Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan Navara

Poradna
Martin Vaculík | 13.03.2006
foto: km77.com
Nemohli by jste napsat pár svých postřehů k Nissanu Navara? To auto mě úplně očarovalo svojí robustnostía designem. Prý má i nějaké novinky - zejména motor. Rád bych se dozvěděl jak je kvalitní, popř. jaké jsou jeho nedostatky.

Dotaz

Dobrý den,

prosím pana Vaculíka, zda by nemohl napsat pár svých postřehů k Nissanu Navara. To auto mě úplně očarovalo svojí robustností, designem a vůbec. Prý má i nějaké novinky - zejména motor! Rád bych se dozvěděl, zda je opravdu tak kvalitní, jak říkají prodejci, popř. jaké jsou jeho nedostatky.

Děkuji Vítek


Odpověď

Tato otázka se týká nového vozu, takže bych zatím na ní neměl mít odpověď. O tom, zda nová Navara (vlastně Pathfinder, ale karosérie pick-up a tuhá náprava vzadu) bude sloužit spolehlivě zatím lze jen spekulovat, některá fakta však stojí za povšimnutí.

Vstřikování common-rail firmy Denso
Japonské Denso je zatím nejodolnějším common-railem. Je proto výhoda, že nová Navara má právě jej, když už se musela pustit na tenký let vstřikování CR.

Blok motoru z pick-upu
Spodek motoru 2,5 dCi (128 kW) pochází z modelu Pick-up 2,5 Di (92 kW). Ten nepatřil mezi nejodolnější diesely, občas se nějaký motor zadřel na „klice“. Je otázka, jak ten samý, již před tím ne zrovna odolný díl, snese namáhání o tolik vyšším výkonem. Na druhou stranu common-rail přináší plynulejší nárůst expanzních tlaků a tudíž příznivější namáhání ložisek, než předchozí radiální čerpadlo s dvoupružinovými vstřikovači.

Slabá spojka?
Kolega řádil s navarou v terénu a stěžoval si, jak brzo se pálí spojka. Při tak velkém výkonu motoru bych se tomu ani nedivil, chce to používat redukované převody.

Nemá konkurenci
Bez ohledu na všechna „ale“ Nissan Navara nemá mezi terénními pick-upy konkurenci. Ty bezezbytku vycházejí z vyběhlých off-roadů, kdežto Navara představuje to nejmodernější, co značka má k dispozici. Výkonem, šestikvaltem, výbavou, designem – navara je zatraceně přitažlivá. Jen bych si možná chvilku počkal, zda nebude kukat ten motor.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
jaaaa, 13.03.2006 14:24
To je reklama na novou Navaru ??A co takhle nový model Mitsubishi L-200 ? Vím že se tu jeětě oficielně neprodává, ale během měsíce ji tu máme.Docela by mne taky zajímal Váš odborný názor k tomuto vozu..
anonym, 13.03.2006 18:18
http://www.auto.cz/testy/nissan-navara-2-5d-kick-up.html
vitek, 20.03.2006 15:25
jaká pak reklama _? je to kára jako zvon, jenže zatím drahá , myslím , že počkat rok, dá se pořídit z venku za slušné peníze , děkuji za recenzi
Karlos, 11.04.2006 19:36
DRAHÁ....? No proti ostatním novým pick-upům určitě ne,..........
anonym, 04.01.2008 10:43
Jak si na tom stoji Pathfinder/Navara dnes, po temer dvou letech od uvedeni? Diky za odpoved...
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů