Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan Micra - hodnocení po devíti letech

Recenze uživatelů
Josef Brandejs (55) - Zábřeh | 29.06.2009
foto: TipCars.com
Vůz Nissan Micra 1.0 užívala zejména manželka a to z důvodu jednoduchého ovládání. Převodovka CVT pracovala naprosto spolehlivě a bez sebemenších závad.
Značka:Nissan
Model:Micra
Typ:K 11, 1.0 , CVT
Karoserie:hatchback
Obsah motoru:998
Palivo:benzín
Rok výroby:1999
Typ řazení:automat
Najeto km při koupi:0 km
Najeto km nyní:105000 km
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:9 let
Průměrná spotřeba:6,1 l
Poruchy:2x výměna žárovky H4, 1x parkovačka , 1x 12V/5W osvětlení SPZ, 1x blinkr oranž 12V/21W, 1x akumulátor
Předchozí vozidlo:Volkswagen Passat

Vůz Nissan Micra 1.0 CVT užívala zejména manželka a to z důvodu jednoduchého ovládání. Převodovka CVT (variátor s ocelovým řetězem) pracovala naprosto spolehlivě a bez sebemenších závad. Výměna předepsaného speciálního oleje v převodovce je při 90 000 km. Životnost řetězu min. 250 000 km, přestože mnozí tvrdí, že nevydrží více jak 100 tis. km. Celá rodina s tímto autíčkem najela více jak 105 000 km a kromě uvedených výměn žárovek a pravidelné výměny oleje, filtrů, svíček a po osmi letech baterie, nevyžadovalo jakýkoli servis a jiné ND. V roce 2008, dva měsíce před prodejem, bez zaváhání absolvovalo STK a emise. Mohu jen říci, že Nissan Micra, model K11, tedy před kooperací s Renaultem, je neskutečně spolehlivý vůz s vynikající antokorozní ochranou. V době prodeje byly na voze dokonce i původní: výfuk, brzdové destičky a čelisti, což dokazuje japonskou kvalitu provedení i použitých materiálů. Převodovka CVT pracuje plynule, máte pocit, jako by jste jel s elektromobilem. Předvolíte 'D' a po sešlápnutí plynu následuje plynulý rozjezd a řídící jednotka na základě sešlápnutí plynu a vyhodnocení jízdních odporů mění variátorem převod. Naprosto plynule a bez známky řazení. Po zastavení (na rovině) a bez plynu vůz stojí, i když je předvoleno 'D'. Po sešlápnutí plynu zase jedete. To platí i pro zpětný chod. Nechová se tedy jako standartní automat, který na volnoběh díky hydrospojce jede dle předvolby. Micra mě natolik zhýčkala, že dnes jezdím jen s automatem, byť vyspělejším na podobném principu. Mám Audi A4, 2,5 TDI , Multitronic, najeto 198000 km, rovněž k úplné spokojenosti. Předtím Passat 1,9 TDI Tiptronic. Mohu Vám tedy Nissan Micra s CVT převodovkou jen doporučit. Manželka nyní jezdí ve Volvu S40, 2,4i, taky s automatem, takže vím, o čem mluvím. Automat je dle mého názoru optimální řešení pro ženy, kterým se mnozí muži i rádi smějí nebo spíše nadávají, když jim to na křiižovatce zdechne. To u automatu nehrozí.

Vlastníte vůz značky Nissan? Podělte se zde s ostatními o své dojmy a zkušenosti.

Protože jsem jezdil jen japonské a německé automaty a nesetkal jsem se s problémem, mohu tedy doporučit jen vozy této provenience. Upřímně řečeno, v oblasti ojetých malých vozů je velmi malý výběr, lze to říci i o nižší střední třídě. Pokud by jste uvažoval o novém, za příplatek je to možné asi u všech výrobců v souladu s určitou motorizací a výbavou. Při koupi ojetiny bych vyžadoval servisku nejlépe orazítkovanou značkovým servisem, abych měl alespoň trošku jistoty, že byla převodovka kontrolována v předepsaném intervalu. Přeju šťastný nákup, výběr je na Vás.

KladyZápory
spolehlivost malý vůz
robustní konstrukce dražší servis
dostupnost ND nižší dynamika
jednoduchá obsluha  
použité kvalitní materiály  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
3
 
Dostupnost náhradních dílů
2
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
2
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
3
Ovladatelnost
1
Prostornost
2
Pružnost motoru
2
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
3
Spotřeba
2
Výhled z vozu
1
Zavazadelník
2
Celkové hodnocení - průměr:
1.79
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.4 z 5 (88%)
Hodnoceno: 8x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
vlastne, 29.06.2009 15:51
recenzia ako - skoro vzdy o nicom, takze mi neda nereagovat, kedze som toto auticko pouzival, motor ten isty, ale nie automat a aj v tom pripade to ma dynamiku skody 120, kto vie, da sa s tym svizne jazdit, tak do dvoch, viac ludi nie je problem vyjst aj strmsi kopec, len treba rozbeh - co som zazil, ze kazdy nevie, takze sa vystupilo a kopec sliapal :D:D ... preto odporucam vacsi motor a v automate duplom, podvozok mi pride ako vynikajuci, pohodlny a zaroven bezpecny, ostry prejazd zakruty nie je problem, nenaklana sa, az na posilnovac, ktory nebol podla mojho gusta a viac mi pride ako "zozenstely", je to male a sikovne auto a ako jediny problem (okrem maleho motora) by som bral hlucnost, otapetovanie je fakt biedne, pocut podvozok, motor, aj vietor - co suvisi asi s rokom vzniku, pri tom, ktore som jazdil boli aj 4 aibagy, takze bezpecnost, no neviem, vraj po facelifte vylepsili aj klietku - beriery ... antikoroznu ochranu na rozdiel do recenzenta by som tak nechvalil - je to lepsie ako u starsich modeloch, ale podvozok mi nepride ako "bomba" chraneny, no a na zaver k nahradnym dielom, tie su fakt predrazene - v autorizovanom servise, inde neviem (mala nehoda, riesena poistka)
Borik2, 29.06.2009 16:41
Tak před 2 roky jsem tohle auto koupil sestřenici v bazaru. Rok výroby byl 93, byla ta jedna z 1. kulatých Micer , do roku 92 byl předchozí hranatý typ. Vozidlo bylo po 2. majiteli, zakoupeno jako nové v ČR. Okamžitě se stalo majitelovým miláčkem, měla to jako denní přibližovadlo po okolních městech. Poté, co odjela do USA, autíko si zapůjčil její bratr a dodnes ho denně provozuje. Ale ten již podniká výlety po celé ČR a autíko sqěle slouží. Je ale fakt, že sevis nijak nezanedbává. Dodnes žádná koroze (byl nastříkán spodek+dutiny), co vím, tak letos ho čeká výfuk a loni měnil pravý čep. Na to, jaký je to bobek, je to držák. Ale také je pravdou, že jsem viděl hodně Micer v dezolátní stavu včetně koroze.
BohuslavB, 29.06.2009 17:11
Je to tak, jak píší oba "předřečníci". Před časem jsem sem psal obsáhlou recenci na micru z r.1996. Litrový motor opravdu jede jen pokud se vytáčí a auto veze jen řidiče. Podvozek na takto malé auto naprosto perfektní, něco jako motokára. Při pohledu do motoru nebo na podvozek vše vypadá konstručně velmi robusní a předimenzované. Náhradní díly si nejsem úplně jist, zda lze tvrdit, že jsou drahé: renovace předních brzd mě přišla na 3000 (s prací) a stejná suma i zadní brzdy. Výměna řemenů nebo tyčky stabilizátorů cca 1000. (výměna v Autotechnikunger). Nadšení mé ženy a jejiích kamarádek z autíčka komického vzhledu enormní
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů