Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan Primera P11 - první dojmy majitele

Recenze uživatelů
Jan Hušák (30) - Praha/Praha | 23.09.2008
Jednoduše zhodnotil Nissana Primeru jeho uživatel: „Je to prostě spolehlivý hltač hlavně dálničních kilometrů.“ Nedostatky vidí např. ve slabé antikorozní ochraně nebo velikosti kufru.
Značka:Nissan
Model:Primera
Typ:P11C Traveller
Karoserie:Kombi
Obsah motoru:2000
Palivo:benzín
Rok výroby:2000
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:170000
Najeto km nyní:200000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:6 měsíců
Průměrná spotřeba:8.8
Poruchy:Závada xenonový světel
Předchozí vozidlo:Škoda Forman

Do Nissanu Primera jsem přesedlal ze Škody Forman, kterého jsme měli z továrny a měl za sebou 16 let provozu (ale to je jiný příběh). Nejsem žádný mechanik ani v rodině žádného mechanika nemáme, tak jsem se při koupi vozu zcela oddal řízení osudu. Protože jsem žil nějaký čas na Novém Zélandu, kde jsem měl stařičký Nissan Bluebird, který sloužil k mé plné spokojenosti, zvolil jsem opět tuto značku. Nechtěl jsem žádný dovoz s přetočeným tachometrem a tak po shlédnutí inzerátu na Primeru koupenou v Čechách jsem neváhal.

Vlastníte vůz značky Nissan? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE!

Zatím si nemohu stěžovat. Jezdím několikrát měsíčně z Prahy do Německa a pro tyto účely je primera ideální vozidlo. Dvoulitrový motor je zárukou dostatečného výkonu a na německých dálnicích drží komfortně krok s mnohem novějšími vozy. 200 tis. kilometrů není na motoru nijak znát, kultivovaný chod a tah motoru je znát i ve vysokých rychlostech nad 180 kmh/h.

Zadní náprava multilink zaručuje perfektní jízdní vlastnosti. Horší už je zpracování interiéru, kde už ledasco pěkně vrže. Jako velmi kvalitní bych hodnotil autorádio s měničem CD. Co se týče spotřeby není to žádný zázrak. V zimě na krátkých trasách po Praze není 11 litrů žádnou výjimkou. Dálnice pokud se člověk krotí (do 140) 8.2 l a pokud člověk přejíždí Německo 180tkou musí počítat se spotřebou přes 10 litrů. Masochista by dokázal jet i pod 7 litrů, ale takový člověk by si měl raději koupit auto typu Fiat Panda. I s dvoulitrovým motorem není primera žádným trhačem rekordů zrychlení. Přeci jen jeden a půl tuny těžké auto chce nějaký čas na rozjetí. A naopak zabrzdit tohoto mastodonta vyžaduje také značné usilí. O účinnosti brzd ala Golf si můžu nechat jen zdát. Je to prostě spolehlivý hltač hlavně dálničních kilometrů.

Také mě lehce zklamala velikost kufru, konkrétně jeho světlá výška, která se nedá srovnávat například s českou oktávkou. Ze závad jsem zatím řešil jen vadu naklápění xenonových světlometů, druhovýroba neexistuje a každý náhradní díl je pěkná pálka. Také nabídka vrakovišť není moc oslňující, nezbývá než se nechat řádně oškubat v autorizovaném servisu, nebo se poohlédnout po dílu v zahraničí. Nemile mě též překvapilo jak slabá je antikorozní úprava karoserie. Nahnilé lemy dveří nejsou moc dobrou vizitkou. Nicméně při mém nájezdu cca 30tis km ročně potřebuji aby Primerák vydržel tři roky provozu, než jej uložím k věčnému spánku. Toto auto bych doporučil tomu, kdo jezdí delší trasy a chce si užít perfektní jízdní vlastnosti za poloviční cenu než u konkurenčních koncernových vozítek.


KladyZápory
Komfort na delší cesty menší světlá výška kufru
cena cena náhradních dílů
nezájem zlodějů  
  
  



Spolehlivost
2
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
5
 
Dostupnost náhradních dílů
5
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? asi ano

Hodnocení
Brzdy
3
Design
3
Dílenské zpracování
3
Dynamika motoru
3
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
1
Prostornost
2
Pružnost motoru
2
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
2
Spotřeba
3
Výhled z vozu
1
Celkové hodnocení - průměr:
2
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
isis2000, 23.09.2008 17:20
taky mi to tak nejak prijde, jak kdyby designeri z Renaultu jim davali svoje nepovedeny vykriky designu ... mala Micra a Note jsou prtata (i kdyz spolehlivy tak jsou mimo hlavni proud zajmu, bohuzel), Qashqai je modni pidi SUV, pak nic neni a pak az X-Trail, Murano a vetsi Navarra/Pathfinder ... a az pak ciste sportaky ... prostredek uplne vyklidili. Tiiida je hooodne podivnej, osklivej a oklestenej kousek, to jsem dodnes nejak nepochopil, navic je to auto uz par let stare, ale u nas ho zacali prodavat docela nedavno, ale proc, tomu nejak nerozumim . Kdyby radeji zacali opet s Maximou ci aspon mensi a u nas neznamou Altimou ci jeste mozna i Sentra by sla misto Almery, treba by se chytli lip ... s Tiidou diru do sveta neudelaji, spis si naopak urizli ostudu a videl jsem ji na silncii v realu jen 1!!! ... a to tipuju ze byl nejspis naky novinarsky testovaci kousek :(
isis2000, 23.09.2008 17:26
nevim jak slabsi motory, ale dvoulitr ma ve starsi verzi pred faceliftem papirove mensi vykon, ale ma jej spolu s momentovou krivkou posazen nize, cili to reaguje od neco malo nizsich otacek a zda se o neco agilnejsi. Nejspis to bude tou emisni normou (soukromy tip) ...
PS: nejlip proste jezdila ci jeste obcas nekde jezdi GT verze, i kdyz jsem v ni bohuzel nejel.
bruno, 25.09.2008 10:19
PISATEL RECENZE KOUPIL VYLITANY SROT!!
Reznoucí primera?to vydím poprvé a je to evidentně spravená bouračka.Motor má zřejmě najeto tak půl milionu protože při vytáčení motoru do omezovače se nedá jet za víc.než za 13 lirů-osobně vyzkoušeno.Ano kufr mělký ale zkusili jste vyndat ten kastl v kufru?Já osobně jsem v tomhle autě vozil půl palety cihel na stavbu.Za celé 2 roky a najetí 50tis.km byla na autě jediná závada a to vymlácený čep v předním rameni(jezdím na stavbu po polní cestě).Dvoulitrový motor je v pohodě silný akorát trochu hlučnější ve vysokých otáčkách.Podvozkově má navrch i dnes a mnohé rádoby sport. auta se nestačí divit když jim ujedu v serpentinách.Nyní budu kupovat Maximu a tohle auto nechávám manželce protože takle bezporuchové a bezproblémové auto už nikde nekoupím!podotýkám že mám verzi před faceliftem,vyrobeno v U.K.
tomaskrtek, 25.09.2008 11:04
Naprosto souhlasím, loni jsem se zbavil ´Maximy 97´ a skutečně rez byl jen na opravovaných místech, Nissany mají již téměř patnáct let plný pozink takže nechápu co by na nich mohlo-mělo reznout.
Spotřeba je taky poněkud mimo, já osobně jsem měl dlouhodobý-5 let-průměr s třílitrem v manuálu pod devět litrů, když jsem nespěchal tak na trase cca 600km ( Olomouc-Praha-Beroun a zpět) to šlo i pod sedm... Samozřejmě když jsem jel pilu tak 15-17, ale to se jelo Brno -Praha za hodinu deset.
pavelpavel, 14.10.2008 08:06
souhlas s polosami a dalšíma věcma,který prostě odcházej,ale spíš bych to bral jako údržbový výměny...si představte jakej flák cesty ty auta maj běžně za sebou,ale jinak vše v pohodě-je to spolehlivý auto.Vrátím se k porovnání ohledně motorizace s oktávií,mám primku 1.6/74 kW-kombi ,můj otec oktávu 1.6/75kW,ze stejného roku 98.Jezdím dlouhodobě obojím..Primera má jasnější chování na silnici, lepší spotřebu (měřeno na cca 20tkm a to 6.5l , místo 7.5l oktávka-obdobnej provoz-klidná jízda a při předjíždění využití výkonu..) , ale svižnost se nedá porovnat..jednoznačne vede oktávie(je to daný i tím že na 90km/hod točí primera cca 2300otáček a oktá. o dost výše-teď bych kecal kolik-a proto lepší akcelerace),jasně že primera je těžší a navíc v kombíku,ale rozdíl je markantní,s tímhle motorem je to pro klidnější jízdu zato pro dobrou spotřebu.Autorizovaný servis má levnější nissan a ceny dílů obdobné..výbava , kupní cena a kradenost jednoznačně mluví pro japonce.teď bych zmínil to pořekadlo "japonec nakonec" - pravdivej výklad je tento:...všichni si vyzkouší kdejakej krám a nakonec si po letech kuli spolehlivosti stejně koupí toho japonce :o)

jiak primera je samo že ve vyšší třídě :o)
k tý velikosti kufru..měří se po plato /zákryt zavazadlového prostoru,proto má kombi menší kufr než lift.,ale stačí shrnout roletku a skádáte a skládáte...běžně převážím dva dětský kočárky+jeden golfáč+několik kletrů,atd a do fufru kombi jen rovnám a rovnám...jo jasně jsou i větší kufry...ale malej rozhodně není...
pozn.pro ty co jsou přesvědčený a po mém příspěvku ještě třeba víc,že primera je s tímhe motorem lenoch-tak pozor-to není... je to 16v-ten se musí točit,takže nechte otáčky vyšplhat na 4000 a pak šlápněte na plyn... co? jo a spotřeba nějak super neroste i při pořádným luftu jsem se přes 8l nedostal...kdo nevěří ať koupí-neprohloupí :o)
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů