Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan Micra a první dojmy uživatele

Recenze uživatelů
Viktor Volný (23) - Ostrava | 21.10.2009
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Nissan Micra K12B | foto: Vojta Storky Štorkán
Rád bych se s Vámi podělil o své zkušenosti s Microu coby služebním autem. Auto jsem dostal do užívání v červnu a hned jsem jej vyzkoušel na cestou do Bratislavy na školení.
Značka:Nissan
Model:Micra
Typ:K12B
Bližší označení:Visio 8V
Karoserie:Hatchback
Obsah motoru:1249
Palivo:benzín
Rok výroby:2005
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:123561
Najeto km nyní:139430
Koupen jako:Ojetý
Jak dlouho vůz využívám:4 měsíce
Průměrná spotřeba:5.9 - 6.5
Poruchy:Žárovky předních světlometů
Předchozí vozidlo:Škoda Felicia


Auto jsem dostal do užívání 1.6.2009 a hned jsem jej vyzkoušel na cestou do Bratislavy na školení (cesta kolem nádrže Šance směrem na hraniční přechod v Makově - nádherné zatáčky typu 'Vracečka'. Auto je velmi jisté v zatáčkách, motor 1.2 8V má na svůj výkon nádherný zátah, ve spektru 2500 - 3500ot./min., výkon dostačuje, nad 4500ot./min. už motor pomalu ztrácí dech. Ovšem na dálnici jsem z tohoto malého autíčka dostal tachometrových 190km/h. Auto standartně 'neplave', při bočním větru je ale co držet...
Brzdy jsou super, nekoušou a jejich nástup je pozvolný, ovšem naprosto přesně dávkovatelný (není to - z mého pohledu - jako Fabie, kde líbáte přední sklo už při pohledu na pedál, ale pak ztrácí účinek), v kombinaci s ABS zastavíte okamžitě.

Řízení je usnadňováno elektrickým posilovačem, volant příjemně tuhne a při nízkých rychlostech máte stejný pocit jistoty ve volantu jako při vyšších na dálnici. Poloměr otáčení je naprosto úžasný, otočíte se doslova 'na pětníku'. Micra má ale měkkou přední nápravu-pozor na kanály -> ráda pak sjíždí gumy a táhne vpravo, tento problém mám já, kdy geometrie je v pořádku, ale je 'uskočená' celá náprava.

Vě městě s 'normální' nohou na plynu a provozními otáčkami do 3500ot/min. se spotřeba drží někde okolo 5.9 - 6.1l/100km, na dálnici jsem se na trase Mohelnice - Ostrava dostal na spotřebu cca. 6.2l/100km. při cestovní rychlosti okolo tachometrových 140km/h.

Interiér je maximálně útulný, na svou velikost poskytuje řidiči prostor a zároveň příjemný pocit, v interiéru nic neruší, budíky jsou 'roztomilé', ovládací prvky jsou velmi ergonomicky umístěny, jen sedadla by mohla být lepší, sice se mi podařilo najít vhodnou polohu (volant je výškově stavitelný), ale rovné opěradlo a ještě rovnější sedák v zatáčkách moc nepodrží a na celodenní sezení taky moc nejsou, boční vedení je nedostatečné a když máte (jako já) cokoliv na sedadle spolujezdce, při bržení Vás nemine poloha 'jedna ruka na volantu a druhá na věcech na sedadle'.
V interiéru je pak také jedna zvláštnost a to zrcátko ve sluneční cloně řidiče a ne spolujezdce. Úložného prostoru je v Micře dostatek, v porovnání s ostatními vozy ve stejné i vyšší třídě Vás vyloženě rozmlsá, pokud pominu klasickou (ale pěkně velkou) přihrádku před spolujezdcem, máte další před řadící pákou (ta je dokonce zavírací a otevřená slouží jako držák nápojů), poté podlouhlou pod volanem, dále ve dveřích (bohužel ne s prostorem pro pití), další je vedle ruční brzdy a nakonec je jedna na konci tunelu u nohou zadních cestujících, po odklopení krytu máte místo na jeden kelímek či menší PET láhev, odkud ale flaška ráda padá.
Já to řeším pitím pod sedadlem spolujezdce, často se stává, že při brždění se flaška objví vepředu(podlaha je rovná).
Pokud jste náchylní na průvan, rozhodně neotvírejte obě přední okna, je to k nevydržení, při větším otevření řidičova okna se bohužel bohužel vzduch točí před zadní hranou dveří a fouká pak na temeno, což taky není zrovna dvakrát příjemné.

Jinak jsem s Microu spokojen, jezdím v ní denně, do města je naprosto ideální a ani delších cest po dálnici se nelekne.
Určitě mohu doporučit, parkování je naprosto brilantní, bezpečnost a jistota za volantem vysoká a na převoz nákupu z obchodu domů kufr bohatě dostačuje.

KladyZápory
Perfektní ovladatelnost Praskání řárovek předních světlometů
Skvělé brzdy Hluk proudícího vzduchu při vyšších rychlostech
Nízká spotřeba Při chladnějším počasí ze začátku hodně tuhé řazení
Příjemný interiér Spatně tvarovaná přední okna - vítr fouká dovnitř u zadní hrany dveří
  





Spolehlivost
2
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
3
 
Dostupnost náhradních dílů
2
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
2
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
1
Prostornost
1
Pružnost motoru
2
Řazení
2
Řízení
1
Sedadla
4
Spotřeba
2
Výhled z vozu
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.77
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.0 z 5 (80%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Riccardo, 21.10.2009 13:57
A přední náprava hezky měkoučká ... )
Horst, 21.10.2009 14:06
Proč pro ženskou? Asi hlavně kvůli designu, ten je typicky roztomile holčičí. Na jaro jsem uvažoval o novém autě a Micra byla kvůli ceně jedním z kandidátů - tehdy jsem měl nabídku na novou 1.2 s klimou v metalíze za 198 tisíc. Nakonec jsem vzal něco jiného, i když jinak by mi celkem vyhovovala...
Tomi, 21.10.2009 14:08
je dokázáno,že ženský údajně parkují špatně proto,že nemají v mozku na odhad při parkování nějaký centrum kompletní ( podle mě nemají často kompletních víc center). Takže abych ji netýral, koupil bych jí něco takhle malýho a bude spokojená , takže proto pro ženskou do města :)
Petr S, 21.10.2009 19:18
Je fakt že Micra vypadá jak píšete. Sám jezdím Yarisem a manželka s dětma s Mazdou 6 combi.
Tak doufám že Yaris není taky holčičí, jinak se začnu stydět a auta si s manželkou asi prohodíme
salix, 23.10.2009 13:13
zrcátko ve cloně řidiče je proto, že potenciálními kupci tohoto auta budou spíše ženy
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů