Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan Pulsar chce s novou šestnáctistovkou mezi ostré hatchbacky

Aktuality
Karel Směšný | 23.03.2015
Nedávno představený pětidveřový hatchback dostává pod kapotu novou přeplňovanou šestnáctistovku o výkonu 190 koní. Na trhu bude od května.

Nissan při představení pulsaru avizoval, že chce pokračovat ve své pověsti inovátora a vybavil jej proto řadou nových technologií, jako například bezpečnostní systém Nissan Safety Shield, nouzové brzdění s detekcí překážky vpředu, rozpoznávání pohybujících se objektů nebo upozornění na vybočení z jízdního pruhu a sledování mrtvého úhlu.

Vůz s rozvorem náprav 2 700 mm a celkovou délkou 4 385 mm slibuje dobrou vnitřní prostornost a zároveň snadné parkování v přeplněných centrech měst. Hatchback nižší střední třídy dostal světlomety s technologií LED, které podle automobilky v porovnání s klasickými žárovkami spotřebují jen polovinu energie.

Specialitou je panoramatický kamerový systém s automatickým čištěním objektivu. Jakmile systém vyhodnotí, že je špinavý, vystříkne na něj malé množství vody, která špínu odstraní. A aby se vlhká čočka objektivu znovu nezašpinila, je její povrch následně ofouknut stlačeným vzduchem. Systém automaticky volí způsob čištění - např. prach odstraní pouze ofouknutím a kapky deště vodou. Tím pomáhá šetřit vodu a energii.

Všechny motory jsou vybaveny turbodmychadlem, nabídka začíná zážehovou dvanáctistovkou DIG-T s výkonem 115 koní, následuje vznětová patnáctistovka dCi o výkonu 110 koní a točivým momentem 260 Nm. A nově bude vůz k dispozici s vrcholným turbobenzínem DIG-T 190 s objemem válců 1,6 litru, výkonem 190 koní a točivým momentem 240 Nm.

Motor splňuje normu Euro 6, mimo jiné kvůli sníženému vnitřnímu tření a recirkulaci výfukových plynů s ochlazováním.
Pulsar s tímto motorem dostal speciální, diamantem řezaná hliníková kola ve dvoutónovém černostříbrném provedení, sportovnější design světlometů s černým podkresem, chromovanou koncovkou výfuku a několik doplňků v interiéru.
Nissan Pulsar DIG-T 190 startuje na ceně 490.000 Kč. První vozy se na český trh dostanou v průběhu května.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů