Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan: nový pulsar je tu

Aktuality
Karel Směšný | 08.09.2014
dalších 5 fotek
Nový pětidveřový hatchback dostal panoramatický kamerový systém s automatickým umýváním čočky. Na český trh se chystá už brzy, ceny ale zatím neznáme.

Nissan chce s novým pulsarem pokračovat ve své pověsti inovátora a vybavil jej proto řadou nových technologií, jako například bezpečnostním systémem Nissan Safety Shield, nouzovým brzděním s detekcí překážky vpředu, rozpoznáváním pohybujících se objektů nebo upozorněním na vybočení z jízdního pruhu a sledováním mrtvého úhlu.

Specialitou je panoramatický kamerový systém s automatickým čištěním objektivu. Jakmile systém vyhodnotí, že je špinavý, vystříkne na něj malé množství vody, která špínu odstraní. A aby se vlhká čočka objektivu znovu nezašpinila, je její povrch následně ofouknut stlačeným vzduchem. Systém automaticky volí způsob čištění - např. prach odstraní pouze ofouknutím a kapky deště vodou. Tím pomáhá šetřit vodu a energii.

Pulsar dostal také systém NissanConnect druhé generace, který má plně podporovat chytré telefony, funkci Google® Send-to-Car.
Vůz s rozvorem náprav 2 700 mm a celkovou délkou 4 385 mm slibuje dobrou vnitřní prostornost a zároveň snadné parkování v přeplněných centrech měst. Hatchback nižší střední třídy dostal světlomety s technologií LED, které podle automobilky v porovnání s klasickými žárovkami spotřebují jen polovinu energie.

Všechny motory pro model pulsar jsou vybaveny turbodmychadlem. Nabídka začíná zážehovou dvanáctistovkou DIG-T s výkonem 115 koní, následuje vznětová patnáctistovka dCi o výkonu 110 koní a točivým momentem 260 Nm. Počátkem příštího roku se má pod kapotou objevit další „turbobenzín“ o objemu 1,6 litru a výkonu 190 k. Mimo manuální převodovky si zákazníci budou moci zvolit také automatickou převodovku XTronic.

Nissan Pulsar byl navržen výhradně pro Evropu a bude se vyrábět ve španělské Barceloně.

Hodnocení článku
4.7 z 5 (94%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů