Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan Terrano II - majitel hodnotí po dvou letech provozu

Recenze uživatelů
Martin (33) - Svitávka | 19.08.2009
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Nissan Ostatní Terrano II | foto: TK
Čekali jsme s manželkou rodinu, proto jsem se rozhodnul koupit velké, ale i bezpečné auto, se kterým dokáže jezdit naprosto každý a které odpoustí většinu řidičských chyb a nezastaví ho skoro nic.
Značka:Nissan
Model:Terrano
Typ:II
Bližší označení:Terrano 2
Karoserie:7 místný
Obsah motoru:2,7TDI
Palivo:nafta
Rok výroby:1999
Typ řazení:automat
Najeto km při koupi:225000
Najeto km nyní:260000
Koupen jako:ojetý v D
Jak dlouho vůz využívám:2 roky
Průměrná spotřeba:11l
Poruchy:žádné
Předchozí vozidlo:škoda 120L

Čekali jsme s manželkou rodinu, proto jsem se rozhodnul koupit velké, ale i bezpečné auto, se kterým dokáže jezdit naprosto každý a které odpoustí většinu řidičských chyb a nezastaví ho skoro nic. To je zevrubná charakteristika NISSANU Terrano, které je podle mě tank na čtyřech kolech. Moje žena s nadsázkou říká, že by již nikdy nechtěla jezdit osobním autem, neboť jí nebaví tahat při jízdě zadek po zemi a má pravdu. Já osobně jsem několikrát s kamarády testoval našeho rodinného mazlíčka i na náročných motokrosových tratích, kde jak se zadním, tak i s předním zapnutým náhonem jsem vyjel naprosto všechno. Nutno podotknout, že v terénu můžete bez zkušeností jenom se zapnutým předním náhonem. Automatická převodovka sice trošku zpomaluje akci vozidla, ale dokže skvěle odlehčit rukám i nohám v městském provozu, ve kterém se pohybujeme takřka denně. Zcela ucpanou dálnici můžete v klidu objet po poli a napojit se, pokud to terén dovoluje, až je dálnice čistá. V zimě jsem několikrát vytáhnul i beznadějně uvízlá osobní auta všech velikostí. Podařilo se mi na cestu dostat i peugeot 307 kombi, což už je slušná kraxna...

Já auto doporučuji, neboť jsem za 20000 korun vyměnil tlumiče, brzdy, několik čepů a kompletní náplně, včetně náplně klimy. Kotouče přední stojí s daní do dvou tisíc, což nekoupíte na žádný podobný vůz. Nissan vás nikdy nenechá ve štychu, pokud se občas věnujete jeho elementárnímu servisu. Za moji celou rodinu palec nahoru. Pokud se rozhodnete si vůz koupit, určitě si kupte plnou, 5-7 místnou verzi, neboť dvoumístná je vcelku malá. U nás je minimum automatů, proto jsem i já při nákupu zvolil sousední Německo, kde jsem tento vůz velmi rychle a kvalitně pořídil. Pokud neumíte jazyk, nevadí, stačí ruce a nohy, které jsem díky dobré znalosti jazyka nepotřeboval tak, jako někteří kolegové v sousedních bazarech.

Vlastníte vůz značky Nissan? Podělte se zde s ostatními o své dojmy a zkušenosti.

KladyZápory
prostor spotřeba ve městě
bezpečnost vrzající klouby, při plném rejdu
spolehlivost trošku brzy omšelý interiér
ovladatelnost velký poloměr otáčení
7 míst častá porucha topení





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
1
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
2
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
2
Prostornost
1
Pružnost motoru
2
Řazení
2
Řízení
1
Sedadla
1
Spotřeba
3
Výhled z vozu
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.69
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.6 z 5 (92%)
Hodnoceno: 5x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Ráďa, 20.08.2009 10:08
Možná, kdyby se v autoškolách pro žadatele o řidičské oprávnění zavedlo místo vyhlášek/značek atd raději absolvování nějakého psychotestu, tak to by to situaci na silnicích prospělo.
wendys, 20.08.2009 20:24
Chlapci zlatí,měl jsem tento zázrak někdy před 3mi lety,měl jen 40tkm.Kupoval jsem ho také s takovým nadšením jako píše pan zanícený.To byla nádhera,říkal jsem si ,to si nechám,bude pro rodinu i občas na tahání.Nu vydrželo mi to asi týden.Kromě mizerných jízdních vlastností,slabý motor,slabé brzdy,prostě mě do ruky nesedlo.Pokud ale někdo nemá možnost srovnat,může být i nadšený.Já mezi ně rozhodně nepatřím.
Die Hard, 21.08.2009 23:20
ze majitelova manzelka uz nemusi tahat zadek po zemi je vam malo vy ignoranti!!!!
pargi, 22.08.2009 10:05
Nějak brzo na silvestrovské recenze
tencotancismotorkou, 11.05.2013 23:40
Recenze o ničem. Ale některé komentáře jsou na na hlavu. Ve vysokém autě má člověk větší přehled, proto je to příjemné. I když se víc naklání v zatáčkách, ale tohle není auto pro závodníky. Na naše cesty je to dobré auto, mimo D1, tam to s přívěsem skáče jako koza. Jezdil jsem s 2,4, 2,7, 3,0. Auto není ještě tak složité, takže se to tak nese... Snad jen váha vzduchu, tam mají soudruzi z Nissanu dodnes mezery. Na tahání vleku o.k.. Verze 3,0 už docela i jede. Terrano není limuzína, je to dělník!!!
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů