/- 80-90 km/h mimo mesto).
V stredne ťazkom teréne by som uvítal tvrdšie tlmiče, auto je dosť mäkké. Buď tam treba niečo naimplementovať z patrola, alebo rovno origo podvozok (napr. IM). V zime sa s tym jazdí celkom dobre, pokiaľ zvolíte vhodné pneu, to auto prejde celkom dosť. Pokiaľ si naviac pribalíte 1 pár reťazi, to auto nepozná prekážku a dá sa s tým dostať aj tam, kde íny majú obutú MT vzorku. S 2 pármi je to traktor. Ja som jazdil blatistý terén výhradne na redukovanom zadku (prave vtedy som mal zničené tie automatické voľnobežky) a stihal som s inými autami na MT pneu.
Až na tu koróziu (o čom som vedel pri kúpe) som s ním spokojný a zatiaľ by som nemenil.
KladyZápory
Spotreba Postupom času - korózia
Pasívna bezpečnosť Cena niektorých ND na vraždu :-)
Veľký kufor Brdzy by mohli byť asi trochu lepšie dimenzované
Prejazdnosť v teréne  
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
2
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? asi ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
1
Dílenské zpracování
3
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
1
Prostornost
1
Pružnost motoru
2
Řazení
2
Řízení
1
Sedadla
1
Spotřeba
1
Výhled z vozu
2
Zavazadelník
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.5
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
3.4 z 5 (68%)
Hodnoceno: 15x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 24.09.2007 18:37
Mám taky 2,4i, rok výroby 1997 ale krátkou 3dv. verzi. Auto mám asi 3 roky a momentálně mám najeto 187tkm. Auto jsem kupoval v německu přímo u Nissana a mělo najeto poctivých 100tkm. Za celou tu dobu jsem měnil pouze spotřební věci-olej,filtry,brzdové destičky,přední tlumiče (1ks stál cca 1500 Kč-SACHS) . Jediné co mi odešlo byl startér (repase za 800kč). S korozí problém nemám, auto je nebourané a nikde není ani stopa po korozi. Bydlím v horách a s autem hlavně tahám těžkej přívěs. Zatím jsem nad míru spokojenej a můžu ho všem jedině doporučit. Motor má sice jen 85KW ale bez problému s ním tahám 2t vlek. Spotřebu mám v létě do 10l/100km. Na dovolenou do Itálie jsem jel za 8,6 l /100km. Rozvody jsou poháněné bezúdržbovým řetězem, takže ušetříte za výměnu rozvoďáku. Jízdní vlastnosti jsou vcelku dobré (samozřejmě neni to osobák). Přístrojovka mi nevrže ani při pohybu v terénu a i věci na podvozku mám stále původní (zatim nic neklepe a nehučí). Volnoběžky mám taky původní a zatím žádnej problém.
anonym, 24.09.2007 20:49
Co zvladne těžši teren,tento Nissan,nebo Suzuki Jimny?Budu použivat v zimně a dost extremni podminky.Tak ktere byste mi doporučili???
anonym, 24.09.2007 21:25
Záleží na tom, co jsou pro vás extrémní podmínky. Pokud člověk jezdí sám a nepotřebuje nějak moc prostorný auto tak je lepší volba Suzuki Jimny. Je menší, lehčí a obratnější a spotřeba bude nižší než u Nissana. V terénu toho dokáže celkem dost a spolehlivost je taky dobrá. Pokud potřebujete prostornější a trošku praktičtější auto tak bych volil Nissana. Suzuki je uvnitř celkem stísněné a malé.
anonym, 24.09.2007 22:01
Dik moc,asi pudu do Suzuki,jezdim převažně sam a nižši provozni náklady rozhodně potěšiEx. podminky nam namysli asi 5km uzke lesni cesty ze značnym převyšenim ktera neni zrovna kvalitně (někdy vubec) rozhrnuta a mezi 1.5m mantinely se stěži vejde Felicie.Na jaře,nebo při oblevě je na cestě asi 25cm rozbřeblého sněhu a připadne vyjete koleje samozdřejmně v noci zmrznou.Mam Felicii a zimni provoz je až na světle vyjimky prakticky nemožny.
anonym, 25.09.2007 08:12
Tak pro tyhle podmínky bych volil jednoznačně Suzuki Jimny. Hlavně si je třeba uvědomit, že největším limitem všech teréních aut jsou použité pneumatiky. Takže doporučuju mít na zimu zimní pneumatiky. Já jezdím na teréních celoročních gumách a v zimě to dost klouže....
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů