Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Některé modely Kia koupíte s přestavbou na LPG

Nové modely
Karel Směšný | 31.01.2013
KIA nově nabízí oficiální přestavbu na LPG pohon včetně plné 7leté záruky. Nabídka platí pro modely cee´d, cee´d SW a Venga s motorizací 1,4 CVVT.

Kia nyní nabízí prostřednictvím vybraných dealerství přestavbu modelů cee´d, cee´d SW a Venga na pohon LPG. Na vozidlo po přestavbě platí plná záruka ve stejném rozsahu, jako na nepřestavěné vozidlo Kia (7let /150 000 km).

„Při zástavbě, kterou provádí odborně vyškolený technik, je umístěna toroidní nádrž v místě rezervy a nedochází tedy ke snížení užitné hodnoty vozu, objem zavazadelníku zůstává nezměněn.

„Podnikatelé a živnostníci budou jistě kvitovat osvobození od silniční daně a také uvítají skutečnost, že zůstatková cena v případě prodeje bude u vozidla s přestavbou na LPG vyšší. A konečně ke snížení provozních nákladů přispívají i výhody benzínového motoru pro jeho konstrukční jednoduchost, rychlé zahřívání a bezproblémový zimní provoz“, uzavírá výčet pozitiv Tomáš Kleissner, ředitel poprodejních služeb.

Cena přestavby je 32 000 Kč včetně DPH. Tato investice se dle kalkulace dodavatele zařízení vrátí majiteli vozu přibližně po ujetí 30 000 km.

Hodnocení článku
2.3 z 5 (46%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
mikelight, 31.01.2013 16:05
Nevite nekdo, jak se Kia motory obecne snasi s LPG?
Maji hydrostely, nebo pevnou ventilovou vuli?

Ono je sice pekny, ze to ofiko vyrobce nabizi, ale kdyz pak clovek bude muset na sestelovani co 30tkm, tak to nepotesi.
Navic do toho jeste vstupuje primy vstrik, kde se snizuje o neco navratnost.
Pavlik, 31.01.2013 19:41


O výdrž bych strach neměl, motory hiunday / kia byly vždy vhodné pro LPG. Jak je řešen ventilový rozvod nevím, ale o hydroštelech mám značné pochyby - když jsem si projížděl vengu a i30 s uvedeným motorem 1,4 litru, postrádal jsem po nastartování onu typickou chvilku cvakání ventilů před vymezením vůle. A ještě něco - tento motor, stejně jako 1,6 litru, není vybaven přímým vstřikem (je to obyčejné MPI).
David K, 31.01.2013 21:49


Nema primy vstrik, mame je ve firme cca 8ks cca 2roky a neni problem, neni to prestavba primo od KIE, ale od mistniho plynare. Sef tvrdi, ze KIA garantuje standardni zaruku i s plynem, ale jestli to ma nejak smluvne podlozene nevim. Kdyz jsme mely plyn ve Fabiich, tak se porad neco resilo, ale asi ne kvuli plynu, ale kvuli HTPcku. Ja take premyslim o prestavbu soukromeho C-maxe 1,8i, ale to neni idealni motor pro LPG. I s primazavanim mam obavu.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů